Makin menaik atau makin menurun?

Friday, August 04, 2017


Assalamualaikum!


Ohoiiii apa dah jadi ...apa dah jadi... berat badan ko sudah menaik! Apeeeee dah jadiiiiii ....(lagu S.M Salim)! Mentang-mentang orang cakap ko makan banyak badan still maintain, ko bantai habis makan ye Nim! Sekarang tengok apa dah jadi Nim! Ko yakin sangat ko akan kurus selamanya ke??? Sekali buat checkup ... tuddiaaaaaa punya naik! 😣




Tahun lepas punya kenaikan hanya 1kg, tapi tahun ni ko balun habis kuih raya, lauk pauk, kerepek, lelemak dan isi ayam kambing lembu kerbau .. terus mendadak naik 4kg!! 

Dengan ketinggian yang masih mampu dikekalkan, kegumukan ku ini masih mampu disembunyikan dari perhatian umum 😂, alhamdulillah syukurrr! Kolesterol, darah tinggi dan lain-lain juga masih dalam keadaan normal dan terkawal. 

So Nim, teruskan makan tapi berjaga-jagalah ... sebab baju kurung ko banyak yang kena masuk plastik hitam niiiii! 😋

You Might Also Like

1 pengomen comel

  1. Alaaa anim kurus sangat .. sesekali naik banyak takde hal.kan hehehe

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM