Monday, October 17, 2016

# Kids # Online Shopping

Pilihan Permainan & Alat Pembelajaran Untuk Anak Di Toysdirect.my


Assalamualaikum!


Kanak-kanak dan permainan berpisah tiada. Sememangnya, anak-anak sekarang lebih beruntung sebab ada pelbagai jenis alat permainan yang bersifat education toys di pasaran. Tapi, bagaimana ibubapa boleh membuat pilihan yang terbaik untuk memastikan anak-anak mendapat manfaat dan ilmu walaupun ketika mereka sedang bermain?



Dalam menentukan jenis permainan yang sesuai untuk anak-anak, ibubapa sebenarnya tak susah nak buat pilihan. Yang penting ibubapa perlu tahu dimana nak cari alat permainan dan pembelajaran yang sesuai dengan konsep 'bermain sambil belajar' atau berbentuk education toys.

Untuk itu, aku suka ke website www.toysdirect.my ! Walaupun kakak dan adik masing berumur 9 & 7 tahun, mereka masih kanak-kanak dan suka bermain serta melakukan aktiviti bersama dirumah sebagai release tension selepas penat belajar.

Antara yang menjadi pilihan diaorang ialah :



Aquadoodle Drawing Mat
RM45.00


Walaupun masing-masing dah berumur 7 & 9 tahun, tapi diaorang ni masih kuat menconteng tau! Ada masa diaorang suka melukis atau menulis atas kertas, ada masa tengok dinding tu jadi tempat inspirasi diaorang meluahkan bakat 'seni' hehe. Kalau korang pun ada anak yang suka menconteng, maka Aquadoodle Drawing Mat ni memang sesuai untuk mereka!



RM58.00


Space Sand ni bukan diaorang aje yang suka main, aku pun suka! Bukan senang nak dapat harga macam ni untuk 4kg tau. Banyak tempat aku survey, kebanyakannya susah nak dapat harga dengan berat macam ni. 

Pastu siap dengan tray dan 30 aksesori lagi! Kakak dan adik confirm puas main ni, membangkitkan imaginasi dan bagus untuk merangsang minda dan kemahiran motor anak-anak.




RM26.00


Ahaaa ... marker pen ni memang ramai yang mencari, betul tak! haha. Pasni korang tak perlu pening kepala tengok dinding rumah dengan 'mural' seni anak-anak :p


RM79.00


Haaa yang ni pun menarik jugak! Aku memang tengah mencari drawing board untuk atas meja. Kakak dan adik tu memang suka kalau dapat sorang satu ni :D.

Wahhh! kalau ikutkan hati memang nak belikan diaorang ketiga-tiga item di atas ni. Diaorang lagi suka kot! haha. Tapi, tengok harga pun memang sangat berpatutan kan. Sesuai juga kalau dijadikan sebagai hadiah untuk hari lahir atau pencapaian baik di sekolah. 

Macam mana nak buat pembelian di www.toysdirect.my?

  • Our products are in either READY STOCK or PRE-ORDER basis. 
  • For ready stock items, parcel will be posted out within 1-3 days after payment received.
  • For pre-order items, estimated arrival time will be around 4 to 6 weeks after payment date
  • For ready stock + pre-order items in same order, you can choose either to receive ready stock items first (as separate parcel) or all in one items in same parcel.  Postage will be different by separate parcel. We will call you for comfirmation after order receive.
  • Parcel collection can be either by POS LAJU / POS DOMESTIK / SELF COLLECT.
  • Both pos laju / pos domestik are safe with tracking no.
  • Main different is pos domestik take extra few days, pos laju is express way which only takes 1-3days.
 
For SELF COLLECT, please deduct the postage from total amount and bank in the balance.
 
Self collection is available at below location.
 
1) Kepong Tmn Bukit Maluri / Desa parkcity (Day Time)
2) Desa Sri Hartamas (Weekdays 10am) 
3) Bandar Utama Centerpoint (Sat 11am to 12.15pm)
4) Jalan Kapar, KLANG (during office hours only) 
For Jalan Kapar collection, please inform 2 days in advance.
 
Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari :



5 comments:

  1. akak pun pilih space sand untuk anak².yelah..kat bandar ni mana nak jumpa tanah untuk diorang main kan...berkembanglah sikit otak diorang ni...haha

    ReplyDelete
  2. tak sabar nak belikan fariza pasir tu..denagn lukis2 yang lain,...geram tengok

    ReplyDelete
  3. wah.. best ni.. rambang mata...

    ReplyDelete
  4. wah menarik..

    http://yanieyusuf.com

    ReplyDelete

Apa kata korang?