ruangiklan
ruangiklan

Friday, January 08, 2016

Kritikan Membina Bukannya Sumpahan (Menjatuhkan)!


Assalammualaikum!


Bukan semua blogger yang pergi food review tu akan cakap makanan tu sedap. Dan bukan dari aspek makanan sahaja yang diaorang pandang bila nak tulis sesuatu review untuk dikongsikan dalam blog dengan pembaca mereka. Start dari pelayan amik pesanan, masa menunggu dan makanan sampai ikut giliran, tu semua kami perhatikan! Aku sendiri pernah mengalami pengalaman buruk di satu restoran yang aku pernah review dulu. Dan, food review itu adalah atas jemputan tau! 

Sebelum aku pandang makanan, aku tengok pada servis dan layanan diaorang dulu. Terus terang, aku kecewa giler masa tu dengan layanan dari staf disana. Lebih kurang sama kes jugak dengan blogger Uzu hadapi sekarang ni. Bezanya, pemilik restoran tu bukan artis dan bukan juga Melayu tapi mereka bersikap profesional dan minta maaf pada aku sekeluarga walaupun aku tulis aku kecewa makan di sana! Dan, siap jemput lagi kami untuk kali kedua sebagai tanda mohon maaf ... walaupun dia tak cakap nak layan kami macam VVVIP hehe ....

Kereta & Spark-Plug!

  3 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Bercakap pasal kereta, aku teringat zaman mula-mula baru dapat kereta 'kebal' ni dulu. Masa tu bujang dan kerja merantau di negeri orang, so kenderaan adalah satu keperluan yang mesti ada untuk memudahkan aku pergi ke pejabat, pasar dan sebagainya.

Dah ada kereta, tentulah kena tau serba serbi tentang kereta ye dak? Tambah ko duduk jauh dari family .. jauh dari abah, kalau apa-apa jadi kat kereta ko tengah jalan tak ke haru kat situ? Paling tidak, kena tahu benda pertama kalau kereta rosak, jangan panik! haha. 

Ok, tu cerita zaman aku solo. Bila dah berkahwin ni lain pulak ceritanya hehe. Bila dah berdua, automatik hal ehwal kebajikan kereta terletak di atas batu jemala suami! Bukan aku mintak, tapi dia yang sukarelawan nak ... hahaha! 

Thursday, January 07, 2016

Sesi Sekolah 2016


Assalamualaikum!


Minggu ni banyak citer pasal anak-anak sekolah je la hehe. Mau ibu tak eksaited??? Anak ibu setakat ni dua orang je tau, lepas Mira ibu tak tau nak cerita pasal siapa dah haha :p

Bermula dengan sesi persekolahan kakak dan adik, alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Tak lupa juga bulan ni memang kena pakai banyak duit bayar itu ini haha. Apapun, semua itu terbalas dengan keterujaan dua orang puteri ibu yang sangat bersemangat terutama Mira walaupun baru minggu pertama bersekolah.


Tuesday, January 05, 2016

Jangan Pandang Rendah Duit RM1!


Assalamualaikum!


Mulai sekarang aku kena kumpul duit kertas RM1 sebanyak yang boleh. Bukan untuk buat tabungan, tapi untuk dua orang anak daraku tu la. Dulu kakak sorang je yang guna duit RM1 buat belanja sekolah. Sekolah pagi lain harga, sekolah petang lain harga hehe ...

Ni dah masuk dua orang, aku kena sediakan lebih banyak duit kertas RM1. Hari-hari kena cek dalam dompet, pastikan duit kertas RM1 cukup untuk 'bekalan' esoknya. Kadang-kadang aku naik takut pulak nak bayar duit kat kaunter haha. Bukan ape ... senang pagi-pagi nak hulur duit belanja kat diaorang. Adik pulak baru nak berjinak-jinak berbelanja di sekolah, so kena bagi dia pemahaman tentang perbelanjaan berhemah hehe ....


Hari Orientasi


Assalamualaikum!


Tahun ni Mira dah bersedia untuk menempuh satu lagi alam baru iaitu alam sekolah rendah! Alhamdulillah, ibu rasa lega sikit kakak dan adik bersekolah yang sama, baik sekolah pagi mahupun sekolah petang.



Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.