Dugaan Si Pemilik Kereta 'Kebal' ...

Thursday, May 19, 2016


Assalamualaikum!


Dah dua belas tahun dah usia kereta kebal aku tu. Dah habis bayar dah pun. Bukan tak teringin nak tukar kereta baru, malah hati tu niat nak cari mpv sebiji, sebab anak-anak pun makin membesar, ruang yang ada sekarang macam tak muat je. Maklumla, anak dara kan cepat 'mengembang' :p

Tapi aku tak sanggup nak tambah hutang baru lagi dah! Biarlah aku pakai kereta sekarang ni selagi diizinkan. Lagipun banyak jasa dan kenangan aku bersama kereta kebal aku tu ... susah senang dengan 'dia' la selama ni huhu ...




Apa boleh buat ... pejam mata bayar je la. Demi keselamatan kami anak beranak dan kerana ia satu-satunya 'kuda' tunggangan kami. 

Baru aku nak berangan beli jet peribadi sebiji dia dah 'merajuk! 'Merajuk' tengah bulan pulak tu hukhuk .... >.<


You Might Also Like

10 pengomen comel

  1. Anim,

    Sama umur kereta Anim ngan kereta kebal kak Moon. Sayang nak jual ke apa sebab ada sentimental value. Kereta pertama beli sebelum kawen. Gigih share bayar ngan Pak Sutan sebelum kawen . Nasib jadi kawen hahahhaha . Kereta kebal tuh la yg tahan lasak n merata rata dah pergi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tu la kak moon, yang part tahan lasak tu memang tak dinafikan. Enjin elok lg sampai sekarang, cuma yg part2 tu je kengkadang buat hal ..tapi biasa la kete dah 'lanjut usia' hahaha :p

      Delete
  2. hu hu kta kenit aida tu less than 1 year abis ler byr nyer.
    ni pun da start mcm2 hal!
    aduhai kta kenit ku.
    bila tgk resit memang terkujat ekk?
    bahaya betul penangan resit zaman skang :) ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha tu la terkujat terbeliak tersentak semua ada waktu tengok resit ni ..haihh kena kerja keras lagi ni nak cover balik duit tu hehe :D

      Delete
  3. mahal kannnn..glup! telan air liur gigi ltgn nak bayar..kekeke..tapi ape boleh buat? saya doakan awak dapat job lebih dari ni okeyyyy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha aaaminn ya rabbalamin ..semoga kita semua pun dapat job lebih pasni ...heee :D

      Delete
  4. kereta yang lame sebenarnya lagi bgus dari lame..
    tapi tu la mantainence dia ...

    http://www.kaissi.my/2016/05/sesi-latihan-jdt-bersama-valencia-cf.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul tu ... enjin memang masih tip top hehe

      Delete
  5. Takpe nim..jaga elok2 insyaallah boleh kekal lama kereta kebal tuuu..Ntah2 lagi lama dari kereta baru yang berlambak sekarang ni

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM