ruangiklan
ruangiklan

Friday, January 06, 2017

Santai Petang Pantai Klebang, Melaka


Assalamualaikum!


Pantai Klebang - checked! ahahahahaha ... akhirnyaaa sampai jugak aku kat sini! Orang lain yang duduk di luar pun dah sampai sini berdekad lamanya walaupun hakikatnya Klebang ni tak la jauh sangat dari kampung aku.

Kan aku ada cakap dulu, aku ni kalau balik Melaka memang malas dah nak jenjalan ke mana-mana. Paling jauh pun aku gi area Duyong atau bandar. Tak koser nak gi jejauh! Tapi rupanya baruku tau, Pantai Klebang ni takde la jauh mana ..hohoho!


Thursday, January 05, 2017

Kasut Bundle Melaka | Cari Kasut Di Fit Well Bundle

  6 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!


Misi pencarian kasut bundle diteruskan dan kali ni di Melaka! Baju yang diidam dah dapat, topi yang diidam dah dapat. Tali pinggang ... haaaa tali pinggang rare kulit original vintage Pak Jelan beli, korang tau harga dia berapa? Bukan sepuloh ringgit, bukan lima puluh ringgit ok! Nak nangis rasanya kalau tau harga dia tapi memang berbaloi la. Yang tu nanti aku cerita hari lain k 😉.

So, hari tu kitaorang jalan-jalan sekitar bandar Melaka lepas berjimba main air di Pantai Klebang. Nama je kampung kat Melaka, tapi itulah kali pertama aku dan keluarga jejakkan kaki di Pantai Klebang hehe. Yang tu pun nanti aku cerita lagi k.



Balik dari Klebang, lalu depan Banda Hilir. Sekali Mira tegur,"eh kasut bundle ..!" Pak Jelan kan telinga sensitif, mana boleh dengar perkataan bundle ni, terus naik 'sheikh' la dia haha. Terus dia pusing stereng masuk simpang dan parking depan kedai tu.

Selalu layan baju ngan seluar je kan, kali ni Pak Jelan nak cari kasut pulak. Biasanya kitaorang layan bundle kat Duyong tu je, ni dah terjumpa satu lagi kat bandar, haruslah 'menjamu' mata. Kot-kot ada yang berkenan dihati dan kena pula dengan harganya ..why not!







Macam-macam jenis kasut ada kat sini. Kasut bola, kasut sukan, sneakers lelaki dan perempuan, kasut jalan, kasut sarung, kasut bertali, kasut kulit, but koboi blablabla. Rambang gak mata Pak Jelan tengok, aku dah naik risau dah hehehe ...











sedang menerai. Kaler dah sama dah dengan kasut sendiri,
 tapi saiz pulak tak ngam! hehe

boring duduk saje sebab kasut budak takda *sujudsyukur*


Harga kasut kat sini kira berpatutan juga la kalau kena dengan taste kita. Aku suka susun atur dalam kedai ni, teratur dan selesa. Ruang dia luas dan deko simple je. Kasut yang diidam Pak Jelan pun dah dapat. 


Van of The Wall




So, kalau korang ada di Melaka bolehla singgah kat Fit Well Bundle ni 😉 

Wednesday, January 04, 2017

Shell Out KL | Reaksi Mira bila makan di Shell Out, G Village Desa Pandan


Assalamualaikum!


Haluuuu .. apa habaq semua? Seronok bercuti? hehe. Hari ni  aku nak start 2017 dengan entri pertama aku pasal makan shell out!

Sesetengah orang agak sensitif bab ni betul tak. Bayar mahal-mahal tapi makan alas kertas je. Setengah orang boleh terima, yang penting harga berbaloi dengan kesedapan dan kelazatannya.

Semua tu terpulang kepada masing-masing, yang mana boleh terima dipersilakan makan asalkan halal. Yang mana tak boleh pun jangan dipersalahkan kerana itu juga pilihan kita sendiri. 


Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.