Thursday, July 14, 2016

# Aidilfitri 2016 # Bila Balik Kampung

Rumah Terbuka Speaker Dun Melaka


Assalamualaikum!


Raya ketiga ... 

Sebenarnya tak rancang pun nak gi beraya umah Speaker Dun Melaka ni. Malah tak tahu pun rupanya rumah beliau dekat benor ngan kampung kami yakni kat Ayer Molek je! Abah la dapat mesej dari kawan dia cakap ada jemputan rumah terbuka di sana. Tapi last-last abah suruh kami je wakilkan dia pergi sana huhu

Apo layi ... moh la kita bertandang ke rumah terbuka YB Datuk Wira Hj. Othman Muhammad ni ha. Di samping bawa anak-anak jenjalan beraya, nak tahu gak berapa boleh dapat duit raya dio ... hahaha :p




Cuaca memang sedang elok la masa ni. Dengan panasnya, dengan cerahnya dengan jalan ke sana jemnye ... mujur 4 beranak naik motor je, kalau tak memang beratur lagi la atas jalan raya tu ...



Duduk amik nafas dulu ...orang ramai sangat!



Ok fineeeeee kakak taknak tunjuk muka! 
Cantik tak instant shawl Hello Kitty tu hehe ;)




Boleh pulak aku terlupa nak amik gambo apa aku makan! Grrrr haha ... tapi biasa la ada nasi briyani, roti canai, cendol, ketupat, mee goreng, kuey tiow goreng dan lain-lain. Makan pun nak cepat, sebab nak bagi peluang orang lain duduk pulak



Motif Mira amik gambar ni nak tunjuk kembang ke tidak hidung dia tu!
Dia cukup suka buat hidung kembang pastu amik gambar sendiri... 
sabo je la hahaha :p


Sebelum balik, aku sempat jumpa dengan Datuk Ali Rustam dulu. Walaupun kami tak bersalam dan bergambar bersama, tapi amik gambar dari jauh pun jadi la hahaha. Bunyi macam aku ni peminat besar dia je kan ... walhal tak pun! Sekadar kenangan je la ha haha :p



1 comment:

  1. meriahnya mesti banyak makanan sesedap kan :D

    ReplyDelete

Apa kata korang?