Monday, May 09, 2016

# Cerita My Pearls

"Doakan Kebahagiaan Saya ..."


Assalamualaikum!


Minggu lepas ada sambutan hari perpisahan dua orang cikgu di sekolah kakak. So, dia nak bagi hadiah la kat salah sorang cikgu tu. Memula kakak tanya ibu boleh masak apa untuk jamuan tu nanti. Ermmm ... ibu dah terfikir spaghetti goreng atau nugget ayam goreng je time tu hahaha ...

Tapi lepas tu kakak cakap, "takpe la bu takyah la masak" ....Yessss! hahaha. "Bagi hadiah je la bu ...", Oh ohhh ... haha hadiah ye hurmmm hadiah ye hurmmmm .... haha :p




Dari darjah satu, kalau ada cikgu yang nak meninggalkan sekolah tu mesti kakak akan minta belikan hadiah. Dulu dia rajin buat kad ucapan. Siap berlukis gambar dan diwarnakan. Dia punya sedih bila cerita ... kakak nangis masa nak salam cikgu tu bu ....Hurmmm hati tisu rupanya anak sulung aku ni huhu ...

Baiklah anakku ... bukan selalu cikgu berpindah kan hehe  :D




So, tugas ibu adalah untuk mencarikan hadiah buat cikgu kakak. Blur juga kepala ni nak mikir hadiah apa yang sesuai, tapi alhamdulillah ketemu jua!

Beli pembalut hadiah dan kad ucapan sekali ... ucapannya ditulis oleh kakak setulus hati hehe :D




Ni kakak tulis original dia sendiri, takda sapa tolong. Amboiii ayat dia ..kemain doakan kebahagiaan ye hehe. Terkedu ibu membacanya .... hehehee

Kalau ibu dulu cukup sekadar All the best teacher! hahaha :)

5 comments:

  1. singgah http://jmbelog.blogspot.my/

    ReplyDelete
  2. Wah..bagus la kakak..terbaik hehe

    ReplyDelete
  3. wah wah :)
    sungguh drama ayat itu hi hi...

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum semua,

    Anak saya pun berhati tisu, menangis masa teacher dia tukar sekolah.. Beriya cerita perasaan sedih dia.. :-)

    ReplyDelete

Apa kata korang?