Jadual Atucara PJ FAIR 2016 26,27&28 Ogos

Wednesday, August 24, 2016


Assalamualaikum!


PJ FAIR kembaliiiiiiiiii! Tahun ni merupakan tahun ke-4 penganjurannya sejak 2013. Kali ni PJ Fair bakal menggegarkan Petaling Jaya dengan "double celebration" sempena sambutan ulang tahun ke 10 Petaling Jaya sebagai Bandaraya. 

Tema kali ni ialah "Colors of PJ", MBPJ menjadikan PJ Fair 2016 sebagai platform komuniti bagi kesemua warga PJ yang berbilang bangsa, agama dan budaya dimana mereka dapat bersama-sama berkumpul dan meraikan acara kemuncak ini dengan semangat kekitaan dan perpaduan bersama!



PJ FAIR 2016 dijadualkan bermula dari 26hb sehingga 28hb Ogos di City Centre Section 52, Petaling Jaya.  Pelbagai acara dan aktiviti menarik sedia menanti kunjungan anda dan keluarga. Khabarnya, ada kontes selfie dan hadiahnya memang gempak habis! Rugi tak join ni hehe

Yang menariknya, akan ada penampilan artis-artis popular dan penampilan khas Ustaz Azhar Idrus di PJ FAIR ni. Hari apa? Segmen apa? Haaa tungguuuuuu sat gi aku kongsi ;)

Untuk PJ FAIR 2016, pelbagai acara dan aktiviti bakal disediakan untuk pengunjung selama 3 hari berturut-turut. Antaranya aktiviti seperti :

  • PJ Fun Ride (berbasikal)
  • Pameran Kereta & Motosikal Vintage
  • Pameran Seni & Acara Kebudayaan
  • Perarakan & Persembahan Artis
  • Kids Mania
  • Fashion &Flea Market
  • Food Truck
  • Acara memecahkan rekod "Malaysia Book of Records" (Wefie Teramai)


Borang penyertaan PJ Fun Ride boleh dimuaturun di SINI


JADUAL ATURCARA PJ FAIR 2016 26 - 28 OGOS 2016


25.8.2016 (KHAMIS)
Masa
Aktiviti
Lokasi
8.30 malam – 12.00 malam
Raptai Penuh Majlis Perasmian dan Perarakan PJ FAIR 2016, Colours Of PJ
Jalan Yong Shook Lin

26.8.2016 (JUMAAT) HINGGA 28.8.2016 (AHAD)
Masa
Aktiviti
Lokasi
9.00 pagi – 10.00 malam
Fleamarket
Hadapan Pasaraya Speedmart dan Pasaraya Tongwoh
Jualan pakaian dan peralatan sukan
Siar monier
Pameran dan jualan fashion
Jalan Susur hadapan Affin Bank

27.8.2016 (SABTU) HINGGA 28.8.2016 (AHAD)
Masa
Aktiviti
Lokasi
9.00 pagi – 10.00 malam

(Ahad tamat jam 7.00 petang)
Kidmania
Taman Rusa
Foodtruck
Jalan Susur Hadapan Bank  Rakyat
Pameran dan Jualan Seni dan Kraftangan
Art Lane
Pameran dan pertunjukan Kereta Vintage
Tempat Letak Kereta Dewan Sivik
Pameran dan pertandingan Motosikal retro
Tempat Letak Kereta Hadapan Bank CIMB
Sewaan basikal
Ibu Pejabat MBPJ
Free Buggy Tour Service
Hadapan OUB Bank


27.8.2016 (SABTU)
Masa
Aktiviti
Lokasi
9.00 pagi – 10.30 pagi
Kuliah Duha  Bersama Ustaz Azhar Idrus dan Ebby Yus
Main Stage, Jalan Yong Shook Lin
10.30 Pagi – 11.30 pagi
Mini Konsert 1 (Keroncong dari Kota Bandung)
Mini Stage, Jalan Tengah
11.30 pagi – 12.30 tghari
Busking
Mini Stage, Jalan Tengah
Persimpagan Art Lane
12.30 tghari – 1.10 petang
Mini Parade
Mini Stage, Jalan Tengah
2.00 petang – 3.00 petang
Fashion Show
Mini stage Jalan Tengah
3.00 petang – 5.00 petang
Pendaftaran PJ Happy Selfie
Main Stage, Jalan Yong Shool Lin
5.00 petang – 5.30 petang
PJ Happy Selfie – Breaking Malaysia Book Of Record
Main Stage, Jalan Yong Shool Lin
5.00 petang – 6.00 petang
Fashion Show
Mini stage Jalan Tengah
5.30 petang - 6.30 petang
Mini Konsert (Altimet, Amir Jahari, Hunny Madu)
Main Stage, Jalan Yong Shool Lin
9.00 malam – 10.30 malam
Perasmian dan Perarakan
Main Stage, Jalan Yong Shool Lin
10.30 malam – 12.00 malam
Konsert (Amy (Search), Zamani (Slam), Ito (Blues Gang), Adeline Tsen, Mr.5K)
Main Stage, Jalan Yong Shool Lin

28.8.2016 (AHAD)
Masa
Aktiviti
Lokasi
8.00 pagi – 10.00 pagi
Fun Ride
Main Stage, Jalan Yong Shook Lin
10.30 Pagi – 11.30 pagi
Mini Konsert (Keroncong dari Kota Bandung)
Mini Stage, Jalan Tengah
11.30 pagi – 12.30 tghari
Busking
Mini Stage, Jalan Tengah
Persimpagan Art Lane
12.30 tghari – 1.10 petang
Mini Parade
Mini Stage, Jalan Tengah
1.45 petang – 4.00 petang
Fashion Show
Mini stage Jalan Tengah
9.00 Malam – 10.30 malam
Finalist Muslim Model Show Kids
Mini stage Jalan Tengah






Penampilan Istimewa Ustaz Azhar Idrus

Anda juga boleh mengikuti kuliah Dhuha bersama Ustaz Azhar Idrus pada 27hb Ogos 2016 bermula 9 pagi sehingga 10.30 pagi di hadapan Ibu Pejabat MBPJ. 

Best ni!



Selfie dan anda berpeluang menang hadiah! Jangan lupa letak 
#HAPPYPJSELFIE di media sosial anda!


Pertandingan Selfie Dance (Contest)

Haaaa bagi yang suka selfie dan ada bakat menari tu bolehlah join kontest Selfie Dance ni. Caranya senang je :

  • Follow @PJKita di Instagram, Facebook & Twitter
  • Hasilkan gerak tarian anda dengan apa saja lagu dan akhirinya dengan elemen selfie
  • Durasi video 15 - 20 saat
  • Tag 4 rakan anda dalam caption
  • Jangan lupa tag @pjkita dan hashtag #HAPPYPJSELFIEFANCE #MYPJFAIR #PJKITA

Hadiah menarik kebabom seperti menanti pemenang bertuah seperti anda! 





Peta Lokasi



So, jom bawa keluarga dan rakan-rakan memeriahkan PJ FAIR 2016 bermula 26hb sehingga 28hb Ogos 2016. Bagi yang ada anak kecil, khabarnya ada pertandingan mewarna dan games yang menyeronokkan! 

Untuk maklumat dan info, anda boleh dapatkannya di laman web MYPJFAIR & facebook PJKITA



You Might Also Like

2 pengomen comel

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM