ruangiklan
ruangiklan

Tuesday, August 22, 2017

Mainlah game apa pun, tapi ini ...?

  No comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Since minggu sekolah tak boleh ngadap gajet, dan aku sebolehnya tidak mahu diaorg 'melekat' sangat dengan handphone untuk tengok kartun atau main online game, maka inilah yang diaorang ngadap sebelum tido.

Tapi bila kakak pilih untuk main catur ... hurmm. Bukan aku tak suka, bukan aku marah dia main catur. Aku lagilah teramat suka, teramat menggalakkan kalau dia nak ngadap hari-hari benda tu. Dari dia merosakkan mata pandang handphone, baiklah dia layan catur ni ataupun main sudoku tu ha.




Tapi.. yang menggelisahkan hatiku ini, bila dia ngajak main sekali! Aduhhh ... ibu mana reti main catur nak. Ibu reti main dam aji je. Catur ni kena tau rule nak gerakkan buah dia, baru syok main. Gigih jugak ibu buka Youtube semalam belajar sikit-sikit cara nak main dia. Tapi bila otak dah tepu sangat, hari-hari tengok nombor langsung ibu tak boleh hadam ilmu catur ni hehe. 

Dia main ngan adik, asyik adik kena marah je sebab salah alih buah hehehe. Aku cakap ajar la dulu adik tu bagi reti main, baru lah main sesama. Last-last, adik fed up layan anak patung pink panther dia balik. Masam balik muka si kakak sebab takda partner nak main catur. "Jomlah ...ibu main ngan kakak", aku pelawa. "Ibu reti main?" tanya dia. "Ah belasah je la kak ... kita main macam dam je la ye, janji dapat makan 'buah'" hahahaha ... terus laju dia nyusun buah catur.

Anak oh anak ...

0 pengomen comel:

Post a Comment

Apa kata korang?

Note: only a member of this blog may post a comment.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.