ruangiklan
ruangiklan

Wednesday, December 20, 2017

Lego Block RM10


Assalamualaikum!


Selagi belum start sekolah, selagi tu la boleh main apa saja mainan ye dak. Main apapun boleh asalkan MAIN! Dari mengadap gajet, baik lah mengadap lego block ni ha.

Nak beli yang mahal, tak mampu. Maka, kita beli yang kat pasar malam punya je la hehe. Janji happy! Pilih mana yang berkenan, balik nanti boleh main sampai mata lebam! Yang ni kalau nak ngadap sampai tengah malam pun ibu takda masalah. Kalau gajet tu je, ibu tak suka bagi main lama-lama.




Lego Friends & Sembo Block

Ibu pun suka pasang-pasang lego ni. Ia menguji setinggi mana fokus kita nak menyiapkan binaan tu. Jari kena lembut sebab bahagian lego ni pun banyak yang halus. Lepas pasang sini, sebelah sana pulak jatuh. Lepas pasang belah sini, sebelah sana pulak terbuka hehe. Kena banyak sabar la untuk budak-budak.

Yang ni jenis simple, tapi dah cukup seronok buat dua beradik tu main. 



Kakak tekun menyiapkan adik punya 'kedai cupcake'


Kakak punya lego sangat simple, 10 minit buat dah siap! Adik punya hanya baru siap 'rangka' kedai, lepas tu dia dah mula merengek sebab tak dapat siapkan. Mujur kakak ada offer nak bantu hehe. Itupun kakak kena marah sebab tergunting daun pokok bunga dia haha!


Ok dah siap! Kedai cupcake Mira

7-11 Kakak punya


3 comments:

  1. uih..murahnya..lah..baru tau ada yang murah cenggini kat pasar malam..bukan takat mira je,auntie pun suka main ni...ehehehe... trylah nak singgah pasar malam kat sini..tengok ada tak jual..Kalau original mahal bebenau

    ReplyDelete
  2. Memang murah kalau beli kat pasar malam, anak-anak pun suka sangat main lego ni tapi yang tak best depa suka sepahkan lepas main...haha

    ReplyDelete
  3. Murah pun best. Beli mahal2 tp tak main pun tak guna jgk.

    ReplyDelete

Apa kata korang?

Note: only a member of this blog may post a comment.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.