Siapa cakap cabut gigi sakit?

Tuesday, August 01, 2017


Assalamualaikum!


Banyak benda berlaku pada my kenit minggu ni. Selain amukan dan rengekan yang tak dapat dielakkan setiap hari, minggu ni dia memberikan ibunya ilham untuk bercerita tentang ... giginya!

Ya ... walaupun dah banyak kali giginya 'gugur' ke bumi, namun baru inilah ibu nak selitkan cerita dalam blog. Sebabnya ... gigi Mira telah dicabut sendiri oleh Mira! 


sebelum kejadian ...


Pagi tu pergi meniaga macam biasa. Sebelum tu, dia dah bising cakap gigi depan dia dah goyang tunggu masa nak tanggal, tapi tak tanggal-tanggal jugak. Aku cakap nanti bawa gi klinik biar doktor cabutkan je hehe. 

Masuk dalam kereta, dia dok tunjuk lagi gigi goyang dia tu. Aku cakap ok la, kalau tak tanggal jugak gigi tu, nanti kita gi klinik ye. "Haaa takmo takmo!". Kalau takmo, cuba Mira cabut guna tisu tu, aku cakap. Sekali betul dia amik tisu ...lekat kat gigi tu dan tarik ke bawah! Keluar sungguh gigi dia ... haha!


selepas kejadian ...


Beria dia gelak bila tengok gigi melekat di tisu. Misi berjaya dan tak perlu pergi klinik haha! Gigi kalau dah goyang memang tandanya tak kekal lama dah la tu. Asyik ditayang je kat kita gigi goyang dia tu, last-last aku 'psiko'kan suh cabut sendiri hehe. Takde plak nangis, takde plak sakitnya. Haa kan elok rongak tu ... haha! 

You Might Also Like

0 pengomen comel

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM