Friday, April 01, 2016

# Pasal Blog

Cara Mudah Tukar Fail PDF Ke Word!


Assalamualaikum!


Akhirnyaaaaaa berjaya juga aku tukar file PDF kepada Word! Ohoiiii nak jadi blogger ni ingat senang ka? Dah la kena belajar macam-macam coding pasal blog, pastu kena tahu pulak mana nak letak coding tu, kena try and error lagi pastu tanya orang lagi pastu buat lagi ... hahahaha! Pening memang pening, tambah bila coding tak menjadi ... perghhh menyirap darah!


Tapi itulah cabaran dalam dunia blogging kan. Nak taknak kena hadap juga benda ni kalau ko dah bergelar blogger. Basic kena ada ... baik dari segi bab coding mahupun pengubahsuaian template

Aku dulu terhangguk-hangguk cari tutorial kemudian buat sendiri.  Tak jadi tutorial tu ...aku amik yang lain. Try and error memanjangla citer dia .. bila jadi, senyummmm! Bila tak jadi .. hidung berasap telinga berasap, agak-agak stres aku K.I.V dulu kemudian sambung the next day hahaha .... :p

Bab PDF tukar ke Word ni dah lama dah aku cuba nak belajar. Memang ada banyak tutor blogger lain share, tapi this time aku nak share jugak la untuk rujukan aku di masa hadapan hehehe ...




Senang giler cara macam ni! Tak perlu download, aku hanya convert terus secara online! Oh i likeeeeeee very much! Mudah keje nak convert lagi next time .. :p




Hanya klik https://www.pdftoword.com/, pilihlah nak convert file dari apa ke apa. Kemudian isikan langkah 1 hingga 3.  Letakkan email address dan convert!




Nanti dia akan bagi email macam kat atas ni. First try dan terus menjadi ..... alhamdulillah! hehehe ...

Dah la free, senang pulak tu! I'm loving it! :)


5 comments:

  1. akak bookmark terus...klu dah keje opis ni,confirm esok atau lusa kita kena gunakan cara ni..kan..kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak .. lagi satu tak larat nak tanya orang dah hahaha ... so baik la save siap-siap dalam entry :)

      Delete
  2. saya pun guna kaedah yang sama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn ... memang memudahkan kerja hehe :D

      Delete
  3. Bagus share link sekali...yeyyy leh buat kalau time jd cm ni...TQ so much hanim

    ReplyDelete

Apa kata korang?