Thursday, December 31, 2015

Borak Santai Akhir Tahun 2015

Thursday, December 31, 2015 2 Comments

Assalamualaikum!


Syukur alhamdulillah, kita dah sampai ke penghujung tahun 2015. Memang tahun yang mencabar untuk semua orang kan. Macam-macam cerita, macam-macam benda yang kita kongsikan sepanjang tahun 2015 ni. Kalau dikenang-kenang balik, banyak juga cabaran dan dugaan yang terpaksa aku dan family tempuh sepanjang dua belas bulan ni ...

Ada masa pahit, ada masa manis .... bak kata pelakon hindustan, kabhi khushi kabhi gham gituuu hehehe. Tapi ... itulah kehidupan kan. Kalau takda cabaran, kalau tak ditimpa kesusahan, kalau takda musibah ... itu tanda Allah tak sayang kat kita. Bila kita diberi ujian, maka hadapilah ia dengan redha, nescaya ganjaran besar bagi orang-orang yang bersabar.

Macam Mana Ibu Macam Itulah Anak!

Thursday, December 31, 2015 1 Comments

Assalamualaikum!


Seronok rasa tengok anak-anak dah besar, dah boleh dibawa mengopi. Rasa rasa tekak teringin nak makan sesuatu yang sedap, anak-anak la yang jadi peneman setia kemana saja aku nak pergi hehe. Kakak dan adik pun dah pandai demand dah sekarang ... kalau kita ajak gi makan, diaorang 'umpan' kita suh bawa gi kedai Mei Meei pulak lepas tu ... haha :p


Guardian Ceriakan Kanak-kanak Sempena Musim Kembali Ke Sekolah!

Thursday, December 31, 2015 5 Comments

Assalamualaikum!


Tinggal beberapa hari je lagi, anak-anak kita akan kembali ke sekolah. Pastinya, ramai yang dah buat persiapan membeli kelengkapan dan keperluan sekolah masing-masing kan. Dan untuk itu, Guardian Malaysia turut tidak ketinggalan meraikan 100 kanak-kanak kurang bernasib baik dalam satu majlis makan tengahari semalam, bagi menyemarakkan keceriaan dan semangat mereka untuk kembali ke sekolah!

Majlis makan tengahari yang berlangsung di Restoran Full House, Sunway Pyramid dihadiri oleh 100 orang kanak-kanak berumur 7 sehingga 17 tahun, dari :
  • Grace Community Services
  • Rumah Good Samaritan
  • Parents without Partners




Penyampaian hadiah disampaikan sendiri oleh Peter J. Dove, Ketua Pegawai Eksekutif Guardian Health and Beauty Sdn Bhd, di mana setiap kanak-kanak diceriakan dengan pemberian beg sandang eksklusif Garfield On-the-Go, beg troli dan pelbagai keperluan persekolahan.

Beliau berkata,"Kami amat berbesar hati kerana bepeluang untuk berkongsi dan memberi di musim perayaan ini. Dalam kemeriahan kita menyambutnya, is juga budaya kita untuk membantu mereka yang kurang bernasib baik, selaras dengan program Syarikat untuk menyumbang semula kepada masyarakat."

Beliau juga berharap beg yang direka khas yang menampilkan salah satu ikon yang paling disayangi itu akan menaikkan semangat mereka untuk kembali ke sekolah.





Kanak-kanak bertuah di meja pendaftaran. Sebelum mereka diberikan beg sandang Garfield On-the-Go, mereka perlu mengambil satu kertas kecil dalam bekas kaler pink tu untuk menentukan beg mana yang akan mereka miliki. Macam best pulak ni! hehe ...

Sementara menunggu majlis bermula, kanak-kanak ini dihiburkan dengan pelbagai aktiviti menarik dan menyeronokkan, antaranya Face Painting, permainan atas pentas dan gelagat lucu dari badut-badut yang sememangnya menjadikan suasana semalam ceria dan meriah dengan gelak ketawa mereka!









Selain itu, mereka juga diraikan dengan hidangan makanan yang enak dan layanan mesra terutamanya dari wakil Guardian. Memang sedap makanan kat Restoran Full House ni, terutama spaghetti dia hehe ...








Sementara menjamu selera dan berseronok, majlis turut diserikan dengan permainan simple-pose oleh kanak-kanak bertuah ni. Memang gelak habis tengok gelagat anak-anak comel ni menggayakan karakter kartun di atas pentas.

Dan, yang bestnya mereka semua sangat sporting! :)






Kanak-kanak menggayakan beg sandang Garfield On-the-Go yang 
disumbangkan oleh Guardian Malaysia


Beg sandang Garfield On-the-Go ini boleh didapati secara eksklusif di Guardian,yang telah melancarkan program penebusannya baru-baru ini.

Christina Low, Pengarah Pemasaran Guardian Malaysia, berkata program itu telah mendapat itu telah mendapat sambutan luar biasa sejak ia bermula pada bulan November, dan Syarikat sentiasa mencari cara untuk memberi ganjaran kepada para pelanggan dan meningkatkan pengalaman membeli-belah mereka di Guardian.


BUTIRAN YANG BERTERUSAN GARFIELD ON-THE-GO PROGRAM PENEBUSAN : 

Pengguna hanya perlu membuat pembelian RM20 untuk menerima satu setem. Apabila 20 setem telah dikumppulkan, mereka boleh menebus barangan Garfield pada harga diskaun. Pelanggan juga boleh mendapatkan setem tambahan dengan membeli barangan belian hebat (star buy)

Apabila 20 setem telah dikumpulkan, pengguna boleh :
  • Menebus sebuah Garfield overnighter pada harga RM29 (harga runcit RM79);
  • Menebus sebuah beg sandang Garfield pada harga RM39 (harga runcit RM99);
  • Menebus sebuah beg sekolah troli Garfield pada harga RM69 (harga runcit RM199);
  • Menebus sebuah bagasi beroda Garfierld 18" pada harga RM129 (harga runcit RM399)
Penebusan barangan tersebut boleh dibuat sehingga 14 Mac 2016.





Di samping program penebusan Garfield On-the-Go, Guardian telah melancarkan promosi Kembali Ke Sekolah yang bermula hari ini sehingga 4 Januari 2014, bagi membolehkan para pelanggan dan peminat menebus dua barangan pada harga yang lebih menarik. Antara barangan itu adalah beg sandang pada harga RM31, bukan RM39 dan beg sekolah troli pada harga RM59, bukan RM69.

Para pelanggan jugan boleh membeli satu set dua organizer pelbagai guna pada harga RM19, dengan setiap pembelian RM20.

Ada lagiiiiiiii .......

Pelanggan turut berpeluang memenangi sebuah Vespa dengan hanya membeli produk jenama Guardian sebanyak RM30 dan mengikuti akaun rasmi Guardian Malaysia LINE. Sembilan buah skuter Vespa, baucar Guardian, patung LINE dan pelbagai hadiah menarik lain bakal menjadi milik anda, so jangan lepaskan peluang ini ok!





Terserlah keceriaan di wajah anak-anak ini, walaupun mungkin mereka mempunyai kekurangan di satu sudut, namun kemurahan hati syarikat korporat besar seperti Guardian Malaysia pastinya telah berjaya mengukir senyuman buat anak-anak ini memulakan sesi persekolahan tahun hadapan.

Mudah-mudahan lebih banyak lagi syarikat besar tampil mengadakan program yang murni seperti ini, memberi semula kepada masyarakat dan semestinya untuk mereka yang kurang bernasib baik. 

Syabas Guardian Malaysia!




So, korang yang belum lagi menebus beg Garfield On-the-Go bolehlah mula kumpul setem hari ini, dan dapatkan beg Garfield yang menjadi idaman semua pada harga istimewa sempena program Kembali Ke Sekolah

Beg sandang : 20 setem + RM31 (bukan lagi RM39)
Beg troli : 20 setem + RM59 (bukan lagi  RM69)

Tapi sah sehingga 4 Januari 2016 je tau! So dapatkan cepat-cepat k :)

Untuk maklumat lanjut, boleh layari www.guardian.com.my


Wednesday, December 30, 2015

Siap Sedia Barang Sekolah!

Wednesday, December 30, 2015 3 Comments

Assalamualaikum!


Tahun ni, bajet beli barang sekolah terpaksa dikira semula gara-gara beberapa kes yang tak dapat dielakkan berlaku di saat-saat akhir. Contohnya. hari tu break-disc kereta boleh buat hal pulakkkkkk! Tapi, kereta 'kebal' tu je la yang kami 'pulun' hari-hari bawa pergi kerja dan kemana saja, dan demi keselamatan anak beranak ... nak tak nak kena juga keluarkan duit dan baiki.

Lepas tu episod Tok meninggal pulak, bajet balik kampung juga ditambah terutama kos minyak dan tol. Benda tak boleh nak elak ... gitu le.

So, gaji kami bulan dua belas ni memang takleh nak shopping yang bukan-bukan melainkan untuk barang keperluan sekolah anak-anak je. Aku kalau shopping barang boleh tahan 'nafsu' lagi, so kalau tak dapat kasut atau baju baru .. it's ok beb haha. Janji anak punya barang kasi lepas dulu ....


