Thursday, November 03, 2016

# Family # Story Kenit

Suami kata dia suka doktor tu ...


Assalamualaikum!


Masuk ni dah dua kali cik abe dapatkan rawatan di klinik gigi ni. First, masa dia kena cabut gigi dulu ..doktor yang sama jugak. Kelmarin pun doktor yang sama buat rawatan filling dan scalling. Tak syak lagi dia memang suka doktor tu ....

Sebenarnya, dia suka doktor tu punya servis laaaa! hahaha. Amboiiii, jangan fikir yang bukan-bukan ye tak baik tauuuu :p



Kelmarin aku temankan Pak Jelan jalani pemeriksaan dan rawatan gigi kat klinik ni. Biasa mak temankan anak gi klinik gigi kan, ini mak temankan suami mak pulak ye haha. Maklumla, ngan suami kena bagi semangat lebih sikit untuk sebab biasanya, kalau bab-bab doktor ni kaum suami 'alergik' ngeeee :D

Since cik abe pun ada temujanji, aku ingat aku pun nak selit sama la buat pemeriksaan gigi aku ni. Lamaaaa dah tak berchek-up huhu. Last aku jumpa doktor gigi time aku nak cabut gigi la, tu pun gi klinik gigi swasta. Tapi sayang, nak daftar kena datang waktu pagi je. Petang tuk yang ada kad temujanji je. 

Temujanji kul 2.15pm, tapi kami sampai kul 2 lebih camtu sebab dari PJ maaa. Kul 3pm nama cik abe dipanggil. Aku duduk tunggu diluar je la. Sempat jugak aku lelap mata kat kerusi, dengan angin sepoi-sepoi bahasa je kat dalam tu, dengan perut kekenyangan makan nasi ayam kunyit sebelum tu .. fuhh mujur takda tilam je situ haha :p




Alhamdulillah scalling dan filling gigi cik abe sukses! Suka benor dia gigi dah putih dan bersih seperti baru hehe. Gigi yang berlubang diberi tampalan sementara waktu. Doktor tu bagitau tampalan yang ni ubatnya hasil dari bunga cengkih yang bertindak sebagai antibiotik untuk melihat tindakbalas gigi yang berlubang samada ia masih boleh diselamatkan atau tidak. Wow! first time dengar ni :)

Yang bestnye, cik abe suka dan puji hasil kerja doktor yang merawat dia kelmarin. Apa nama doktor tu ..lupa plak huhu. Tapi memang cik abe puas hati la! Terima kasih doktor atas layanan baik dan hasil kerja yang sangat memuaskan :)

InsyaAllah 3 minggu lagi cik abe kena datang balik untuk buat tampalan kekal. Masih belum terlambat untuk jaga gigi yang masih ada ... nak dengan tak nak je ye dop :)


3 comments:

  1. Lisa dh lepas cbut gigi hahahaha . Suka juga dgn doc gigi lisa.. staff dia smua peramah

    ReplyDelete
  2. Doktor pun cun ja....nurse pun boleh gagah...tapi apa pun memang terbaik..mujuq la doktor pun lemah lembut...kalau tidak kerusi pun boleh kelur ikut tingkap

    ReplyDelete
  3. Bercinta betul kalau nak jmpa doktor gigi nih...

    ReplyDelete

Apa kata korang?