Sejak Ber Dot Com Ni ....

Monday, April 04, 2016


Assalamualaikum!


Huarggghhhh! banyak benda yang dah 'lari'! Kena cari balik code yang berkenaan dan paste balik dalam template. Kalau yang sedia basic dah ada dalam blog, aku just perlu tukar link blog je, tapi kalau main ngan coding dari luar, means widget amik dari website kena pandai tune sendiri ...huarghhhh!

Bab teknikal memang aku 'lemah' sikit, tapi tu la dah nama pun part time blogger hehe nak taknak kena belajar gak at least yang basic. Yang penting kena pandai google tutorial kot-kot kalau ada orang buat ke kan, tapi kalau takda jom la kita berhuhu ... hahaha :D

Mana leh give up! cuma take time je la nak betul-betul fahamkan coding tu. Beberapa hari ni aku try nak letak balik kod widget Limk kat blog tapi tak berjaya! Puas aku tune ikut sini tune ikut sana tapi bila letak coding ... tak menjadi! 




Dan hari tu aku try lagi .... baru lah menjadi! Bukan main payah nak troubleshoot benda alah ni. Kena fikir sendiri macam mana nak masukkan link blog yang baru dan kemudian amik kod baru dan paste dalam blog. Berhari-hari jugak aku try macam-macam cara ... hampir give up tapi kugagahkan jugak sebab dalam akaun tu ada duit lagi wooo hahaha...

Seronok tengok paparan Limk kembali bersiaran di blog ... yahoooooo! Teruja tu bukan sebab apa ... sebab boleh income kan hehehehehe .... :D



You Might Also Like

6 pengomen comel

  1. wowww LIMK...tgk ramai geng KBBA dah mula pasang...nak toraiiiiiii...tp kena main coding aduyaiiiii takutnyaaaa harap xd yg missing la hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la juju ... mudah gak la nak pasang hehe :D

      Delete
  2. kak nim.. LIMK tu gapo? Ajar boleh? tapi bukan KIMK kan? hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Limk tu supo cam adsense, nuffnang gitu la ...buleh pitih hehe. KIMK tu natang gapo pulop? hahaha

      Delete
  3. Hehehe hok blh duit kena buat molek2 laa nim..income tuu..usaha usaha bagi terus ada income

    ReplyDelete
  4. baru nak tanya LIMK tu apa,dah terbaca di komen. syoknya.

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM