Tuesday, August 01, 2017

# Cerita My Pearls

Siapa cakap cabut gigi sakit?


Assalamualaikum!


Banyak benda berlaku pada my kenit minggu ni. Selain amukan dan rengekan yang tak dapat dielakkan setiap hari, minggu ni dia memberikan ibunya ilham untuk bercerita tentang ... giginya!

Ya ... walaupun dah banyak kali giginya 'gugur' ke bumi, namun baru inilah ibu nak selitkan cerita dalam blog. Sebabnya ... gigi Mira telah dicabut sendiri oleh Mira! 


sebelum kejadian ...


Pagi tu pergi meniaga macam biasa. Sebelum tu, dia dah bising cakap gigi depan dia dah goyang tunggu masa nak tanggal, tapi tak tanggal-tanggal jugak. Aku cakap nanti bawa gi klinik biar doktor cabutkan je hehe. 

Masuk dalam kereta, dia dok tunjuk lagi gigi goyang dia tu. Aku cakap ok la, kalau tak tanggal jugak gigi tu, nanti kita gi klinik ye. "Haaa takmo takmo!". Kalau takmo, cuba Mira cabut guna tisu tu, aku cakap. Sekali betul dia amik tisu ...lekat kat gigi tu dan tarik ke bawah! Keluar sungguh gigi dia ... haha!


selepas kejadian ...


Beria dia gelak bila tengok gigi melekat di tisu. Misi berjaya dan tak perlu pergi klinik haha! Gigi kalau dah goyang memang tandanya tak kekal lama dah la tu. Asyik ditayang je kat kita gigi goyang dia tu, last-last aku 'psiko'kan suh cabut sendiri hehe. Takde plak nangis, takde plak sakitnya. Haa kan elok rongak tu ... haha! 

No comments:

Post a Comment

Apa kata korang?