Powered by Blogger.

Thursday, August 31, 2017

Merdeka 60, raya aidiladha dan sambung cuti 4hb September!

Thursday, August 31, 2017 2 Comments

Assalamualaikum!


Dah 60 dah usia kemerdekaan negara kita yang tercinta. Apa kita buat untuk sambut merdeka? Budak-budak sekolah memang eksaited bab sambut-menyambut merdeka ni kan. Kat sekolah, ramai-ramai pegang bendera waktu perhimpunan dan nyanyi lagu merdeka sampai bergema dewan sekolah. Kalau sekolah menengah, murid-murid akan buat pentomen atau sajak atas pentas. 

Bulan ni bukan saja kita menyambut ulangtahun kemerdekaan yang ke 60, tapi insyaAllah kita bakal menyambut raya aidiladha esok. Cuti yang dinanti-nantikan oleh orang bandar sebab serentak dengan cuti raya aidiladha dan cuti sekolah. Jalan di KL pun tak jem macam selalu, sebab ramai yang ambil kesempatan pulang kek kampung masing-masing.


Tahniah buat Malaysia juga sebab berjaya capai sasaran 111 pingat emas malah lebih lagi dari tu! Walaupun ramai yang kecewa Malaysia gagal raih emas untuk final bola sepak malam kelmarin, tapi still kita juara Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 secara keseluruhan. Kalah dan menang adat pertandingan, masih ada ruang dan peluang untuk kita perbaiki mutu permainan di masa akan datang. 

Dan semalam juga PM umum Isnin 4hb September sebagai cuti peristiwa bagi Malaysia. Aku tak tengok tv pun, tapi cik abg yang bagitau hehe. Sambung cuti ... sapa tak mau weh hehe.  


sambutan merdeka di opis


Tak kira dimana kita berada, setinggi mana kita menggapai langit, semahal mana pun pakaian yang kita pakai, jangan di lupa tanahair tempat kita dilahirkan. Tanamkan rasa cinta pada negara dalam hati anak-anak dan bukan kebencian. Negara tidak bersalah, tapi yang bertanggungjawab ke atas negara adalah rakyat dan pemimpinnya. Pemimpin bersilih ganti tapi negara Malaysia tetap selalu dihati.

Selamat ulangtahun kemerdekaan yang ke-60 Malaysia!💗

Wednesday, August 30, 2017

Chh..Chh..Chilindo!

Wednesday, August 30, 2017 3 Comments

Assalamualaikum!


Tergagap-gagap nak menyebutnye ye hahaha! Apapun, aku pun dah sama dah 'terperangkap' dalam 'sangkar' Chilindo ni. Orang lain dah 'reda', aku baru nak cerita. Agak teruk juga penangan Chilindo ni ye, memula suka suki je bid sana bid sini, sekali terrrmenang pulak! Banyak pulak terrrmenang tu hehehe.

Oh, sebelum tu ini bukan entri berbayar ye. Ye, aku bayar tapi bukan dibayar hehe. 



Tengok barang-barang yang ada kat website www.chilindo.com tu boleh tahan juga menggodanya. Apatah lagi kita yang bid harga! Sapa paling tinggi dia menang. Tapi nak menang pun kena menang dengan cara yang bijak. Jangan terlampu eksaited ko bid, last-last harga tu tak berbaloi dengan kualiti barang yang ko dapat. Mau menangis tak berlagu nanti!

Tips bida (bid) barang di Chilindo

Sebelum aku bid, aku dah baca komen dan feedback dari pelanggan lain. Sebab tu untuk mengelakkan rugi besar, aku tetapkan harga yang aku nak bid untuk satu-satu barang tu. Misalnya, bawah RM5 je untuk barang kecil. Paling tinggi aku bid hanya setakat RM8+. Melainkan barang tu besar seperti basikal atau barangan elektrik baru ko boleh bajet untuk bawah RM30 pulak. Pastikan kualiti barang yang kita nak bid tu sesuai dengan nilai yang kita letak. Kalau rajin, survey dulu harga barang tu di website lain. Agak-agak ko tak boleh menang dengan harga tu, ko bagi dulu pada orang lain dan ko cuba bid sekali lagi sampai la ko berjaya dapat harga ko nak.

Ya, aku bid macam tu la. Jangan kerana kita nak sangat barang tu maka kita bid harga tinggi melampau sedangkan ko boleh beli dengan murah lagi di tempat lain. Paling penting, ko baca dulu description barangan kat bawah tu barulah ko decide nak bid ke tak atau ko rasa nilai bid ko tu berpatutan atau tak. Jangan barang dah sampai dalam tangan baru ko menangis sebab dapat tahu barang yang ko bid sampai seratus lebih tu rupanya diperbuat dari plastik! huhu.


Jam Tangan Fesyen Putih

Jam Tangan Fesyen Hitam

Super Sealer Mudah Alih

Tali Pinggang Kulit Lelaki

Set Pemutar Skru 

 GO SHOT F2 3D Telefon Pembesar Skrin

Cermin mata hitam

Cermin mata hitam-kuning

Light Brown Aviators


Ada 9 barang kesemuanya! Barang kecik-kecik je aku pilih, sebab baru first time beli kan. Tak tau lagi kualiti macam mana tu, sebab tu la aku bid rendah-rendah je hehe. Tapi pada aku, lebih baik beli banyak barang dari hanya satu dua barang je. Sebab rasa macam tak berbaloi pulak ko bid lampu suluh RM3.00 tapi kos penghantaran sampai RM8! Better ko beli banyak, tapi kos penghantaran dia tetap sama. 


Barang yang menang bid!


Total nilai kesemua barangan ni bawah RM60 termasuk kos penghantaran. Kat situ dia tulis tambah RM8 untuk penghantaran, tapi kalau ko pilih untuk COD, ko kena tambah lagi RM4 so jumlah kos penghantaran RM12. Setakat ni, 9 barang aku bid 9 barang sampai ke tangan dengan selamat.

Aku pilih kaedah pembayaran secara tunai iaitu melalui COD, sebab cara tu lebih selamat berbanding secara online. Dah ada barang depan mata, baru bayar. Kalau barang tak sampai lagi, at least duit ko tak lesap macam tu je kan haha!

Haaa banyak dah tips aku bagi ni. Yang penting, ko kena ingat kemampuan ko berbelanja. Bab kualiti nanti aku cerita hari lain k.

Okla, selamat berchilindo!

Tuesday, August 29, 2017

Jualan Merdeka di CBS Kota Damansara!

Tuesday, August 29, 2017 2 Comments

Assalamualaikum!


Port lepak kami sekeluarga setiap hujung minggu. Hari Ahad lepas, cuaca baik walaupun sebelah pagi sebelum Subuh hujan sedikit. Sepanjang pagi tu, hanya kelihatan awan Altokumulus (AC) di langit sambil ditemani bunyi jet pejuang yang sedang membuat formasi untuk sambutan ulangtahun kemerdekaan Khamis ni.



Monday, August 28, 2017

Tempahan Simpul Kasih Razhani untuk raya aidiladha

Monday, August 28, 2017 0 Comments

Assalamualaikum!


Budak dah start cuti sekolah, ramai yang amik kesempatan untuk pulang ke kampung halaman bagi merayakan Hari Raya Korban yang jatuh pada hari Sabtu ni insyaAllah. Persiapan raya? Takde persiapan sangat nye punnn, pergi kerja balik kerja, pergi meniaga balik meniaga, menyimpul menyimpul menyimpul tu la keje teman kebelakangan ni hehe.

Mula-mula ingat takmo bukak order untuk raya korban, tapi macam tak sampai hati la pulak, sebab masa raya puasa hari tu ramai yang mengadu tak dapat merasa simpul kasih gara-gara aku tutup order awal dek kerana tempahan banyak dari tempat lain.

So, kali ni aku bukak order untuk deme-deme di opis pulak. Tapi di opis je lah! Aku tak promot online, sebab bimbang tak sempat nak siapkan. Lagi pun aku bizi ngan keje, tolong cik abg aku meniaga hujung minggu. So, yang mana terdaya oleh kudratku ... aku terima la. Untuk kawan opis pun aku amik tak banyak, yang order sekilo sekilo aku boleh hadap lagi la hehe.




Cerita pasal simpul kasih ni kan, mungkin ramai yang tak tahu  aku buat berdasarkan tempahan orang. Orang tempah baru aku buat. Aku takda simpul kasih yang readymade atau yang sudah siap sebab setiap kali aku buat inti, mesti ada yang menempah. So, memang tak sempat nak peram lama inti tu. Lagi satu, aku bukan penyimpul kasih sepenuh masa. So, korang janganlah expect tempah hari ni esok terus dapat. Dalam satu minggu, aku hanya boleh amik minimum tempahan 5kg je. Selebihnya kena bawa ke minggu depan. Pendek kata, minggu ni ko order, minggu depan la dapat sebab orang lain punya order pun aku kene siapkan jugak. Kalau aku boleh selitkan order sikit-sikit tu mungkin boleh tapi kena tengok jugak kelapangannya.

Lepas tu kan, sekarang ni banyak kes order banyak tapi tak bayar deposit dulu. Aku yang baca ni pun naik trauma. Dulu hampir nak kena macam ni. Order sampai 10kg last-last dia senyap macam tu je! Sejak dari tu, aku minta deposit dulu dari pelanggan untuk 'lock-deal'. Minta maaf la kalau ada yang tak setuju dengan cara aku ni, tapi kita semua nak win-win situation kan. Harap dapat memahami keadaan penyimpul kasih kecil-kecilan seperti kami ni huhu.

So, kalau korang nak order banyak dan nak cepat silalah tempah awal seawal 3 minggu dari tarikh korang nak ok. Tempahan simpul kasih masih dibuka macam biasa ye, cuma lepas raya lah productionnye heeee

Oh, lagi satu. Mungkin harga Simpul Kasih Razhani terpaksa dinaikkan sedikit lepas raya ni. Melihatkan harga ikan sardin dan kulit popia yang melonjak naik sejak dari lepas raya puasa hari tu, membuatkan aku tercongak-congak balik betapa tidak terkawalnya harga barangan kita huhu. Tengoklah macam mana nanti ....

Selamat Hari Raya!

Friday, August 25, 2017

Awak buat ibu terkejut je tau!

Friday, August 25, 2017 0 Comments

Assalamualaikum!


Hati anak ni memang sensitif. Kadang benda tu kecik je, tapi dia punya sedih dia punya pilu macam orang mati kucing. Mungkin aku pun macam tu dulu kot, suka sangat menangis walhal tak faham sangat pun kenapa beria menangis tapi sebab kengkawan nangis, aku pun ikut nangis la hahaha ... boleh macam tu?

Alkisah semalam, masa tunggu anak-anak habis sekolah agama. Aku dok sedap makan puteri berendam kak liza pelawa. Tengah makan, tetiba nampak kelibat Mira berjalan laju dengan muka sedih. Aku tanya kenapa? Dia tak jawab terus keyau (nangis)! Lorrr ... kenapa pulak tetiba nangis ni?

Dalam kepala ni macam-macam la tanggapan tak baik. Dia kena denda ke? kena marah ngan ustazah ke? kawan usik dia ka? dia jatuh tangga ka? kawan amik barang dia ka? Macam-macam hipotesis aku buat dalam masa 5 saat tu hehehe.

Aku tanya lagi, dia sambung nangis. Dia punya nangis macam budak kena tinggal mak ayah. Aku yang tengah makan ni terberhenti terus! 


ibu dan 'mangsa' kejadian semalam 


Last-last, budak-budak kat situ cakap arini (semalam) dua orang ustazah nak pindah sekolah dah. Esok (arini) hari terakhir diaorang, so diaorang sedih la. Hok alohhhhhhh ... ibu ingat mende ape la awak nangis punya teruk macam tu! Ibu ni dok mikir awak kena buli atau kena denda huhu. Rupanya sedihhhhh ustazah nak pindah sekolah dah ye huhu. Aduhhh anakku ... awak bikin ibu terkejut je tau. Yang peliknya, budak-budak lain takda pulak nangis macam awak. Elok je diaorang berlari keluar pagar bergelak ketawa macam takda apa. Awak je yang ibu tengok dok bergenang air mata. 

Sedih punya pasal, malam tadi dia ngan kakak dia kenen suh beli pembalut hadiah nak bagi hadiah kat ustazah-ustazah yang nak pindah sekolah tu. Ye la nak ... bagi la hadiah kat kat ustazah awak. Geli hati juga bila dikenangkan balik. Alahai anakku ... mujur ni bukan prank, kalau tak ibu dah terkena dah! hehe.

Thursday, August 24, 2017

Farewell untuk Wani

Thursday, August 24, 2017 0 Comments

Assalamualaikum!


Bertemu dan berpisah adat manusia biasa
Hilang di mata tapi di hati jangan lupa
Berdoalah kita agar aman dan sentosa
Moga jumpa lagi disuatu masa nanti ....




Begitulah adat hidup didunia ini. Setiap pertemuan pasti akan disusuli dengan perpisahan. Walau hanya ditakdirkan kami berjiran (dia duduk belakang sebelah kanan aku) untuk 8 bulan je, tapi dia punya loqlaq gila-gila macam dah 8 tahun jugak la hehe.

Semalam hari terakhir Wani di HQ. So, kami satu department buat majlis perpisahan untuk Wani dan sorang lagi pegawai tapi tak dapat hadirkan diri atas sebab-sebab tugas di luar.






Tiga benda ni kena seiring ... usaha, doa dan berserah pada Allah. Dan, akhirnya impian Wani untuk pulang bertugas di kampung halaman sendiri dimakbulkanNya. Siapa boleh bertahan berpisah ngan anak yang masih kecil berbulan-bulan. Kalau PJJ ngan suami, kita boleh tahan lagi tapi kalau berjauhan ngan anak yang masih memerlukan perhatian dari kita ....ishhh aku pun tak tahu lama mana boleh hidup macam tu huhu. Malam-malam tidoq bergenang ayaq mata weh!

Sedangkan aku sendiri pun nangis menggugu bila kakak dan adik duduk kampung time cuti sekolah hehehe .... mengada ibu ni kan! Tapi itu la .... kerinduan seorang ibu terhadap anak yang jauh dari mata, susah untuk ditafsirkan dengan kata-kata. Hanya air mata menjadi peneman dikala kesunyian ... gituuu.

Dah berucap, jom makannn!

Ratu-ratu PIN


Orang kata, patah tumbuh hilang berganti. Tapi yang hilang yang patah takkan sama dengan yang baru tu betoi dak! Kami tumpang gembira ngan Wani walau berat untuk berpisah. Perpisahan untuk kami, tapi pertemuan semula untuk Wani dan anak. Family is everything ...right?😉

Moga Wani sukses di tempat baru nanti, jangan lupa kami naaaa 😘

Wednesday, August 23, 2017

Istimewa Traveloka Untuk Sukan SEA 2017 (KL2017)

Wednesday, August 23, 2017 2 Comments

Assalamualaikum!

Kalau korang seorang yang suka melancong, pasti korang suka dengar perkataan ini .... TRAVELOKA! Traveloka antara laman web pilihan utama bagi mereka yang ingin mendapatkan kepuasan dan tawaran hebat untuk percutian domestik dan antarabangsa.  



Kini Traveloka kembali, dengan menjadi Penaja Emas dan Official Online Travel Partner untuk temasya Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 yang sedang rancak berlangsung. Apatah lagi, negara kita menjadi tuan rumah tahun ini, pastinya Traveloka ingin meraikan saat kegemilangan ini bersama-sama kita. 

Hello, Malaysia! Sempena KL2017, kita bukan sahaja boleh bersorak untuk kemenangan pasukan negara kita, tapi Traveloka juga ingin mengajak korang rebut peluang untuk memenangi pelbagai hadiah bernilai RM200,000! Wowwwww .... lumayan sungguh! Korang boleh datang ke Booth Traveloka di Bukit Jalil dan sertai peraduan-peraduan yang disediakan di sana. Mana tahu korang punya rezeki boleh menang salah satu hadiah dari Traveloka!


Traveloka Livestream Page


Bagi menyemarakkan lagi semangat #bangkitbersama, Traveloka turut menyediakan perkhidmatan Traveloka Livestream Page di www.travelokakl2017.com.my yang mana korang boleh tengok secara LIVE perlawanan sukan samada di Facebook ataupun di Youtube! So, tak dapat tengok di stadium pun takpa sebab korang masih boleh saksikan pasukan korang bertanding di sini.

Bukan tu saja tau! Sambil melihat perlawanan secara LIVE, korang masih berpeluang memenangi kupon travel bernilai RM45,000! Caranya, dengan hanya meneka pasukan manakah yang akan menang bagi setiap perlawanan yang dipertandingkan.

Dua Promosi Hebat Dari Traveloka 

Ingat promosi ingat Traveloka! Ada 2 promosi hebat untuk kaki travel, iaitu GO S.E.A! dan Hello, Malaysia!


GO S.E.A!

Diskaun sehingga 60% untuk tiket penerbangan dan hotel di 10 destinasi Asia Tenggara seperti Singapura, Bangkok, Phuket, Chiang Mai, Ho Chi Minh City, Hanoi, Bali, Jakarta, Bandung dan Lombok! 

Nak lagi berbaloi? Korang boleh tempah semua ini hanya di hujung jari dengan menggunakan Aplikasi Traveloka! Yesss ... tolong download cepat sekarang jika belum ye. Rugi besar kalau korang tak manfaatkan kemudahan ini.

Dah download, jangan lupa daftar dan log in cepat. Kemudian korang boleh mula tempah tiket penerbangan ataupun hotel dari 11 Ogos sehingga 31 Ogos 2017. Fuh ... sempat lagi kalau nak booking sekarang ni!


Hello, Malaysia!

Ucapkan Hello, Malaysia! kerana korang boleh dapatkan diskaun untuk hotel dan penerbangan sehingga 40% bagi bila korang jelajah satu Malaysia! Nak teroka alam semulajadi atau nikmati bandar moden? Kenapa tidak kedua-duanya sekali? Dan semua ini korang boleh dapatkan bila korang tempah melalui promosi Hello, Malaysia oleh Traveloka!

Jangan lupa untuk datang melihat temasya Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 yang sedang berlangsung sekiranya korang datang ke Kuala Lumpur ya. Jom kita sokong pasukan negara kita yang bertanding! Layari https://www.traveloka.com/en-my/promotion/hello-malaysia hari ini dan nikmati promosi bermula sekarang sehingga 31 Ogos 2017

Jom kita melancong bersama Traveloka dan bersorak untuk pasukan kita!

Tuesday, August 22, 2017

Mainlah game apa pun, tapi ini ...?

Tuesday, August 22, 2017 0 Comments

Assalamualaikum!


Since minggu sekolah tak boleh ngadap gajet, dan aku sebolehnya tidak mahu diaorg 'melekat' sangat dengan handphone untuk tengok kartun atau main online game, maka inilah yang diaorang ngadap sebelum tido.

Tapi bila kakak pilih untuk main catur ... hurmm. Bukan aku tak suka, bukan aku marah dia main catur. Aku lagilah teramat suka, teramat menggalakkan kalau dia nak ngadap hari-hari benda tu. Dari dia merosakkan mata pandang handphone, baiklah dia layan catur ni ataupun main sudoku tu ha.




Tapi.. yang menggelisahkan hatiku ini, bila dia ngajak main sekali! Aduhhh ... ibu mana reti main catur nak. Ibu reti main dam aji je. Catur ni kena tau rule nak gerakkan buah dia, baru syok main. Gigih jugak ibu buka Youtube semalam belajar sikit-sikit cara nak main dia. Tapi bila otak dah tepu sangat, hari-hari tengok nombor langsung ibu tak boleh hadam ilmu catur ni hehe. 

Dia main ngan adik, asyik adik kena marah je sebab salah alih buah hehehe. Aku cakap ajar la dulu adik tu bagi reti main, baru lah main sesama. Last-last, adik fed up layan anak patung pink panther dia balik. Masam balik muka si kakak sebab takda partner nak main catur. "Jomlah ...ibu main ngan kakak", aku pelawa. "Ibu reti main?" tanya dia. "Ah belasah je la kak ... kita main macam dam je la ye, janji dapat makan 'buah'" hahahaha ... terus laju dia nyusun buah catur.

Anak oh anak ...

Monday, August 21, 2017

CBS | Bangsa penyegan!

Monday, August 21, 2017 0 Comments

Assalamualaikum!


Pagi yang indah, cuaca yang cerah walaupun malam sebelumnya hujan agak lebat. Minggu ni suasana lebih meriah! Mungkin sebab admin CBS ni pun rajin update tentang aktiviti carbootsale setiap minggu di page FB diaorang, so bila tiba hari Ahad memang ada 'muka' baru disana.

Sekarang ni, semua promosi mesti menggunakan media sosial. Tapi kalau ada media sosial pun tapi takda update tentang aktiviti pun tak guna jugak! So, admin la kena selalu letak gambar dan post aktiviti jualan carboot setiap minggu supaya orang ramai tahu perkembangan disana. Dari situlah, muka-muka baru akan muncul setiap minggu samada yang nak join meniaga ataupun mencari barang rare dan murah.


Suasana sekitar jam 8.20am

Friday, August 18, 2017

Senarai 402 sekolah bermasalah

Friday, August 18, 2017 6 Comments

Assalamualaikum!


Memang agak membimbangkan bila kita kerap membaca berita tentang perilaku para pelajar kita di sekolah. Kalau zaman aku sekolah dulu, isu displin dan pelajar hisap rokok di sekolah tu memang dah biasa la dengar. Tapi bila 'main' ngan dadah ni ... hurmm.  

Melihatkan kepada senarai-senarai sekolah yang dikeluarkan oleh Kementerian Pendidikan baru-baru ini, sebanyak 402 buah sekolah seluruh negara telah dikesan mempunyai masalah displin dan paling teruk .... dadah!

Dua kategori dikenalpasti, iaitu yang bertanda '1' untuk yang mempunyai masalah displin. Manakala yang bertanda '3' adalah untuk sekolah yang mempunyai masalah displin DAN dadah

Senarai Sekolah Bermasalah Displin & Isu Dadah



Banyak juga sekolah-sekolah yang tersenarai😔. Kebanyakannya kerana masalah displin pelajar. Di Kuala Lumpur, kesemua sekolah yang tersenarai terjebak dengan masalah displin dan dadah. 

Aku try jugakla cari nama sekolah aku dulu. Alhamdulillah, dua buah sekolah ni (Sekolah Menengah Convent Jalan Peel & Sekolah Menengah Aminuddin Baki) takda dalam senarai. Form 1-5 sekolah Convent, kesemuanya murid perempuan. Masalah displin tu mana-mana sekolah pun mesti ada, cuma mungkin sekolah kami tak serius. Kalau bergaduh pun, takat jerit-jerit, jeling-jeling, gertak-gertak je kot hehehehe. Masuk Form 6 kat SAB, semua pelajar sana behave jugakla walaupun sekolah campur lelaki perempuan. 

So, apakah penyebab kepada masalah ini? Siapa yang perlu tampil kedepan perbetulkan keadaan? Apa yang perlu kita buat sebagai ibubapa, guru-guru, pentadbir sekolah, pegawai-pegawai di pejabat pendidikan dan seterusnya di kementerian? Masihkah ia boleh diperbaiki? Masihkah ada harapan-harapan untuk anak-anak kita? 

Jawapannya ada pada kita sendiri. Wallahualam ...


sumber : nst

Thursday, August 17, 2017

Cegah sebelum parah!

Thursday, August 17, 2017 0 Comments

Assalamualaikum!


Zaman sekarang ni, budak-budak dan gajet seperti kawan baik dah. Ibubapa yang tak bagi anak-anak main gajet ni berapa kerat je. Samada yang bagi atau tak bagi langsung, mesti ada alasan dan sebab mereka sendiri kan.

Kami sendiri pun dedahkan anak-anak pada gajet. Cuma diaorang takda la taksub main gajet atau mengadap game sampai teruk nak mengamuk tetak orang tua macam dalam video yang viral baru-baru ni. Seriau aku tengok video dia ... dah macam orang gila budak tu pegang parang kiri kanan nak katok atok dia. Tak ke giler namanya tu?? 

Yang pasti bukan salah budak tu semata-mata. Ianya bermula dari tangan yang memberi. Ibubapa dan penjagalah yang kena mainkan peranan penting. Kadang niat nak senangkan anak tu berhubung ngan kita melalui handphone dah betul, tapi bila kemudahan disalahguna dan bertukar menjadi 'kegilaan' ... beginilah pengakhirannya! Budak kalau dah leka bermain, memang dia takkan berhenti selagi puas!





Ya... mungkin gajet boleh menyenangkan hidup kita. Tapi ia juga boleh memecahbelahkan keluarga, memisahkan suami isteri, menjauhkan ibubapa dengan anak, kawan menjadi lawan, kejujuran bertukar menjadi kepura-puraan seandainya ia DISALAHGUNA. Dan sekarang ... kerana gajet, cucu nak katok atok pulak?? Allahuakbar ...




Terlalu mengikut kehendak anak-anak dan kebebasan melampau bukan tiket untuk kita menyatakan rasa sayang pada anak. Sebagai ibubapa, mungkin kisah ini boleh jadi satu pengajaran buat kita supaya cepat sedar dan berbuat sesuatu sebelum ia jadi lebih parah!



Wednesday, August 16, 2017

Handbag kereta Amliya yang unik!

Wednesday, August 16, 2017 5 Comments

Assalamualaikum!


Pernah tengok handbag wanita berbentuk kereta tak? Memang unik rekabentuk handbag ni! First time aku tengok  dulu pun terpegun dengan handbag dari Amliya ni. Bukan selalu kita jumpa orang pakai handbag berbentuk kereta kan kan kan! 




Amliya mungkin jenama asing bagi kita. Tapi kalau korang google, Amliya memang menghasilkan handbag dengan rekabentuk unik, tidak sama seperti handbag-handbag lain. Ada yang berbentuk teko, telefon, akordion, kasut tumit tinggi (pun ado!) dan banyak lagi.

Pendek kata, memang pelik sikit la design dia ni. Tapi, cantik jugak kan kalau dapat dijadikan koleksi peribadi. Jom cuci mata lagi ...hehe.












Haaa omei kan! Tali dia tu nampak je pendek, tapi jangan tak tau ada 4 cara nak pakai handbag kereta Amliya ni tau. Macam-macam fesyen korang buat dengan handbag ni.


Cooolll!


Rupanya boleh jadikan sebagai beg galas juga uolls! Yang tu aku baru tau je tu hehe. Handbag Amliya ni dibuka untuk jualan. Aku memang simpan khas untuk yang berminat nak jadikan sebagai koleksi peribadi. Kondisi 9.5/10 seperti yang korang lihat dalam gambar.

Kalau berminat, boleh roger yek ;)

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.