ruangiklan
ruangiklan

Friday, December 18, 2015

Tak Bisa Ku Tahan-tahan Lagi ...


Assalamualaikum!


Dapat gaji semalam terus kucapai yang ni dulu! Lama dah berhajat nak beli, tapi asyik tak kesampaian je lagi masa tu. Tapi semalam, aku nekad order dari sahabat fb yang juga pengusaha keropok lekor. Boleh jugak buat snek mengunyah di tengah malam atau bila terasa kelaparan. Lagipun, sekarang aku nak kurangkan tabiat makan nasi tengah malam ... terasa semakin buncit perut ni walaupun penampakan dari sisinya tidak 'berlapis' muehehehe ....


Wednesday, December 16, 2015

Boleh Dah Ni ....

  4 comments    
categories: 

Assalamualaikum!




Hurmm ... dah boleh diharap dah hat sorang ni. Panjang pun dah lebih kurang sama dah dengan kakaknya. Kalau pergi ke mana-mana, orang mesti tanya,"kembar ke ...?", sebab susuk tubuh pun hampir sama je dua beradik tu.

Perangai sentap dia masih tak habis-habis lagi. Cuma satu benda tu je la yang buat ibu pening hari hari, tapi dia jugaklah penceria suasana dalam rumah. Suka dan dah pandai mengusik aku dan ayahnya. Kadang-kadang, ada jugak kena marah sebab mengusik kakak dia huhu ... dah la kakak tu garang macam guru besar! haha ...

Tuesday, December 15, 2015

Bila Anak Dara Nak Belajar Menjahit ....

  2 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Alhamdulillah ... bahagia jadi orang Selangor hahaha. Eh tapi memang aku orang Selangor pun cuma tinggal saje di KL. Cuti yang dinikmati bermula hari Khamis sehingga Isnin baru-baru ni aku gunakan sepuas-puasnya untuk berehat dan melayan anak-anak di rumah. Blog pun aku jarang bukak kecuali hari Sabtu sebab ada Piala Malaysia, so sempat la aku update sikit hari tu. Hari Ahad pula ikut Pak Jelan meniaga car-boot sale di Kota Damansara. Haa yang tu nantila aku ceritakan ye.

Ni nak citer pasal semalam, tetiba anak dara sulungku request nak belajar menjahit huhu. Dari minggu minggu lepas lagi dia dah buat permintaan dah ... cuma time tu aku belum rasa dia cukup bersedia untuk pegang jarum. Then, semalam dia tanya lagi .... ok la ... kita cuba ok.


Sunday, December 13, 2015

Piala Malaysia 2015 - SELANGOR Juara & Tragedi

  2 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!



Tahniah diucapkan kepada pasukan Selangor yang berjaya menewaskan Kedah dalam perlawanan akhir Piala Malaysia 2015 sekaligus merangkul gelaran Juara Piala Malaysia untuk kali yang ke-33. Kemenangan 2-0 ke atas Kedah turut dikongsi oleh penyokongnya yang bersorak meriah di Stadium Shah Alam dan juga di luar stadium.

Namun, disebalik kejayaan besar pasukan Selangor semalam terselit satu berita duka sejam sebelum perlawanan bermula.

Sebenarnya, salah seorang kawan Pak Jelan telah kembali ke rahmatullah petang semalam akibat kemalangan jalan raya di Jalan Duta. Arwah yang dalam perjalanan untuk menyaksikan perlawanan bola semalam telah dilanggar oleh sebuah motor dari belakang.

Dan Pak Jelan bersama kawannya telah pergi menziarahi arwah di HKL sebelum jenazah dibawa pulang ke kampung halamannya. Menurut Pak Jelan, arwah meninggalkan seorang balu dan 3 orang anak yang masih kecil. Moga arwah ditempatkan bersama orang-orang yang beriman dan beramal soleh .... al fatihah

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.