Tuesday, December 29, 2015

Pengalaman Meniaga Carboot Sale!

Tuesday, December 29, 2015 25 Comments

Assalamualaikum!


Dulu, aku pernah tolong mak jual nasi lemak dan kuih muih semasa kami tinggal di Bandar Tun Razak. Aku juga ada tolong jualkan simpul kasih kepunyaan kak ipar ikut tempahan. Dan, sekarang aku mula berkecimpung pulak dalam dunia carboot sale!

Amende carboot sale ni? Aku nak jelaskan pun tak reti ... tapi rasanya ramai yang tahu dah kan hehe. Semuanya bermula bila Pak Jelan ikut kawan dia meniaga di Kota Damansara ni. Masa tu tolong tolong kawan aje ... lama-lama jadi seronok pulak! Pak Jelan pulak menunjukkan kesungguhan yang tinggi waktu tu untuk berniaga, maka kawan ni pun tolong supply barang/baju dan suruh Pak Jelan buka tapak dan cuba jual sendiri. 


Monday, December 28, 2015

Lesen Oh Lesen!

Monday, December 28, 2015 6 Comments

Assalamualaikum!


Haru kalau lesen tak 'hidup', walaupun bukan hari-hari aku yang pandu itu kereta hehe .... 




Kalau dah berurusan dengan JPJ atau yang seangkatan dengannya, haruslah ko kena menunggu lebih dari satu jam huhu. Aku amik nombor jam 8a.m time ni, tapi ramai dah yang mengambil tempat memenuhkan kerusi dan segenap ruang dalam tu. Dan, memandangkan aku adalah wanita dalam lingkungan umur 30an, sihat tubuh badan maka aku pilih untuk berdiri aje ... hehe.

Eleh, bukan ada sapa-sapa nak bagi tempat duduk pun ....

Saturday, December 26, 2015

Sembonia & Carlo Rino Perkenal Koleksi Beg Tangan Terbaru!

Saturday, December 26, 2015 0 Comments

Assalamualaikum!


Memasuki minggu-minggu terakhir sebelum kita melangkah ke tahun 2016, pastinya ada di antara kita yang masih tercari-cari beg tangan terkini untuk dijadikan koleksi idaman sempena tahun baru nanti. Tambahan pula, Sembonia dan Carlo Rino baru saja melancarkan koleksi beg tangan terbaru di bawah jenama masing-masing bagi memenuhi kehendak pencinta beg tangan khususnya wanita!




Baru-baru ini, aku berpeluang hadir ke satu pertunjukan fesyen dua jenama besar yang gah iaitu SEMBONIA & CARLO RINO yang berlangsung di SOGO, KL. Kedua-dua koleksi yang diperagakan memang unik dan ekslusif, sesuai dengan kehendak dan gaya wanita moden masa kini tapi  masih mengekalkan sisi feminin dalam setiap corak yang digayakan.

Nak tengok lagi? Jom ...!









Carlo Rino yang bakal meraikan ulangtahunnya yang ke-30 pada tahun hadapan, ingin memastikan jenama yang telah dibina kukuh di negara ini akan terus mendapat perhatian dari penggemar koleksinya terutama kaum wanita. Untuk itu, Carlo Rino berhasrat untuk menawarkan lebih banyak stail, program penghargaan, promosi eksklusif dan koleksi edisi terhad sempena sambutannya yang ke-30 nanti.

Sehingga ke hari ini, Carlo Rino telah mempunyai 32 butik dan ia akan bertambah kepada 35 butik pada tahun 2016 di pusat-pusat membeli belah terkemuka negara. 

Pertunjukan fesyen diteruskan dengan peragaan koleksi SEMBONIA yang tampil dengan beberapa konsep dan warna pastel yang menarik serta corak Butterfly yang cantik!

Keeping A Balance


 Capturing the Zeitgeist





More than Pads






Selesai pertunjukan fesyen, aku terus melangkah ke bahagian SEMBONIA, yang memang meriah dengan tag harga diskaun sehingga 50%! Fuhh .... ini memang boleh bikin mata rambang beb! :D



















Amacam ... betul tak aku cakap? Rambang mata tengok pilihan beg tangan yang ada di SEMBONIA ni! Koleksi corak dan warna pun memang sangat trendy dan menarik, sesuai dengan wanita masa kini yang sukakan kelainan dan unik!






So, korang tunggu apa lagi! Jom serbu SOGO, KL atau mana-mana cawangan Sembonia yang terdekat dan dapatkan koleksi beg tangan terbaru yang cantik ni! Memang berbaloi tau!