Wednesday, June 29, 2016

# Cerita Bloggers # Pasal Blog

Penulis Jemputan Di Eyriqazz.Com


Assalamualaikum!


Ni pertama kali aku dijemput jadi penulis jemputan di mana-mana blog. Aku tengok trend sekarang ni pun, tak ramai yang offer kongsi artikel sebagai penulis jemputan blog. Kenapa ye? 

Aku pun ada juga pernah terima mesej di FB yang sudi nak jadi penulis jemputan di blog ni, tapi sayang .... mesej tu aku tak perasan selama beberapa bulan sebab termasuk dalam 'others' ... T_T



Walaupun jadi penulis jemputan blog ni sama je macam ko taip untuk blog ko sendiri, tapi yang ni aku rasa agak mencabar la sikit hehe. Kalau tulis pasal makanan, personal, anak-anak tu ok le tapi yang genre 'Travel' ... terkedu gak aku nak menyiapkannya! Maklumla ... aku bukan travel blogger huhu ;)

Apapun terima kasih pada Abg Eyriqazz atas kesudian bagi aku peluang mengongsikan artikel di blog beliau. Satu pengalaman baru yang menarik bagi aku! Blog beliau antara yang aku kerap skodeng ketika mula-mula berblog dulu ye hehe ... ;)

Nak tahu artikel apa yang aku tulis tu? Jemputlah baca di SINI ;)


10 comments:

  1. Tahniah hanim...wahhhhhhh penulis jemputan tu bukan calang2 jemputan...terbaiklah...okey zas nak baca artikel tu yeyyy bangga tau dengan hanim

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq juju ... pengalaman baru untuk menambah ilmu ;)

      Delete
  2. Tahniah, kak.. Pengalaman tu. hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah ... kutip ilmu penulisan blog dari otai ;)

      Delete
  3. biasanya kalau penulis jemputan ni kena guna bahasa baku eh kak? orang kata BM zaman sekolah la yea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebaiknya guna bahasa Malaysia yang penuh, baru orang faham info yang dicari...gituuu hehe :D

      Delete
  4. first time dgr term penulis jemputan sebenarnya.. hehe.. tahniah hanim!

    ReplyDelete

Apa kata korang?