ruangiklan
ruangiklan

Friday, April 08, 2016

All The Best Kakak!

  1 comment    
categories: 

Assalamualaikum!


Baru sahaja raikan ulangtahun kelahirannya yang ke-9 bersama adiknya 2 minggu lepas, kakak makin nampak matang dari usianya. Suh bergambar pun dah taknak dah. Dia punya malu tahap gaban, nak kena 'bergaduh' baru boleh amik gambar dia hahaha ....

Gambar ni? Sebab first time dia pakai instant shawl Neelofa kemudian tengok muka sendiri depan cermin pastu senyum hahaha ... tu maknanya dia suka la shawl tu hehehe. Dapatnya dah lama dah dari kontes tahun lepas, tapi hari tu la baru dia nak tergerak hati sarung kat kepala. Elok pulak labuh depan dan belakangnya tu. Kakak ni kalau dia dah suka kat shawl tu, dia akan pakai selalu. Kalau mood 'malas', dia akan pakai tudung sarung je, tapi kalau mood 'jelita' dia datang ... hahaha instant shawl macam Majestic Love dari Neelofa ni memang dia cukup suka! hehehe ....



Temui Thomas & Friends Kini Di One Utama Shopping Centre!


Assalamualaikum!

They're two, they're four, they're six, they're eight,
Shunting trucks and hauling freight,
Red and green and brown and blue,
They're the really useful crew,
All with different roles to play,
Round Tidmouth Sheds and far away,
Down the hills and round the bends,
Thomas and his friends


Thomas & Friends kembaliiiiiiiii! :)

Masih ingat lagi tak lagu tema Thomas & Friends ni? Siri Thomas & Friends adalah antara siri kegemaran kakak dan adik sejak mereka kecil lagi. Kalau dengar lagu tema ni, bukan kakak dan adik saja yang akan sama menyanyi tapi aku pun turut ikut menyanyi depan tv sampai habis! hehehe ....




Kalau dulu boleh tengok dalam tv je, tapi kini ada berita baik untuk peminat Thomas & Friends, sebab bermula kelmarin (6hb) telah berlangsung pameran The Thomas Mini & Mighty di One Utama Shopping Centre sempena jelajah sulung Thomas Town Puteri Harbor yang berkolaborasi dengan Mattel Asia Tenggara. 

Untuk pengetahuan korang, Jelajah Malaysia 'Mini & Mighty' 2016 merupakan yang pertama dan terbesar di Asia Tenggara, dan akan menjelajah ke beberapa tempat sebelum mengakhirinya di taman tema Thomas Town, Puteri Harbor pada bulan Disember 2016.




Sebelum aku bercerita lanjut mengenai aktiviti yang disediakan sepanjang pameran ini, meh aku kongsi sikit pasal pelancaran Pameran Thomas Mini & Mighty yang selamat dilancarkan baru-baru ni. 

"The story of Thomas & Friends has been continuously charming generations of boys and girls ever since it was introduced in the year 1945. We are very excited to be able to bring this amazing tour to Malaysia, not only as a gesture of acknowledgement and appreciation for existing Thomas enthusiasts, but also to open this range of lovable characters and the fun engagement of Thomas & Friends stories to a new public. As with our Thomas Town attraction in Puteri Harbor, we want everyone to be able to fully experience the world of Thomas and his friends," kata Fahruddin Najumudeen, Pengurus Besar Thomas Town Puteri Harbor.




Bermula 6hb sehingga 10hb April ini, pengunjung boleh datang dan terokai dunia si 'enjin' kecil Thomas bersama 'kawan-kawannya' dengan berlatarbelakangkan 'Pulau Sodor' yang dibina khas di LG OVal Concourse, One Utama Shopping Centre di samping ada banyak aktiviti best dan menarik menanti anak-anak korang!

6hb sehingga 10hb April
  • Thomas Train Ride
  • Story-telling Adventures
  • Thomas Maze Challenges, and
  • Meet-and-Greet sessions with Thomas & Friends characters (Rusty, Dusty & Sir Topham Hatt)





Korang boleh rujuk aktiviti di jadual atas ni ok. Tak nampak sila klik untuk 
imej lebih besar :)


Dan dari 6hb sehingga 24hb April 2016, ruang legar Oval Concourse ini akan dipenuhi dengan 'kawan-kawan' Thomas yang terdiri dari 70 replika enjin dipamerkan sepanjang tempoh pameran ini. Wowww ... memang puas amik gambar ni hehehe ... anak-anak pasti suka nak bergambar dia atas replika enjin ni kan!








Haaaa .. ni baru sikit je aku amik ni. Ada 70 replika enjin kesemuanya sedang menanti kehadiran korang di One Utama! Memang comel dan cantik setiap satunya, bergambar la puas-puas nanti ye hehehe ....

Selain pameran dan aktiviti, di sini juga akan dibuka gift shop khas menjual barangan Thomas & Friends! Ada macam-macam barang korang boleh pilih dan beli untuk anak-anak. Nak kasut? nak baju? nak mainan? semua tu ada dijual disini!









Kalau korang pengumpul replika mini karakter kartun atau sebagainya, mungkin korang boleh tengok-tengok replika Thomas & Friends di pameran ni. Mana tau ada yang berkenan di hati? hehe ...



Beli untuk si kecil pun ok gak ni ;)





Ok, jangan lupa ye datang ke LG Oval Concourse, One Utama bermula 6hb April sehingga 10hb April untuk sertai aktiviti-aktiviti yang disediakan. Bawa anak-anak korang untuk bergambar dan temui karakter-karakter menarik di sini sepanjang pameran berlangsung. 

Pastinya cuti hujung minggu bersama keluarga di sini sangat meriah dengan kehadiran Thomas & Friends! ;)

Untuk maklumat lanjut tentang Pameran Thomas Town, Puteri Harbor "Mini & Mighty" Malaysia ini, korang boleh layari www.puteriharbor.com/play/thomas-town


Thursday, April 07, 2016

Rangkaian Ubat Gigi Buds Oralcare Organics Selamat Untuk Bayi, Anak Kecil & Kanak-kanak


Assalamualaikum!


Yang terbaik hanya untuk mereka! Dan terbaik itu bermaksud yang sihat, semulajadi dan  ...ORGANIK! Pastinya setiap ibubapa menginginkan produk yang digunakan untuk anak mereka adalah selamat dan bebas bahan kimia kan, terutama untuk anak yang masih kecil.

Dalam mendidik anak-anak kita mengutamakan penjagaan gigi di peringkat awal usia mereka, ibubapa perlu peka dan prihatin terhadap sebarang produk di pasaran. Untuk itu Buds telah memperkenalkan ubat gigi yang lebih selamat untuk bayi yang sedang tumbuh gigi, anak kecil dan kanak-kanak sehingga umur 12 tahun.




Baru-baru ini aku dijemput ke majlis pelancaran Buds Oralcare Organics bertempat di MAD About Coco, Publika. Bagi yang belum tahu, rangkaian ubat gigi Buds Oralcare Organics adalah bebas dari bahan pengawet, perisa dan pewarna tiruan serta kandungan berbahaya yang lain. Ianya lembut, selamat dan berkesan.

Sudah tentu ibubapa yang bijak akan memilih produk yang selamat untuk anak-anak mereka kan. Dan pastinya, Buds Oralcare Organics memberikan alternatif terbaik untuk penjagaan gigi yang sempurna dari peringkat awal.




Turut berada di majlis pelancaran, Pengarah Urusan I-Green (M) Sdn Bhd, En. Soo Siew Peng yang berkongsi inspirasi dalam mencari alternatif menghasilkan produk penjagaan gigi yang selamat untuk si kecil, iaitu melalui hasil temubual dengan ibubapa serta beberapa kajian lain yang menyeluruh untuk memastikan ubat gigi organik yang selamat dan sesuai digunakan untuk semua peringkat umur dan tahap tumbesaran yang berbeza.

Bagi memastikan rutin menggosok gigi yang lancar dan menyeronokkan untuk si kecil, kedua-dua rangkaian ubat gigi Buds untuk bayi dan kanak-kanak didatangkan dalam 4 perisa buah-buahan menggunakan perisa semulajadi yang disahkan organik seperti epal hijau, strawberi, blackcurrent dan pudina.




Rangkaian Buds Oralcare Organics mempunyai 3 jenis ubat gigi yang disesuaikan dengan peringkat umur si kecil, iaitu :

  • Ubat gigi Gel Buds Baby - mengandungi Aloe Vera yang membersih dan melegakan gusi bayi yang sedang tumbuh gigi, dan pada masa yang sama seiring dengan Xilitol semulajadi bagi melindungi gigi yang baru tumbuh. Ia juga selamat jika tertelan

  • Ubat gigi kanak-kanak Buds Oralcare Organics dengan Xilitol - disyorkan untuk kanak-kanak berumur 1-3 tahun, lembut tanpa fluorida yang dirumus khas dengan gabungan pembersih semulajadi, jus Aloe Vera organik dan silika untuk membersih gigi secara lembut dan berkesan. Ia juga selamat jika tertelan

  • Ubat gigi kanak-kanak Buds Oralcare Organics dengan Fluorida - Hanya jumlah Fluorida yang selamat bagi kanak-kanak sahaja dimasukkan ke dalam rumusan untuk menentang pembentukan kaviti gigi walau dalam dos yang kecil. Ia meingkatkan perlindungan terhadap kaviti dan mengekalkan kesihatan mulut yang baik seiring dengan jus Aloe Vera, Phytic Acid dan Xilitol. Ianya disyorkan untuk kegunaan kanak-kanak berumur 3-12 tahun.




Untuk membuktikan ubat gigi Buds Oralcare Organics ini selamat digunakan untuk si kecil, aku sendiri telah melakukan ujian 'rasa' ketika di majlis pelancaran hehe...




Alhamdulillah ... memang sedap hahaha. Rasa buah-buahan lagi ada la! Tak pedas dan tak memudaratkan ... so, anak-anak kecil kalau tertelan takda masalah. Perisa pun semulajadi, bukan tiruan punya ya ..!

Majlis pelancaran juga diserikan dengan kehadiran selebriti-selebriti seperti Harith Iskander bersama isterinya, Dr. Jezamine Lim dan penyanyi Nurul Wahab bersama anak-anak masing-masing.





Mereka bukan sahaja berkongsi pengalaman masing-masing bersama anak-anak dalam rutin penjagaan gigi, malah selain menggalakkan anak-anak memulakan tabiat menggosok gigi di awal usia, mereka juga sangat mengesyorkan ibubapa di luar sana memilih produk yang betul-betul selamat dengan membaca dahulu kandungan bahan sesuatu produk sebelum membelinya. 

Untuk itu, rangkaian ubat gigi Buds Oralcare Organics adalah pilihan terbaik untuk penjagaan gigi anak-anak dan selamat digunakan kerana ia telah disahkan organik oleh ECOCERT, salah sebuah organisasi pensijilan organik terbesar di dunia.



(0-1 tahun) 30ML - RM29.90



(1-3 tahun) 50ML - RM32.90


(3-12 tahun) 50ML - RM32.90


Rangkaian ubat gigi Buds Oralcare Organics boleh didapati di Farmasi Carin, kedai-kedai menjual barangan keperluan organik dan pasaraya terpilih.






Jadikan rutin penjagaan gigi anak-anak kita satu aktiviti yang menyeronokkan setiap hari dengan pemilihan produk organik yang selamat dan berkesan melindungi gigi seperti Buds Oralcare Organics

Bagi ibubapa yang baru sahaja menerima cahayamata, ini mungkin langkah pertama yang anda boleh ambil untuk memastikan anak anda mendapat penjagaan gigi yang sempurna di peringkat awal usia.



Beauty and the 'Monster' :P
But this 'Monster' is a good one! hehehe ...


Untuk maklumat lanjut, boleh layari www.budsbaby.com


Tuesday, April 05, 2016

Macam ni baru layannnn ...!

  6 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!


Teringin nak makan mihun goreng, tapi malas nak rendam mihun hahaha! Alasan sangatttttt ... walhal Angel Hair ni kena rebus plak lagi! Tapi takpe ... sebab hasilnya sangat melazatkan hehehe. Empatringgitlimaposen ... bapak mahal gak! haha tapi dah tekak tak 'lalu' ngan mihun biasa tu, so aku try je la yang ni ...

Dua orang anak dara tu pun bawa bekal yang sama gak hari ni. Letakkan perencah maggi ayam kemudian pecahkan telur dan daging burger ayam hehe ... letak garam sikit dan siap!




Dengan aku sekali terjebak bawa bekal ke opis. Lain macam feeling dia makan 'mihun' goreng macam ni ... terangkat! Kan bagus kalau warung-warung jual mihun goreng macam ni ..mana tau aku akan bertambah berat badan kurang dari 3 bulan! muahahaha ....

:p

Hilang Nikmat ....

  3 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Nikmat penglihatan jelas telah lama 'berkubur' sejak aku berusia 13 tahun. Tak tahula apa puncanya ... samada tengok tv terlampau dekat atau mengadap komputer dalam gelap atau tengok kucing beranak ... hahahaha!

Tapi redha je la ... mungkin Allah nak tunjuk aku akan jadi lebih sweet lebih lawa kalau pakai spek mata kan kan kan hahahha ... peduli ape kalau kena kutuk pun! hahaha :p

Tapi aku bukanlah pemakai spek mata tegar seperti orang lain. Rabun ... tapi tak mengaku rabun hahahaha. Aku takmo bergantung sangat pada spek mata. So, aku pakai ketika drive atau tengok tv atau di event atau ketika berada di tengah-tengah orang ramai. 

Dan satu hari 'dia' hilang ....!



Monday, April 04, 2016

Sejak Ber Dot Com Ni ....

  6 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Huarggghhhh! banyak benda yang dah 'lari'! Kena cari balik code yang berkenaan dan paste balik dalam template. Kalau yang sedia basic dah ada dalam blog, aku just perlu tukar link blog je, tapi kalau main ngan coding dari luar, means widget amik dari website kena pandai tune sendiri ...huarghhhh!

Bab teknikal memang aku 'lemah' sikit, tapi tu la dah nama pun part time blogger hehe nak taknak kena belajar gak at least yang basic. Yang penting kena pandai google tutorial kot-kot kalau ada orang buat ke kan, tapi kalau takda jom la kita berhuhu ... hahaha :D

Mana leh give up! cuma take time je la nak betul-betul fahamkan coding tu. Beberapa hari ni aku try nak letak balik kod widget Limk kat blog tapi tak berjaya! Puas aku tune ikut sini tune ikut sana tapi bila letak coding ... tak menjadi! 




Dan hari tu aku try lagi .... baru lah menjadi! Bukan main payah nak troubleshoot benda alah ni. Kena fikir sendiri macam mana nak masukkan link blog yang baru dan kemudian amik kod baru dan paste dalam blog. Berhari-hari jugak aku try macam-macam cara ... hampir give up tapi kugagahkan jugak sebab dalam akaun tu ada duit lagi wooo hahaha...

Seronok tengok paparan Limk kembali bersiaran di blog ... yahoooooo! Teruja tu bukan sebab apa ... sebab boleh income kan hehehehehe .... :D



Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.