Kenangan Berharga Sepetang Bersama Blogger 2016

Tuesday, April 19, 2016


Assalamualaikum!


Kali pertama join ialah dua tahun lalu di SBB 2014 bertempat di Saloma Bistro, KL. Alhamdulillah, tahun ni aku berpeluang join Sepetang Bersama Blogger 2016 pada 16 April yang lepas dan lokasinya masih di sekitar Kuala Lumpur iaitu di Dewan Grand Campbell, Hotel Grand Campbell KL. 




Sebenarnya bila bercerita pasal #SBB2016 ni, ia mengingatkan aku kembali kemeriahan suasana #SBB2014 walaupun setelah 2 tahun berlalu. Kiranya masih tak boleh move on orang kata hehehe. Walaupun ketika itu aku hanya baru 2 tahun bergelar blogger dan baru nak berjinak-jinak mengenali rakan-rakan blogger lain tetapi impaknya terhadap diri ini sangat besar terutama dalam meluaskan hubungan networking sesama rakan.

Apapun, aku bersyukur kali ini dapat join SBB edisi 2016 dan tentunya tujuan aku tak lain tak bukan adalah untuk meluaskan hubungan networking bersama rakan blogger lama dan baru yang selama ini hanya kukenali di alam maya.






Hampir penuh semua meja dalam Dewan Grand Campbell hari tu. Ada yang aku memang dah lama kenal dan pernah bersua di SBB 2014 sebelum ni, dan ada blogger yang baru pertama kali join SBB 2016. Bukan setakat rakan blogger je yang hadir memeriahkan SBB 2016 ni, tapi rakan media lain turut bersama memeriahkan dan menggamatkan Dewan Grand Campbell hari tu.

Paginya dimulakan dengan mini forum perkongsian ilmu blog oleh panel-panel yang dijemput. Antaranya yang aku ingat ialah En. Hasrul Hassan yang datang jauh dari Perak. Antara yang dikongsi info mengenai kuasa blog dan media sosial serta kepentingan mempelajari ilmu SEO.




Sambil-sambil dengar para panel berkongsi ilmu tu, sarapan pagi kopi Codi dah tersedia di atas meja, salah seorang penaja SBB 2016. Aku tak biasa minum kopi terutamanya di waktu pagi tapi kopi Codi ni boleh tahan juga rasanya, just nice tak terlalu pahit atau manis hehe. Mungkin sebab tu 'jodoh' kami panjang hahaha ....

Sebenarnya kan ... memang hajat dihati hari tu nak bertegur dengan semua rakan blogger di meja masing-masing. Memang aku nak singgah dari meja ke meja, tapi bimbang kalau aku berjalan nanti menghalang dan mengganggu fokus orang lain yang sedang menghayati perkongsian panel di atas pentas pula hehe. Sebab tu yang mana aku sempat jumpa atau ternampak aku akan tegur dulu. Aku memang pemalu tahap gaban bab ni hahaha ... tapi kali ni lebih baik berbanding #SBB2014 dulu la, sebab kali ni ramai yang aku dah kenal dan walaupun berjumpa kali pertama tak jadi hal sebab yang penting aku tahu diaorang peramah hehehe ...

Alhamdulillah, aku dikurniakan rakan-rakan blogger yang baik dan peramah di fb dan di realiti :)




Serius, tak banyak gambar yang aku rakamkan hari tu. Gambar dengan Memey, duta Ephyra ni je la gambar yang aku amik pun hehe. Yang lain ada dalam henpon kengkawan atau dengan jurugambar rasmi CSV Production & Kotak Lensa. Kalau ada, nanti aku tepekkan di sini ye. Sama tinggi rupanya aku ngan Memey ni, tak pasti pulak kalau dia pakai high heels hari tu, tapi tengok gambar ni dah macam kakak ngan adik dah rasanya .... Memey kakak, aku adik hahahahaha :p




Makanan? sodappppp! Mujur aku tak gi menambah sebab dari nasi sampai ke lauk dia memang menepati citarasa dan selera tekak Melayu aku ni. Dah macam kenduri orang kahwin pun ada ni hehe ..

Lepas makan dan solat Zuhur, slot perkongsian ilmu diteruskan dengan kehadiran figura popular dan berjaya dalam bidang masing-masing berkongsi tips bagaimana mereka akhirnya menjadi usahawan dan jutawan berjaya dalam bidang masing-masing. Antara panel yang ditunggu-tunggu kehadirannya tak lain tak bukan, Adi Putra! Yang menunggu untuk selfie dengan dia pun cukup ramai! Mujur aku bukan salah seorang darinya ... hehehe :D




SBB2014 aku cukup bertuah kerana dapat bawa balik henpon Motorola Moto G sebagai hadiah, dan tahun ini di SBB2016 aku bertuah juga dapat bawa balik hadiah hehehe ... hadiah ape? 




Hadiah tahun ni, produk minuman CODI yang terdiri daripada 2 kotak Codi Cafe & 1 kotak Codi Teh Tarik. Pak Jelan cukup suka minum kopi Codi ni, so aku bagi terus kat dia 2 kotak buat minum di rumah dan opis hehehe. Aku punya teh tarik leeeeee :D

Terima kasih kepada penaja SBB2016, Asia Herbal Biotech Sdn Bhd (AHB) untuk hadiah ini!




Ada juga persembahan ringkas Upin & Ipin! Haihh ... ni kalau kakak dan adik tengok ni mesti diaorang suka! Memula ingat nak bergambar kenangan dengan maskot-maskot Upin Ipin ni tapi bila difikirkan balik .... hurmmm tak payah la, kang ada yang merajuk 3 hari sebab jeles! hehehe ...

Video Upin Ipin yang aku rakam hari tu pun tak tunjuk kat diaorang lagi hehe ... 



credit picture : KotakLensa



credit picture : KotakLensa


credit picture : KotakLensa


credit picture : KotakLensa




Paling tak boleh blah ... gambar atas ni hahaha! Tiga-tiga bersemangat nak bawa balik hadiah TV 32inci dan akhirnya tiga-tiga menganga hahaha. Tapiiiii kitaorang still bawa balik hadiah juga hari tu kan kan kan! :D





Haaaa itulah yang dapat aku kongsikan untuk SBB2016 kali ini. Seronok, terharu dapat jumpa rakan-rakan blogger yang sekian lama tidak bersua. Ada yang last sku jumpa SBB2014 pun ada! hehehe ... yang datang jauh tapi tak sempat bergambar bersama pun ada ... tapi walaupun takda gambar, puas hati dapat jumpa dan berborak.




Terima kasih Denaihati Network untuk SBB2016. Tahniah kepada semua rakan blogger yang menang hadiah gempak yang best-best! Terima kasih pada semua penaja yang terlibat dalam SBB2016 kali ini. Jangan susah-susah cari aku dalam gambar ni sebab memang takda hehe ... terpaksa meninggalkan majlis sedikit awal sebab kena bergegas pulang untuk ke tempat lain pula.

All the best to all fellow blogger friends ... andai panjang umur moga kita dapat bersua kembali di masa akan datang insyaAllah .....

:)

You Might Also Like

12 pengomen comel

  1. salam. Tahun ada lagi kita tegur ye...tak sempat tahun ini.

    ReplyDelete
  2. Kita tak sempat bergambar bersama walaupun dapat hadiah yang serupa, kan? :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kakcik, tak sempat nak bergambar tapi mujur sempat bersalam peluk cium hehe :D

      Delete
  3. Seronoknya ye dapat jmp seantero blogger MSia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok Ty, tapi tak dapat jumpa semua hehe

      Delete
  4. kita pun jumpa peluk2 n laga pipi tp tak tukar kad kan.. alaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa haha tu la Jue, time nak gi amik air kad memang takda kat tangan haha ... tapi seronok jumpa Jue ;)

      Delete
  5. Haha, Mek ila [un pergi juga. Dah lah sesorang datang lepas tu satu meja semua lelaki. Sib baiklah mereka rajin berborak juga. Nanti lepas ni bolehlah kita tegur tegur bila jumpa.

    ReplyDelete
  6. jeles...lepas ni tak tau la boleh pergi ke tak nanti...kalau ada..dengarnya dah takde dah kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kedengarannya seperti itulah kak , tapi mana tahu kan tahun depan masih ada lagi ... sebab ramai yang request untuk adakan lagi tahun depan :)

      Delete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM