ruangiklan
ruangiklan

Friday, January 20, 2017

Bundle | Bandoru Store Shah Alam

  3 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!


Ada hari tu opismate bagitau tepi Federal Highway ada kedai bundle baru buka. Baru tak baru dalam tahun lepas juga. 


Thursday, January 19, 2017

2017 | Blog berwajah baru!

  7 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Bagi yang sudi dan rajin menyinggah baca blog aku yang serba sederhana ni, mesti korang perasan perubahan template dulu dan sekarang. Memang ikutkan perancangan, aku nak sangat tukar template blog ni dari tahun lepas lagi. Maklumla, berblog dah masuk 6 tahun so kena tukar 'angin' untuk nampak lebih kedewasaan gituuu hehe. Tapi, banyak faktor yang membuatkan aku asyik tertangguh je nak melaksanakannya. Sehinggalah aku tukar template blog Pak Jelan aritu ... mula la berkobar-kobar nak tukar jugak!

Pak Jelan ada blog? Iyeee ... dia pun nak berblog diknon. Dia start aktif berblog tahun lepas tapi dia jenis low profile, berblog sekadar berkongsi info dan cerita peribadi. Aku suruh share kat FB takmo plak dia hehe. 


template baru

Wednesday, January 18, 2017

Maulidurrasul dan shawl ala Elfira Loy!


Assalamualaikum!


Ada masa ilham tu datang tak kena masa dan tempat! Time kita menyapu, mengelap tingkap , mop lantai time tu la keywords 'terbang' keluar masuk dari kepala otak ni. Time berehat lunjur kaki duduk depan tv sambil ngunyah maruku tak ingin pulak ko datang ye idea!

Bila idea ada, pemalas pulak jadinya ... hahaha, bila malas mula la blog pun sendu je rasa. Gambar berlambak bersepah dalam henpon buat 'jeruk', pas seminggu baru terhegeh bawa keluar letak dalam entri heeeee.


Mira temankan ibu dalam dewan, sementara ayah 
temankan kakak di luar

Monday, January 16, 2017

Rangkaian Pore Perfection dari PINK By Pure Beauty Kini Di Watsons!


Assalamualaikum!


Sesiapa juga pasti mengimpikan kulit yang halus, cerah dan licin tanpa ada kesan liang pori yang jelas kelihatan seperti kulit limau. Namun, masalah liang pori pada kulit wajah boleh menimbulkan stres selain akan membawa masalah lain seperti pembentukan bintik hitam, jerawat dan jeragat. 




Dan untuk mengatasi masalah ini, Watsons Malaysia memperkenalkan rangkaian Pore Perfection dari PINK By Pure Beauty di Dazzling Cafe, MidValley baru-baru ini. Majlis pelancaran yang dipenuhi dengan bunga dan dekorasi berwarna merah jambu menyerikan suasana pada petang itu.




Rangkaian terbaru Pore Perfection dari PINK By Pure Beauty merupakan inovasi terbaru dari Korea untuk memberikan penjagaan liang pori yang sempurna sekaligus membersihkan kulit wajah terutamanya untuk wanita muda masa kini. Dalam masa yang sama, rangkaian Pore Perfection menumpukan penyelesaian kepada tiga (3) masalah utama liang pori, iaitu :

  • Pori tersumbat (Clogged Pores)- berpunca dari rembesan sebum yang berlebihan, menyebabkan bintik hitam dan jeragat
  • Pori berpigmentasi (Pigmented Pores)- berpunca dari melanin yang dihasilkan dari dalam pori dan menyebabkan pigmentasi disekeliling pori
  • Pori mengendur (Sagging Pores) - kurang elastik dan pori yang kering (tidak lembap)



Caryn Loh, Pengurus Besar dan Pengarah Watsons Malaysia (ke-5 dari kiri), Sharon Lim, Pengarah Pemasaran, Watsons Malaysia (ke-4 dari kiri), Danny Hoh, Pengurus Pemasaran (ke-3 dari kanan) dan model-model Pink by Pure Beauty di majlis pelancaran Pore Perfection.


Pore Perfection  dari PINK By Pure Beauty

Rangkaian Pore Perfection diformulasi menggunakan kombinasi unik dari Pink Clay yang kaya dengan mineral dan Jeju Volcanic Ash, Jeju carbonated thermal water dan Pink Flower Complex.

Ia membersih jauh ke dalam kulit memberikan penjagaan pori 6 dalam 1 dari pembersihan yang mendalam, pengawalan sebum, pengurangan liang pori, mengecilkan liang pori serta hidrasi dan membaikpulih tona kulit.


Pore Cleansing Foam, 125ml @ RM39.90

Pore Toner, 250ml @ RM39.90

Pore Essence,  30ml @RM72.90


Philip Yeoh, Rakan Selebriti Watsons sedang diuji kulitnya oleh 
penasihat kecantikan Watsons.


Selain memperkenalkan rangkaian Pore Perfection, media dan para blogger turut didedahkan dengan ilmu dan tips penjagaan pori oleh wakil penasihat kecantikan dari Watsons. 

Masalah liang pori boleh disebabkan oleh beberapa faktor seperti umur, hormon, tekanan seharian, cara mencuci wajah yang salah, terdedah kepada pencemaran yang ekstrim, proses penuaan dan lain-lain.




Terima kasih Watsons kerana menjemput aku ke majlis pelancaran Rangkaian Pore Perfection dari PINK By Pure Beauty. Kalau korang ada masalah pori yang ketara dan perlukan produk yang sesuai, maka korang kena dapatkan rangkaian Pore Perfection ni di semua cawangan Watsons berhampiran! 

Korang juga boleh dapatkannya secara online Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari,

Laman Web : Watsons Malaysia


Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.