ruangiklan
ruangiklan

Friday, January 22, 2016

Bila #SindromMakMak 'Berjangkit' Pada .....


Assalamualaikum!


Nak tergelak pun ada rasa bila kenang balik peristiwa semalam. Mungkin betul la orang cakap anak perempuan ni memang anak kesayangan ayah. Garang macam mana pun ayah tu, kalau si anak minta sesuatu, insyaAllah 98% mesti dapat! hehehe. Padahal barang tu bukanlah keperluan pun, tapi lebih nak memuaskan hati anak je T_T

Kalau dengan ibu? Haa tahu sangat dah jawapannya kan hahaha. Dengan ibu kena banyak timbang kilo dalam kepala otak sebelum nak putuskan samada perlu ke tidak barang tu dibeli. Kalau tak munasabah barangnya memang takkan dapat la barangnya, tapi yang pasti dapat ialah bebelan! muehehehe ....


Thursday, January 21, 2016

Mira Ada Disleksia?


Assalamualaikum!




Untuk tiga minggu pertama ni, memang ni la keje aku tetiap malam. Membalut buku-buku teks kakak dan adik untuk sekolah rendah dan sekolah agama. Kakak punya buku teks dah setel, tinggal Mira punya je yang tak siap-siap lagi hehe. 

Buku teks baru dapat kelmarin ... sebab untuk minggu pertama sekolah aritu cikgu dah kabor buku teks akan dapat lambat sikit berbanding murid-murid darjah 2 hingga 6. Sebab minggu pertama dan kedua tu cikgu nak murid-murid menyesuaikan diri dulu dengan aktiviti santai sebelum memulakan kelas dengan lebih serius dan fokus.

Wednesday, January 20, 2016

Bajrangi Bhaijaan - Menarik Tapi Ada Satu Yang Pelik!

  8 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Saat fenomena #Dilwale masih menguasai jiwa-jiwa peminat filem hindustan tanah air, aku masih berjaya mengekalkan rekod untuk tidak 'terpengaruh' menyaksikan filem lakonan Shah Rukh Khan & Kajol ini baik di pawagam mahupun secara online/download. Bukanlah nak kata aku ni tak minat citer hindustan .... tapi 'berahi' tu tak sama macam masa mula-mula filem Dilwale Dulhania Le Jayenge 15 tahun yang lalu ... hikhik 




Tapi bila kawan cakap ada satu filem yang lagi best dari Dilwale, aku mula rasakan sesuatu. Filem apa yang lagi best dari Dilwale tu? Ko jangan main-main yek, Dilwale dah capai kutipan Box-Office kat Malaysia ni weh! Kalau ikutkan, timeline FB aku tiap-tiap hari penuh dengan status tentang si Kajol dan  Shah Rukh Khan. Ramai yang memuji lagu tema Janam Janam dan Gerua sampai boleh hafal lirik dari awal sehingga akhir! Tu belum part ulang tengok cerita dua tiga kali dalam seminggu hehe....

Tuesday, January 19, 2016

Pertama Kali Cuba Pirate Coffee ...

  6 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Hari tu singgah pasar malam Taman Maluri, terserempak ngan booth jual air Pirate Coffee ni. Selalu tengok gambar orang post je kan, cakap sedap manis. Kali ni aku pulak nak rasa la ...

Tengok dulu menu dia, selain minuman berasaskan kopi ada juga perisa lain. Aku kan tak berapa 'berahi' ke kopi ... hanya akan minum bila terpaksa atau orang belanja hehe




Perisa Coklat

Monday, January 18, 2016

Lebih Dari Sekadar Cari Duit!


Assalamualaikum!




Hari yang baik buat peniaga-peniaga carboot semalam. Ramai yang turun 'padang' memeriahkan suasana walaupun kebelakangan ni cuaca tak menentu. Tak kurang juga pelanggan yang tak putus-putus setia berkunjung dari awal pagi walaupun ramai peniaga belum bukak bonet lagi hehe :D

Salah satu cabaran yang perlu dihadapi oleh mana-mana peniaga ialah cuaca. Walaupun cuaca berarak mendung kelabu, tetapi alhamdulillah semuanya berjalan lancar dengan izin Allah. Tambah, minggu lepas kereta buat hal so, aku nekad minggu ni (semalam) nak meniaga jugak! hehe ...

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.