Tiga ekor 'tumbang' dihari raya ke3

Friday, September 16, 2016


Assalamualaikum!


Tahun ni kemeriahan menyambut aidiladha lebih terasa di opis. Kat umah tak dapat nak ikut tengok orang sembelih lembu, sebab pagi tu terlajak bangun pulak hehehe. Tahun ni jugak julung-julung kalinya ibadah korban dilakukan di opis. So, staf-staf yang tak balik kampung tu la yang memeriahkan suasana dipagi raya ke-3 ;)



Dalam jam 9 lebih semua dah berkumpul di belakang bangunan untuk motong daging korban. Kita biarkan dulu pokcik-pokcik tu angkat tulang dan daging yang besar untuk dilapah dan dikapakkan. 



geng motong merangkap timbang merangkap bungkus daging korban :p













Alhamdulillah menjelang tengahari semua daging korban dan tulang siap dibungkus untuk diagihkan. Walaupun tahun ni tahun pertama buat di opis, tapi seronok pulak berkumpul sesama macam ni hehe. 


You Might Also Like

2 pengomen comel

  1. seronoknyaaaa tahun ni kita tak dapat tengok lembu kena sembelih ,tak daya weh hehehehe

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM