ruangiklan
ruangiklan

Tuesday, July 05, 2016

Persediaan raya & hari mantai


Assalamualaikum!

Orang nismilan panggilan hari mantai(bantai). Tempat lain tak tau panggil ape. Hari mantai ni memang sibuk sebab kena masak lauk pauk sedap untuk hari raya esoknya. Memang tiap² tahun inilah rutin mak aku, samada anak² balik beraya atau tidak. Tahun ni aku beraya ngan mak, so dapatla tolong mak masak dan kemas umah ;)


Persediaan raya

Biskut raya dah siap pun. Aku buat dua jenis je tahun ni, sempena menyahut seruan 'kerajaan' ... haha. Marmar Carrie dan biskut Tutty Frutty serta kek oren resepi mak. Kerepek² semua ada dah ...jadikle nak buat 'seri' atas meja untuk budak² datang beraya sok.

Baju raya untuk anak² pun dah setel semalam. Syok juga shopping malam² kat Melaka ni ... tapi tu la, tak tahan pening kepala aku dibuatnya ...sebab jem giler dengan umat manusia! Tu belum pergi lagi bazar kat Hang Tuah Mall tu ... huhu. Last² kami shopping kat Kedai Hari Hari je ...senang dan selesa!

My assistant tak berbayar hehe. Gaduh nak tolong ibu buat kuih, kesian pulak kalau tak bagi kang :) 

Biskut Frutty Tutti

Marmar Carrie kegemaran my assistant. Dapat dua telap, tapi setengah balang habis di'kerjakan' kakak petang tu haha. Langsung kena buat lagi esoknya ..:p

Baju raya kakak dan adik. Macam tahun lepas, tahun ni pilih jubah jugak ;)


Okla, aku nak sambung tolong mak masak. Cuaca panas macam ni kena slow sikit buat keje haha. Dahla budak² ni selamba je teguk sirap ais depan aku ... mujur boleh than godaan lagi haha :p



0 pengomen comel:

Post a Comment

Apa kata korang?

Note: only a member of this blog may post a comment.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.