Jadi ke projek buat biskut raya tahun ni?

Friday, June 03, 2016


Assalamualaikum!


Memang itulah azam aku tahun ini! Kalau boleh aku nak teruskan projek biskut raya aku seperti tahun lepas. Ya Allah ... puas giler buat biskut raya dengan tangan sendiri kot! Penat macam mana pun, lenguh macam mana pun .. bila ko tengok biskut-biskut raya yang ko buat tersusun cantik dalam balang atas meja di pagi raya, hilang terus penat tu! :D

Bukan takda orang dok menjual biskut raya kat opis ni. Bukan takda kawan-kawan promot biskut raya yang pelbagai jenis. Memang aku akui tergoda jugak tengok macam-macam jenis, macam-macam bentuk, macam-macam warna ada hehe .. siap kan aje duitnya, boleh saje!




Tapi aku tetap nak buat jugak biskut raya sendiri. Buat sendiri boleh dapat banyak, macam tahun lepas aku siap boleh bagi kat mak dan akak aku seorang sebalang besar biskut untuk setiap jenis. So, sorang dapat 4 jenis biskut raya. Jimat banyak dah situ ...tinggal beli maruku je hehe ...

Lagi satu, kakak minta aku buatkan lagi biskut marmar carrie tahun ni. Cukup suka dia dengan biskut tu huhu. Tahun lepas aku suruh dia susun biskut dalam balang, sebiji masuk balang ... sebiji masuk mulut!haihhh ... hahaha :p









Apakah tahun ini aku dapat capai target aku nak buat biskut raya sendiri? Tahun lepas aku dapat siapkan 4 jenis biskut dalam masa 2 hari. Tahun ni aku harap aku dapat buat yang sama, tapi mungkin untuk biskut yang berbeza ... apapun tengoklah pada bajetnya nanti hehehe ...

:)

You Might Also Like

0 pengomen comel

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM