ruangiklan
ruangiklan

Saturday, May 07, 2016

Galaxy Carboot Sale Subang Bestari!


Assalamualaikum!


Minggu lepas (30hb April & 1hb Mei) telah berlangsung dengan meriahnya event Carboot Sale di Subang Bestari. Tak seperti malam-malam minggu sebelumnya, event carboot sale kali ni siap ada aktiviti permainan untuk kanak-kanak, cabutan bertuah, pertunjukan buskers, pakaian beragam kanak-kanak, pameran auto-show, penampilan maskot ultraman dan macam-macam lagi la!

Sebenarnya kami baru dapat tahu malam tu ada event special carboot sale. Biasa kami datang nak meniaga, tak tahu pulak minggu tu ada event 'luar biasa' kat sana hehe. 



Friday, May 06, 2016

Hafal Niat Puasa Ramadhan Dengan Cara Menyanyi


Assalamualaikum!


Ingat lagi tak lagu niat puasa di bulan Ramadhan dari kumpulan nasyid tersohor Raihan tu? Tu la satu-satunya kumpulan nasyid yang paling aku suka dan gemar hampir semua lagunya. Terkesan dan masih ingat sampai sekarang tau. Kebanyakan lagu-lagu nasyid kumpulan Raihan santai dan mudah diikuti hatta kanak-kanak sekalipun! 

Salah satunya ...lagu niat puasa ni la :)



Thursday, May 05, 2016

[VIDEO] Faizal Tahir Nyanyi Lagu Assalamualaikum Untuk Kanak-kanak Syria


Assalamualaikum!


Sejak beberapa hari yang lepas, video Faizal Tahir menyanyikan lagu Assalamualaikum di hadapan kanak-kanak Syria telah viral di media sosial terutamanya Facebook. Walaupun mungkin mereka tidak memahami bahasa kita sepenuhnya, ternyata ia tidak menjadi halangan buat anak-anak kecil ini untuk sama-sama menghayati maksud dari bait-bait lagu yang disampaikan.



Wednesday, May 04, 2016

Main Roller Blade Di Subang Bestari - Berahi Ke Roller Blade Pulok!


Assalamualaikum!


Nak adik kecik ... perut ibu lum buncit lagi, nak bela kucing ... ayah tak bagi hahahaha! So, kali ni dia berahi ke roller blade pulok la! Ginilaaaaa bila anak-anak semakin membesar. Macam kita dulu gak la, tak dapat benda tu nak benda ni. Tak dapat yang ni nak yang lain pulak. Layankan aje laaa selagi mampu, selagi diaorang happy....!



Tuesday, May 03, 2016

Korban 'keganasan' ...

  No comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Lama tak belek blog kesayanganku ini. Banyak benda berlaku beberapa hari ni, so memang takda mood nak update apa-apa cerita pun. Tapi insyaAllah nanti dah datang balik mood ni, aku ceritakan satu persatu. Buat masa ni, moh le baca entri santai-santai aku ni ha hehehe ....

Tu la ... hati ni memang terdetik jugak, tapi masih menaruh harapan ia akan dapat bertahan selama yang boleh. Apakan daya ... tak semua akan kekal lama huhu ...

Bila anak-anak start sekolah, banyak benda yang kita kena expect akan berlaku walaupun kita tak mahu ia berlaku hehe. Tertukar baju sekolah, tertukar kasut sekolah, hilang bekal makanan, terlupa bawa balik kaler pensil itu semua kebanyakan parents dah lalui dengan anak masing-masing kan.

Aku pun tak terkecuali ... hahaha!



Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.