Wednesday, January 11, 2017

# Cuti Sekolah # Pulau Pinang

Pemandangan dari Jambatan Pulau Pinang ke-2


Assalamualaikum!


Cuti sekolah yang lalu kami berkesempatan balik ke kampung di Perak. Tapi rupanya kaki kami melangkah jauh sikit dari tu bila kebetulan nak pergi melawat pak menakan di Penang.

Umur 34 tahun ni la baru dapat jejakkan kaki di bumi Pulau Pinang huhu. Sedih tak? dah jejak tak berapa nak sedih la kan hahaha. Kang kalau aku cerita lebih-lebih kang, orang cakap aku masuk Penang macam dapat masuk Disneyland USA atau Disneyland Hong Kong hahaha! So, biarlah aku simpan aje kejakunan dan keterujaan aku tu dalam hati.

Tapi tetap jugak nak kongsi gambar pemandangan dari atas jambatan Pulau Pinang ke-2! hohoho 😜










bersama sepupu



Dalam perjalanan balik, sempat juga kami ke Design Village di Bandar Cassia ni. Shopping Mall dengan pelbagai butik berjenama ada disini, dan pengunjung pun memang ramai la yang berkunjung di situ mengambil kesempatan sempena cuti umum Hari Krismas. Kami tak beli apa pun, saja 'cuci' mata dan amik gambar sebagai kenangan hehe.





Hajat nak masuk Pesta Pulau Pinang hari tu, tapi trafik sesak dari jalan besar menyebabkan kami batalkan aje hasrat dihati. Tengok lampu dari luar pun jadikleeeee ...hehe.


2 comments:

  1. x sempat-sempat lagi nk singgah pulau pinang,
    selalu kirim jeruk jer kalau ada member g sana.

    comel pulak tengok mira pakai tudung camtu.
    hehehe.

    ReplyDelete
  2. penang memang sesak... leya tak suka drive ke sana..

    ReplyDelete

Apa kata korang?