Thursday, February 04, 2016

# Story Kenit

Benda Kecil Yang Buat Kamu Bahagia Disaat Orang Sekeliling Menggila!


Assalamualaikum!


Sekecil-kecil benda yang boleh buat ko gembira. Sekecil-kecil barang yang mampu mengubah kehidupan ko dari payah kepada mudah. Sekecil-kecil alat yang boleh buat hari-hari di opis lebih ceria dan penuh bermakna ... hahaha. Apakah dia?

Adakah sebentuk cincin emas 916?
Adakah sebiji Samsung Note 5?
Adakah set barang kemas serba satu?

Hahaha ... 




Fortunately, ianya sebuah kipas meja ..... :D

Korang tau kan sekarang ni musim El Nino. Tapi korang tak tau opis aku ni dah 'El Nino' sejak dari tahun lepas lagi! Grrr ... hahaha ...

Bayangkan ko berpanas selama 8 jam mengadap pc dengan kipas hak milik pejabat yang 'hidup segan mati tak mau!' dari bulan berapa entah tahun lepas sehingga kini! Sabo je laaaa ....

Dan bila berbulan-bulan lamanya takda ekon, aku mula buka mulut ... meluahkan isi hatiku pada Pak Jelan hehe ...

Haihh .. hidup di zaman Jebon ni begitu laaa, semua benda nak kena tunggu duit. Takda duit, takda ekon lorrr. Sendiri bawa kipas dari rumah je la. Kuar duit lagi tu .... duit sendiri! Nak tak nak, kena beli jugak ...! Aku walaupun kurang membakar lemak di badan tapi kalau dah ke hulu hilir tu berpeluh-peluh jugak weh!

Dan, akhirnya semalam ... Pak Jelan belikan aku kipas meja ni. Dia beli di BST (Buy Sell Trade) kat PJ. Harga lebih kurang RM70+ pakai plug 2-mata. Tak pakai USB ye.




Jadilah dari bergantung harap pada kipas yang harap je 'badan' besar tapi angin pun tarak! Sejuk sikit muka ni .... sejuk sikit badan ni ... takda la berpeluh-peluh berlengas dek kepanasan kerana ekon tak 'jalan'! 

Terseksa weh buat kerja dalam keadaan opis takda ekon! Semua pakat petik suis kipas sendiri untuk dapatkan angin, tapi still bahang panas El Nino masih boleh rasa walaupun kipas dion

Hahaha ... ok la dapat kipas meja pun nak citer dalam blog ke? Weh, ko El Nino 3 bulan pun dah bising panas la berpeluh la ... aku ni dah 'El Nino' dari tahun lepas, baru sekarang nak bising tau dak .... hehehe :p

5 comments:

  1. kipas kecik ni memang sangat membantu di saat kepanasan melampau.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu sis, 'hero' kecik saya ni hehe ;)

      Delete
    2. Betul tu sis, 'hero' kecik saya ni hehe ;)

      Delete
    3. sabarla nim...kite serupa hahahah!!!

      Delete
  2. saborla nim hihihi!! kite serupa hihihi!!!

    ReplyDelete

Apa kata korang?