Biadab !!!

Friday, February 19, 2016


Assalamualaikum!




Huhuhu .. apa nak jadi ... apa nak jadi ... mak bapak biadab di zaman ini huhuhu. Tergamam aku tengok gambar yang dikongsikan di FB siang tadi. Serius, tak boleh hadam aku baca 'nota pesanan' tu ..... biadab giler!

Rasanya kita semua sebagai ibubapa pun mengalami benda (buku diconteng/ditulis sesuatu) yang sama macam ni bila anak di sekolah. Aku sendiri pun mengalami benda yang sama dengan buku Iqra' anak-anak tapi ... tak tercapai akal lagi dan takda sebab aku nak bagi nota maki hamun macam ni....

Hurmm kesian anak-anak ... macam mana nak berkat ilmu kalau kita sebagai ibubapa sendiri tidak mampu menunjukkan rasa hormat kepada guru yang mendidik anak kita ....? Tak hairan lah kalau budak-budak sekolah sekarang dah pandai melawan cakap cikgu .... tengoklah mereka warisi sikap biadab dari siapa!

Kita dok ajar anak-anak hormat guru sayangi guru ... tapi cakap saje tak guna kalau kita sendiri tak boleh tunjukkan contoh yang baik kepada anak-anak .. tak gitu?


You Might Also Like

12 pengomen comel

  1. mak dia ni stress bangla nak masuk kot =.=
    pdahal MG yakin ustaz/zah tu cuma tandakan or tulis ape yg perlu utk kebaikan anak dia jugak .

    over act la mak dia ni =.=



    JOM TENGOK LEBIH 100 BARANG2 KECANTIKAN DENGAN HARGA YG MURAH DAN PASTINYA ORIGINAL !
    https://www.facebook.com/produkkecantikanMG/posts/1726936100868945:0

    JANA PENDAPATAN PASIF DENGAN BLOG ANDA
    http://melangkaugarisan.blogspot.my/2016/01/jana-pendapatan-pasif-dengan-afflifycom.html

    ReplyDelete
  2. Dunia skrg dah makin huru hara.. Ramai yg sudah lupa untuk menghormati guru yang memberikan didikan dan ilmu pada anak-anak kita..

    ReplyDelete
  3. halamak..dah kenapa la ni..parents macam ni la yang buat ilmu yang anak belajar tu susah nak hadam..hadoii

    ReplyDelete
  4. Klu sye dpt nota cmnie....mmg tawarhati nk ngjr ank dia......

    ReplyDelete
  5. kalau aida jadik cikgu yg ajar, aida akan stop ajar anak org yg biadap tu.
    langsung takde rasa hormat!!!

    ReplyDelete
  6. Cabaran guru masa kini.. Sabar je la...

    ReplyDelete
  7. cikgu pn tnjuk contoh yg tak baik..huhu

    ReplyDelete
  8. errmm.. teruknya.. tengok nanti anak dia macam mana peel..

    ReplyDelete
  9. alahaii..saya lagi risau kalau xde pe2 tulisan kt iqra' anak saya,,at least kita tau takat mana anak-anak kita belajar..ade jugak jenis parent cmni

    ReplyDelete
  10. Ya Allah, julia kalau tgk cikgu conteng buku anak ni rasa best nak tau...yelah at least cikgu ambil tahu pasal anak2 kita ni...aduyaiii pe nak jadi...semua tak boleh sentuh buku anak dia lagi hmmm

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM