Wednesday, February 24, 2016

# Kenit Review # Selera Kenit

Layan Pecel Lele Pulak!


Assalamualaikum!

Balik lambat giler malam tadi! Dekat Isyak baru gerak dari opis, 'rama-rama' dalam perut dah 'menari' tarian Raver ni ... apalagi, jom cari nasi la! Nak masak lambat sangat dah ... kalau Pak Jelan ajak makan nasi tu, tak lain tak bukan dalam fikiran dia satu makanan tu je .... jom pecel lele!

Kali pertama cuba pecel lele kat satu restoran pecel lele tepi jalan nak masuk Desa Pandan. Memang ramai orang sokmo datang makan di situ. Tapi sayang ... daging dia liat walaupun sambalnya sedap.

Pastu aku dapat tahu ada satu lagi restoran pecel lele kat kawasan berhampiran, so try pulak makan kat Om Pecel Lele. Nampak dari luar macam biasa biasa je, tapi bila makan kat situ  ..... terus tak pandang lain dah hehehe ... 



Daging 


Ikan Keli


Ayam


Kuey Tiow Goreng


Selain di atas, aku dah try burung puyuh dia ... sedap jugak. Yang buat sedapnya opkos la sambal dia. Pedas dan terangkatttt! hehe ...

Tapi malam tadi, aku layan kuey tiow goreng je ... takda selera nak makan nasi la pulak. Eh kuey tiow goreng dia pun boleh tahan sedap wooo ... kakak siap nak kongsi lagi .. huhu





Sementara tunggu makanan sampai. Pantang nampak kucing ....





Susun atur meja pun kemas dan terusun je. Lantai bersih siap ada Astro lagi hehe ... eh pendek kata kami suka la makan kat sini! Harga makanan pun ok la berpatutan dan padan dengan kesedapan dia. Rate dari RM6.50 hingga RM8.50. Servis alhamdulillah setakat ni molek sokmo ... :)

So, kalau ada rezeki lebih kami akan bertandang makan di situ. Masuk restoran dah tahu port kami nak duduk .... heeee. Staf diaorang pun dah cukup cam muka-muka tegar kami ni hehehe ....


16 comments:

  1. Staff dah kenal muka mana tau nanti dia bagi percuma pulak. Hehe. Nampak sedap. IM tak pernah rasa lg pecel lele. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bertuah dia nak bagi free hehe ... kita review free dia nak la :D

      Delete
  2. Wah...nanti bolehlah cuba makan kat Om ni...

    Dulu selalu juga makan atau bungkus bawa balik yang kat gerai tepi jalan tu, tapi dah lama dah tak singgah sejak2 kegawatan ekonomi...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe boleh la kakcik try yang ni pulak ... daging dia lembut sedap gigit. Puas makan :)

      Delete
  3. kat sini ada dua tiga restoran yang top dengan ayam penyet dan pecel lele..mables...

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan kak .... yang ni memang repeat sokmo hehe :D

      Delete
  4. eh masa lunch td baru kwn sebut pece lele tp aku dgr dia cakap kacau lele..haha..tapikan nape stiap ptg i blogwalking akan kluar makanan...stress mcm ni tau......sedappp giler nampak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kacau lele? hahaha ....

      Tu tandanya dia suh gi makan la tu hahaha ...

      Delete
  5. Huhu...tengok gambar pun nampak sedap

    ReplyDelete
  6. aida prefer pecel lele atau sotong penyet.
    da boring dgn ayam penyet :)
    yes. kalau sambal nyer best, pasti best hidangan tu.

    ReplyDelete
  7. Sedap nian itu pecel lele. Salah satu makanan favorit saya, dengan nasi panas, sambal pedas dan dedaunan, pasti minta nambah, hehe.

    ReplyDelete

Apa kata korang?