Boat Noodle Jaya One, PJ

Friday, October 28, 2016


Assalamualaikum!


Baru nak try makan #meesampan ni. Maklumla, kalau nak pergi sendiri memang payah nak sampai, mujur kawan ajak boleh la test tekak makan boat noodle ni. Sementara kaum Adam pergi solat Jumaat, kami berlima naik bas free dari PJ ke Jaya One. Jaraknya kalau nak diikutkan memang dekat dah, tapi disebabkan kami naik bas maka jadi jauh la sikit. Pukul 1.00pm baru sampai di lokasi ...huhu.





Ingatkan bila dah sampai sana boleh terus masuk dapat tempat duduk. Sekali tudiaaaa beratur panjang baq hang! Budak sekolah ada, surirumah ada, wanita bekerjaya ada. Sanggupnya diaorang beratur semata-mata nak makan kat sini. Dan sanggupnya kami berlima beratur jugak ... hahaha. Habis tu, dah sampai takkan nak patah balik! Beratur jugak la ... 20 minit gak baru dapat tempat duduk huhu.




Bab order, kami serahkan saja pada pakar. Kalau suruh aku order memang tak tau faham sampai ke sudah hehe. Yang baca menu tu macam faham-faham je baca nak order ape, walhal dia pun tak tau nak order ape gak hahaha :p




Full House!
  

Dalam banyak-banyak iced tea, hat kaler oren tu sedap! Terasa sungguh teh dan manisnya just nice je. Serius, iced tea ni memang memikat hatiku. Green Tea tu pun ramai cakap sedap, tapi aku terpaut pada iced tea lagi hehe.

Mel cakap order 4 mangkuk seorang boleh kenyang dah. So, kami order 4 mangkuk la masing-masing. Ada letak daging atau ayam, nak kuah pedas atau masam. Tapi bagi aku, dua-dua kuah tu sedap! 

Amik order beria bagai, siap tulis kod lagi. Tapi bila sampai ke meja, tak tau yang mana satu sapa punya haha. Kalau dah biasa makan ok la jugak, boleh kenal. Ini baru first time nak try, camkan pada kuah aje la huhu. 



hahahahahaha!


Pastu kak Siti order Sangkaya, kami kongsi makan. MasyaAllah ... roti dia banyak sedap lah! Lembut giler macam sponge cake pun ye jugak. Kaya tu pun sedap .. pekat dan terasa pandannya. Fuhh... makan panas-panas memang terbaik ni!

Meatballs pun kak Siti order, kongsi makan ramai-ramai. Rasa dia biasa-biasa je, takda la boombastic sangat.




Alhamdulillah, kenyang makan #meesampan. Makan kalau semangkuk aje memang tak boleh kenyang, paling kurang kena 4 mangkuk baru bersamaan dengan satu mangkuk besar hehe. Portion pun ok la boleh tahan, takda la muak sangat kalau mee banyak ye tak. 

Tapiiiii .. satu je aku tak puas hati. Deko dalam restoran ok dah, konsep lama konsep kayu. Tapi mangkuk dia sumbing! Takkan tu pun trend jugak?? Hurmm ... next time kasi tukar la mangkuk tu ye. Tak elok la hidang mangkuk sumbing pada pelanggan :(


 

Overall ok la makan kat sini. Total aku makan 4 mangkuk mee + iced tea  lebhi kurang RM16.30 termasuk gst (6%)+service charge (5%). Tapi tu la ... mangkuk sumbing tu yang 'mencacatkan' sedikit selera makan aku. Kalau ada digunakan jugak, mungkin ini kali terakhir la aku makan kat situ.

Kalau korang nak try Boat Noodle kat area PJ, boleh try kat Jaya One. Tapi restoran dia bukan di atas ye, Korang kena turun ke basement parking di level P2.


Boat Noodle Jaya One
Jaya One, 100-P2.033 The School 
No. 72A, Jalan Universiti, 
46200 Petaling Jaya, 
Selangor, Malaysia

Open Hour : 10am-10pm


You Might Also Like

3 pengomen comel

  1. kalau kat area umah ni suka lagi pegi aroi thai ala2 noodle boat gak la tapi lagi murah hehehhe

    ReplyDelete
  2. saya pun tak suka bila pekedai hidang guna mangkuk or pinggan sumbing..
    Padahal hidang kat customer tu..
    Dah sumbing, asingkan lah.. ye x..

    ReplyDelete
  3. Boot noodle..tak penah try lagi..bab mangkuk sumbing tu diaorang tak perasan kot Nim..bahaya laa guna mangkuk sumbing huhu..lagipon org tua2 ckp tak elok mkn dlm pinggan mangkuk yg dah sumbing..seeloknya dibuang jer..Hahhaa bab tatau mana satu tu kelakar nim..ya laa camne nak tau kita punya sbb tak penah makan situ..

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM