Rangkaian Ubat Gigi Buds Oralcare Organics Selamat Untuk Bayi, Anak Kecil & Kanak-kanak

Thursday, April 07, 2016


Assalamualaikum!


Yang terbaik hanya untuk mereka! Dan terbaik itu bermaksud yang sihat, semulajadi dan  ...ORGANIK! Pastinya setiap ibubapa menginginkan produk yang digunakan untuk anak mereka adalah selamat dan bebas bahan kimia kan, terutama untuk anak yang masih kecil.

Dalam mendidik anak-anak kita mengutamakan penjagaan gigi di peringkat awal usia mereka, ibubapa perlu peka dan prihatin terhadap sebarang produk di pasaran. Untuk itu Buds telah memperkenalkan ubat gigi yang lebih selamat untuk bayi yang sedang tumbuh gigi, anak kecil dan kanak-kanak sehingga umur 12 tahun.




Baru-baru ini aku dijemput ke majlis pelancaran Buds Oralcare Organics bertempat di MAD About Coco, Publika. Bagi yang belum tahu, rangkaian ubat gigi Buds Oralcare Organics adalah bebas dari bahan pengawet, perisa dan pewarna tiruan serta kandungan berbahaya yang lain. Ianya lembut, selamat dan berkesan.

Sudah tentu ibubapa yang bijak akan memilih produk yang selamat untuk anak-anak mereka kan. Dan pastinya, Buds Oralcare Organics memberikan alternatif terbaik untuk penjagaan gigi yang sempurna dari peringkat awal.




Turut berada di majlis pelancaran, Pengarah Urusan I-Green (M) Sdn Bhd, En. Soo Siew Peng yang berkongsi inspirasi dalam mencari alternatif menghasilkan produk penjagaan gigi yang selamat untuk si kecil, iaitu melalui hasil temubual dengan ibubapa serta beberapa kajian lain yang menyeluruh untuk memastikan ubat gigi organik yang selamat dan sesuai digunakan untuk semua peringkat umur dan tahap tumbesaran yang berbeza.

Bagi memastikan rutin menggosok gigi yang lancar dan menyeronokkan untuk si kecil, kedua-dua rangkaian ubat gigi Buds untuk bayi dan kanak-kanak didatangkan dalam 4 perisa buah-buahan menggunakan perisa semulajadi yang disahkan organik seperti epal hijau, strawberi, blackcurrent dan pudina.




Rangkaian Buds Oralcare Organics mempunyai 3 jenis ubat gigi yang disesuaikan dengan peringkat umur si kecil, iaitu :

  • Ubat gigi Gel Buds Baby - mengandungi Aloe Vera yang membersih dan melegakan gusi bayi yang sedang tumbuh gigi, dan pada masa yang sama seiring dengan Xilitol semulajadi bagi melindungi gigi yang baru tumbuh. Ia juga selamat jika tertelan

  • Ubat gigi kanak-kanak Buds Oralcare Organics dengan Xilitol - disyorkan untuk kanak-kanak berumur 1-3 tahun, lembut tanpa fluorida yang dirumus khas dengan gabungan pembersih semulajadi, jus Aloe Vera organik dan silika untuk membersih gigi secara lembut dan berkesan. Ia juga selamat jika tertelan

  • Ubat gigi kanak-kanak Buds Oralcare Organics dengan Fluorida - Hanya jumlah Fluorida yang selamat bagi kanak-kanak sahaja dimasukkan ke dalam rumusan untuk menentang pembentukan kaviti gigi walau dalam dos yang kecil. Ia meingkatkan perlindungan terhadap kaviti dan mengekalkan kesihatan mulut yang baik seiring dengan jus Aloe Vera, Phytic Acid dan Xilitol. Ianya disyorkan untuk kegunaan kanak-kanak berumur 3-12 tahun.




Untuk membuktikan ubat gigi Buds Oralcare Organics ini selamat digunakan untuk si kecil, aku sendiri telah melakukan ujian 'rasa' ketika di majlis pelancaran hehe...




Alhamdulillah ... memang sedap hahaha. Rasa buah-buahan lagi ada la! Tak pedas dan tak memudaratkan ... so, anak-anak kecil kalau tertelan takda masalah. Perisa pun semulajadi, bukan tiruan punya ya ..!

Majlis pelancaran juga diserikan dengan kehadiran selebriti-selebriti seperti Harith Iskander bersama isterinya, Dr. Jezamine Lim dan penyanyi Nurul Wahab bersama anak-anak masing-masing.





Mereka bukan sahaja berkongsi pengalaman masing-masing bersama anak-anak dalam rutin penjagaan gigi, malah selain menggalakkan anak-anak memulakan tabiat menggosok gigi di awal usia, mereka juga sangat mengesyorkan ibubapa di luar sana memilih produk yang betul-betul selamat dengan membaca dahulu kandungan bahan sesuatu produk sebelum membelinya. 

Untuk itu, rangkaian ubat gigi Buds Oralcare Organics adalah pilihan terbaik untuk penjagaan gigi anak-anak dan selamat digunakan kerana ia telah disahkan organik oleh ECOCERT, salah sebuah organisasi pensijilan organik terbesar di dunia.



(0-1 tahun) 30ML - RM29.90



(1-3 tahun) 50ML - RM32.90


(3-12 tahun) 50ML - RM32.90


Rangkaian ubat gigi Buds Oralcare Organics boleh didapati di Farmasi Carin, kedai-kedai menjual barangan keperluan organik dan pasaraya terpilih.






Jadikan rutin penjagaan gigi anak-anak kita satu aktiviti yang menyeronokkan setiap hari dengan pemilihan produk organik yang selamat dan berkesan melindungi gigi seperti Buds Oralcare Organics

Bagi ibubapa yang baru sahaja menerima cahayamata, ini mungkin langkah pertama yang anda boleh ambil untuk memastikan anak anda mendapat penjagaan gigi yang sempurna di peringkat awal usia.



Beauty and the 'Monster' :P
But this 'Monster' is a good one! hehehe ...


Untuk maklumat lanjut, boleh layari www.budsbaby.com


You Might Also Like

8 pengomen comel

  1. alahai.. comelnyee ubat gigi tu..

    ReplyDelete
  2. kenapa cute sangat ubat gigi buds ni?ni boleh menyebabkan mak2 beli untuk anak sebab bentuk dia yang cute.. :D

    ReplyDelete
  3. Mana nak dapat ye utk area kota kinabalu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try cari di Farmasi berdekatan kak, ataupun boleh beli secara online di www.budsbaby.com

      Delete
  4. Nak beli buat pakai sendiri boleh tak? Comey sgt!

    ReplyDelete
  5. first time dengar jenama ini.. boleh try bgi anak buah ni..

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM