Friday, January 27, 2017

Panas terik di CBS Kota Damansara!

Friday, January 27, 2017 1 Comments

Assalamualaikum!


We are backkkkkk! Sebulan lebih 'bercuti', baru minggu lepas start 'enjin' balik. Bulan lepas tak dapat nak join meniaga sebab uruskan hal persekolahan anak-anak dan bawa mereka jenjalan balik kampung. Kemudian, bila sekolah mula buka, ada je benda nak kena setelkan berkenaan dengan buku dan perkara-perkara lain berkaitan sekolah. Natijahnya, kepenatan yang teramat sangat membuatkan kami tak larat nak bangkit pukul 5 pagi untuk ke sana huhu.

Tapi alhamdulillah minggu lepas kami berjaya gagahkan diri untuk bersama dengan carbooter lain di sini memeriahkan suasana panas terik sehingga ke jam 11am! hahaha...dah la dapat parking mengadap matahari ... memang 'masak' kami empat beranak disitu!



kul 7.25 pagi


Dah 2 kali kami dapat parking mengadap matahari. Nak kata lambat datang, kami sampai kat sana sebelum jam 6 setengah lagi! Bila sampai kat sana, tengok-tengok parking yang redup sikit dah penuh dengan kereta peniaga yang nampaknya datang lebih awal dari kami! 


siap susun barang jam 7.15 pagi!


Takpela ...panas pun panas la janji dapat meniaga ye dak hehe πŸ˜‚

Sebelum jam 8 pagi, parking depan dah penuh dengan kereta so yang datang lambat kena masuk kat parking tengah dan belakang. Minggu sebelumnya kami datang beli barang je, memang penuh meriah orang walaupun panas terik mencengkam. 

So, kalau korang berhajat nak mai meniaga disini konsep dia kena mai awal lagi dari jam 6.30 pagi. Kalau mampu ..dipersilakan hahaha!



time ni pukul 8.23pagi, matahari nak muncul 
dan semakin memanas!




time ni pukul 9.40pagi, pejam mata sambil berjalan hehe

panas macam mana pun ..shopping tetap diutamakan haha!

pinggan mangkuk lama



Dekat 2-3 kali juga kami jenjalan 'cuci mata' haritu. Bukan sebab nak membeli barang sangat, tapi sebab tak tahan terik panas matahari yang semakin membahang saat jam menghampiri jam 10 pagi. 

Pak Jelan melayan pelanggan

dua beradik berlindung dibawah payung. 
Suh masuk dalam kereta takmo plak dia!


Alhamdulillah ...panas terik pun orang ramai masih setia berkunjung ke tapak carboot untuk melihat barang-barang menarik yang dijual. Terima kasih pada anak-anak ibu yang tak tidur start lepas subuh sampai tengahari kerana nak tolong ibu ayah meniaga. 

Susah sama susah ...senang sama senang😍


Wednesday, January 25, 2017

Miracle Refreshing Scent (M.R.S) Atasi Masalah Gatal Kulit, Ruam & Selsema!

Wednesday, January 25, 2017 4 Comments

Assalamualaikum!


Pernah tak korang mengalami gatal-gatal hidung diwaktu pagi? Bersin tiba-tiba dan hidung tersumbat? Pernah tak korang mengalami gatal-gatal kulit, ruam atau ada anak yang mempunyai ekzema? Haaa memang dah banyak produk yang kita guna untuk selesaikan masalah seperti di atas kan? Tapi takda satu pun yang serasi dan sesuai digunakan.

Hidung tersumbat dan bersin tiba-tiba tu seolah-olah dah jadi 'rutin' aku setiap pagi. Wani pun ada masalah yang sama, mudah gatal hidung dan bersin sampai kena bawa tuala kecil untuk tutup hidung. Alahai ... kesian tengok anak dara sulungku pagi-pagi dok achummm achummm!

Pak Jelan pulak ada masalah alahan dan ruam pada kulit. Kulit dia memang sensitif terutama dengan air! Nak tahu air paip tu kotor atau tak, lepas mandi kulit dia akan naik ruam-ruam kecil merah! Lepas tu mula la tergaru-garu sana tergaru-garu sini huhu.

Yang Mira pun tak terkecuali! Masalah dia rambut kusut dan berbuah. Nama je rambut lurus, tapi setiap kali sikat mesti tersangkut di 'skala 6' hehehehe. Ni lah jadinya bila tak berapa nak rajin menyikat rambut sendiri.




Dari mana aku kenal Miracle Refreshing Scent atau MRS ni? Semuanya bermula di MAHA2016 yang lepas! Memang rezeki nak jumpa produk yang serasi dan sesuai digunakan satu keluarga. Sejak dari tu, MRS sentiasa ada bersama kami sekeluarga walau di mana jua berada.

Miracle Refreshing Scent @ M.R.S

Apa itu M.R.S ? - Minyak serbaguna yang berasaskan minyak kelapa dara dan diformulasikan dengan menggunakan teknologi nano yang membolehkan khasiat minyak kelapa dara mudah meresap ke dalam kulit. Ianya merupakan solusi ke arah kesegaran segera di samping aromanya yang wangi dan mempunyai pelbagai khasiat dan fungsi untuk kegunaan seisi keluarga.




Khasiat minyak kelapa dara, antaranya sebagai anti microbial agent, meningkatkan metabolisme sel, dan bertindak sebagai anthistamin (elak alahan). M.R.S adalah 100% organik dan hanya mengandungi minyak pudina (mint oil) dan minyak pati aromaterapi yang memberikan kesegaran serta melegakan stres. Ia didatangkan dalam dua (2) jenis bauan iaitu ELEGANT dengan ekstrak bunga matahari dan SWEET dengan ekstrak buah beri. Dua-dua wangi dan menyegarkan ok! 😍


Rangkaian Miracle Refreshing Scent


Apalah guna cerita tanpa review dari tuan badan sendiri ye dak? Sebelum ni aku kurang cakna tentang khasiat minyak kelapa dara, tapi lepas jumpa M.R.S di #MAHA2016 dan kami sekeluarga menggunakan sendiri M.R.S ni barulah terbuka mata hati untuk berkongsi dengan korang semua. Apatah lagi, M.R.S tidak mengandungi bahan kimia dan selamat digunakan untuk semua peringkat umur

Kelebihan Miracle Refreshing Scent @ M.R.S

πŸ’— Merawat kegatalan dan masalah kulit seperti ekzema, ruam, kudis, bisul, kurap, kayap, 
πŸ’— Mengurangkan kesan lebam dan parut
πŸ’— Mengecutkan jerawat
πŸ’— Melegakan batuk dan selsema serta mencairkan kahak
πŸ’— Mengurangkan perut kembung untuk bayi
πŸ’— Melegakan sakit gigi dan gusi
πŸ’— Menghilangkan lenguh-lenguh otot, sakit lutut, sengal sendi, terseliuh dan kekejangan
πŸ’— Melegakan sakit pinggang dan belakang, badan berangin dan demam urat
πŸ’— Mengurangkan sakit kepala, migraine, pening, loya dan mengantuk 
πŸ’— Mengurangkan stretchmark, angin dan pedih ulu hati
πŸ’— Merawat masalah rambut gugur, kutu, kelemumur dan gatal kulit kepala
πŸ’— Mengurangkan stres dan menyegarkan badan




Selain HALAL & SELAMAT DIGUNAKAN TANPA WAS-WAS, aku sukakan M.R.S ni sebab baunya yang wangi! Pilihan aku dah semestinya SWEET sebab ada bau buah beri, so bila kat pejabat rasa mengantuk dan tidak bermaya, aku akan sapu minyak Miracle Refreshening Scent ni kat tengkuk dan dahi. Hasilnya, aku rasa lebih segar dan cergas semula melakukan kerja. Minyak ni berangin tapi wangi tau, so kalau sapu kat tengkuk tu terasa nyaman dan sejuk 😍

Untuk selsema dan hidung tersumbat aku hanya spray sikit kat tapak tangan dan sapu kat hidung dan dada. Tarik nafas dalam-dalam, korang boleh rasa kedinginan mint oil dari M.R.S meresap sehingga ke dalam kerongkong! Alhamdulillah lepas tu pernafasan pun lancar dan kurang bersin.


M.R.S Refreshing Serum

Untuk mengatasi masalah rambut kusut Mira, aku gunakan M.R.S Refreshing Serum ni selepas mandi. Cara nak gunakannya senang je, mandi biasa dulu, kemudian picit sikit serum ni dan lumur kat kepala. Sambil tu, boleh urut dari kepala sampai tengkuk. Biarkan seminit, kemudian bilas.

Kepala akan rasa sejuk berangin, lebih segar dan paling menakjubkan rambut Mira senang disikat! Selain tu, serum ni boleh mengatasi masalah kelumumur, rambut berbuah dan rambut gugur.




M.R.S juga sesuai sangat untuk kanak-kanak dan wanita bertudung. Just titiskan M.R.S Serum pada ubun-ubun dan urut sikit sebelum pakai tudung untuk kesegaran sepanjang hari walaupun lebih dari 8 jam. Kalau anak-anak ada kutu atau untuk mengelakkan dari jangkitan kutu, insyaAllah M.R.S Serum memang berkesan! 


Kebaikan M.R.S Resfreshing Serum

πŸ’— Mengurangkan kekusutan rambut selepas mandi dan selepas bangun tidur
πŸ’— Membantu tidur lebih selesa
πŸ’— Mengurangkan stres selepas penat belajar dan kerja
πŸ’— Menurunkan suhu badan (sesuai untuk rawatan demam)
πŸ’— Menjadikan kulit lebih licin, halus dan selesa seperti memakai bedak badan
πŸ’— Mengurangkan kelumumur
πŸ’— Mengurangkan sakit kepala & migrain
πŸ’— Mengecutkan jerawat
πŸ’— Boleh digunakan sebagai pencuci muka
πŸ’— Mengatasi masalah kutu kepala
πŸ’— Membantu mengurangkan rasa loya pada ibu mengandung
πŸ’— Mengurangkan kegatalan kulit kepala
πŸ’— Digunakan sebagai pencuci bahagian intim
πŸ’— Merawat masalah rambut berbuah dan bercabang


MATCH - Outdoor Refreshing Scent


MATCH untuk mereka yang aktif!


Kalau korang seorang yang aktif dan gemar melakukan aktiviti luar seperti jungle trecking atau memancing, haaaa pek MATCH ni memang sesuai untuk korang! Kandungannya masih sama mengandungi minyak kelapa dara dan mint oil, tapi sangat praktikal dan mudah dibawa bersama.

Sebelum masuk hutan, sapu dulu MATCH ni pada badan untuk mengelakkan dari digigit nyamuk atau pacat. Ia juga bertindak sebagai insect repellent, so korang tak perlu gusar nak buat sebarang aktiviti! Kalau tetiba otot kejang atau terseliuh, sapukan aje MATCH dan insyaAllah korang akan rasa lega lepas tu dan boleh sambung melakukan aktiviti lasak πŸ˜‰




Testimoni Miracle Refreshing Scent @ M.R.S






Miracle Refreshing Scent @ M.R.S Di TV ALHIJRAH



Untuk #MAHA2016, produk M.R.S telah pun dipromosikan di tv alhijrah dan baru-baru ini juga, sekali lagi masuk dalam slot B'FRENZ. Kalau korang tahu khasiat minyak kelapa dara yang sangat bagus ini, maka korang kena cuba tau. Satu keluarga dah gunakan M.R.S ni dan masih guna sehingga ke hari ni. Alhamdulillah, memang serasi untuk kami. Setiap seorang mesti ada M.R.S dalam beg, bawa kemana saja untuk kesegaran dan keselesaan diri. 

Untuk lebih info tentang M.R.S, korang boleh hubungi :


WhatsApp : INA ( 013-3850832 )



Monday, January 23, 2017

Majlis Pelancaran Bilik Frog VLE oleh Y.B!

Monday, January 23, 2017 4 Comments

Assalamualaikum!


Bila anak masuk sekolah rendah, frog vle antara terma yang ibubapa akan diperkenalkan oleh guru dan pihak sekolah terutama untuk anak-anak yang baru masuk darjah satu. 

Kalau korang belum tahu atau masih tak pasti apa itu frog vle, aku ada kongsikan info tentang Frog VLE & Chromebook pada tahun 2014 ketika kakak masuk darjah satu. Selepas tiga tahun, bilik frog kini dilancar serta dirasmikan dalam satu majlis penuh bersejarah disekolah Wani & Mira.


Friday, January 20, 2017

Thursday, January 19, 2017

2017 | Blog berwajah baru!

Thursday, January 19, 2017 7 Comments

Assalamualaikum!


Bagi yang sudi dan rajin menyinggah baca blog aku yang serba sederhana ni, mesti korang perasan perubahan template dulu dan sekarang. Memang ikutkan perancangan, aku nak sangat tukar template blog ni dari tahun lepas lagi. Maklumla, berblog dah masuk 6 tahun so kena tukar 'angin' untuk nampak lebih kedewasaan gituuu hehe. Tapi, banyak faktor yang membuatkan aku asyik tertangguh je nak melaksanakannya. Sehinggalah aku tukar template blog Pak Jelan aritu ... mula la berkobar-kobar nak tukar jugak!

Pak Jelan ada blog? Iyeee ... dia pun nak berblog diknon. Dia start aktif berblog tahun lepas tapi dia jenis low profile, berblog sekadar berkongsi info dan cerita peribadi. Aku suruh share kat FB takmo plak dia hehe. 


template baru

Wednesday, January 18, 2017

Maulidurrasul dan shawl ala Elfira Loy!

Wednesday, January 18, 2017 3 Comments

Assalamualaikum!


Ada masa ilham tu datang tak kena masa dan tempat! Time kita menyapu, mengelap tingkap , mop lantai time tu la keywords 'terbang' keluar masuk dari kepala otak ni. Time berehat lunjur kaki duduk depan tv sambil ngunyah maruku tak ingin pulak ko datang ye idea!

Bila idea ada, pemalas pulak jadinya ... hahaha, bila malas mula la blog pun sendu je rasa. Gambar berlambak bersepah dalam henpon buat 'jeruk', pas seminggu baru terhegeh bawa keluar letak dalam entri heeeee.


Mira temankan ibu dalam dewan, sementara ayah 
temankan kakak di luar

Monday, January 16, 2017

Rangkaian Pore Perfection dari PINK By Pure Beauty Kini Di Watsons!

Monday, January 16, 2017 6 Comments

Assalamualaikum!


Sesiapa juga pasti mengimpikan kulit yang halus, cerah dan licin tanpa ada kesan liang pori yang jelas kelihatan seperti kulit limau. Namun, masalah liang pori pada kulit wajah boleh menimbulkan stres selain akan membawa masalah lain seperti pembentukan bintik hitam, jerawat dan jeragat. 




Dan untuk mengatasi masalah ini, Watsons Malaysia memperkenalkan rangkaian Pore Perfection dari PINK By Pure Beauty di Dazzling Cafe, MidValley baru-baru ini. Majlis pelancaran yang dipenuhi dengan bunga dan dekorasi berwarna merah jambu menyerikan suasana pada petang itu.




Rangkaian terbaru Pore Perfection dari PINK By Pure Beauty merupakan inovasi terbaru dari Korea untuk memberikan penjagaan liang pori yang sempurna sekaligus membersihkan kulit wajah terutamanya untuk wanita muda masa kini. Dalam masa yang sama, rangkaian Pore Perfection menumpukan penyelesaian kepada tiga (3) masalah utama liang pori, iaitu :

  • Pori tersumbat (Clogged Pores)- berpunca dari rembesan sebum yang berlebihan, menyebabkan bintik hitam dan jeragat
  • Pori berpigmentasi (Pigmented Pores)- berpunca dari melanin yang dihasilkan dari dalam pori dan menyebabkan pigmentasi disekeliling pori
  • Pori mengendur (Sagging Pores) - kurang elastik dan pori yang kering (tidak lembap)



Caryn Loh, Pengurus Besar dan Pengarah Watsons Malaysia (ke-5 dari kiri), Sharon Lim, Pengarah Pemasaran, Watsons Malaysia (ke-4 dari kiri), Danny Hoh, Pengurus Pemasaran (ke-3 dari kanan) dan model-model Pink by Pure Beauty di majlis pelancaran Pore Perfection.


Pore Perfection  dari PINK By Pure Beauty

Rangkaian Pore Perfection diformulasi menggunakan kombinasi unik dari Pink Clay yang kaya dengan mineral dan Jeju Volcanic Ash, Jeju carbonated thermal water dan Pink Flower Complex.

Ia membersih jauh ke dalam kulit memberikan penjagaan pori 6 dalam 1 dari pembersihan yang mendalam, pengawalan sebum, pengurangan liang pori, mengecilkan liang pori serta hidrasi dan membaikpulih tona kulit.


Pore Cleansing Foam, 125ml @ RM39.90

Pore Toner, 250ml @ RM39.90

Pore Essence,  30ml @RM72.90


Philip Yeoh, Rakan Selebriti Watsons sedang diuji kulitnya oleh 
penasihat kecantikan Watsons.


Selain memperkenalkan rangkaian Pore Perfection, media dan para blogger turut didedahkan dengan ilmu dan tips penjagaan pori oleh wakil penasihat kecantikan dari Watsons. 

Masalah liang pori boleh disebabkan oleh beberapa faktor seperti umur, hormon, tekanan seharian, cara mencuci wajah yang salah, terdedah kepada pencemaran yang ekstrim, proses penuaan dan lain-lain.




Terima kasih Watsons kerana menjemput aku ke majlis pelancaran Rangkaian Pore Perfection dari PINK By Pure Beauty. Kalau korang ada masalah pori yang ketara dan perlukan produk yang sesuai, maka korang kena dapatkan rangkaian Pore Perfection ni di semua cawangan Watsons berhampiran! 

Korang juga boleh dapatkannya secara online Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari,

Laman Web : Watsons Malaysia


Thursday, January 12, 2017

Bundle | Tali Pinggang Kulit Levis

Thursday, January 12, 2017 4 Comments

Assalamualaikum!


Pergi mana-mana, tak sah kalau tak masuk kedai bundle. Balik Melaka pun sama, kedai bundle kat Duyong tepi jalan tu memang dah jadi port wajib dia 'cuci' mata. Hari tu dia 'menyelam' dalam almari dan terjumpalah tali pinggang idaman hati! hehe.

Macam-macam jenis tali pinggang kulit dok ada dalam almari tu. Berkunci ok! menandakan harga dia bukan sa ringgit, bukan puluh ringgit tapi ratus ringgit wooo! Dan tali pinggang kat situ original kulit koleksi rare mungkin berusia puluhan tahun berdasarkan rekabentuk dan keadaan kulitnya.



Wednesday, January 11, 2017

Shell Out Melaka | Selera Warisan D'Maria MITC, Ayer Keroh Melaka

Wednesday, January 11, 2017 6 Comments

Assalamualaikum!


Selera terhadap seafood memang tak pernah 'padam'. So, kurniaan nikmat dariNya jangan dipersiakan hehehe. Satu malam, aku cakap ngan abah jom kita gi makan kat luar. "Makan ape?" dia tanya, "ade laaa ...", aku jawab hehe. Mujur diusia 'emas' abah boleh dibawa bergurau, kalau tak mau kena pangggg kalau bagi jawapan macam tu hehehe.

Nak cari restoran seafood kat Melaka tak susah. Kiri kanan bahu jalan ade je kedai makan sedia menerima pelanggan. Tapi malam tu kami nak bagi surprise sikit, so takmo bagitau mak dan abah kita nak makan kat mana hehe. 


Pemandangan dari Jambatan Pulau Pinang ke-2

Wednesday, January 11, 2017 2 Comments

Assalamualaikum!


Cuti sekolah yang lalu kami berkesempatan balik ke kampung di Perak. Tapi rupanya kaki kami melangkah jauh sikit dari tu bila kebetulan nak pergi melawat pak menakan di Penang.

Umur 34 tahun ni la baru dapat jejakkan kaki di bumi Pulau Pinang huhu. Sedih tak? dah jejak tak berapa nak sedih la kan hahaha. Kang kalau aku cerita lebih-lebih kang, orang cakap aku masuk Penang macam dapat masuk Disneyland USA atau Disneyland Hong Kong hahaha! So, biarlah aku simpan aje kejakunan dan keterujaan aku tu dalam hati.

Tapi tetap jugak nak kongsi gambar pemandangan dari atas jambatan Pulau Pinang ke-2! hohoho 😜


Tuesday, January 10, 2017

Duit Belanja Sekolah | Berkongsi pendapat dalam Sinar Harian

Tuesday, January 10, 2017 3 Comments

Assalamualaikum!


Alhamdulillah, satu permulaan yang baik untuk tahun 2017 bila diberi kesempatan untuk berkongsi pengalaman peribadi dalam akhbar Sinar Harian baru-baru ini. Siapa sangka perkongsian santai tentang pengalaman menguruskan duit belanja sekolah anak dalam satu entri mendapat perhatian wartawan dari media cetak.

Sebenarnya, aku dipelawa dari tahun lepas lagi tapi temuramahnya sekitar penghujung bulan Disember tahun lepas hehe. 


Monday, January 09, 2017

Selamat kembali ke sekolah!

Monday, January 09, 2017 1 Comments

Assalamualaikum!


Tahun 2017 ni takda yang bersekolah darjah satu dalam keluarga kami. Jadi keterujaannya tu bersifat sederhana je la. Persiapan pun sederhana, hanya sediakan kelengkapan wajib sekolah seperti baju sekolah, kasut sekolah dan buku. Perkakasan seperti alat tulis tu ada yang dah dibeli awal atau guna yang lama punya. 

Pun begitu, aku amik cuti jugak la hari pertama sekolah tu. Sebab nak setelkan hal yuran dan beli buku di bookshop sekolah. Malangnya, masih ada lagi buku yang tak sampai walaupun sekolah dah bukak.


Gambar TV Cantik Guna Digital Terrestrial Receiver!

Monday, January 09, 2017 2 Comments

Assalamualaikum!


Dalam blok aku ni, hampir semua orang pasang astro. Aku punya astro pulak dah tukar ke njoi dan letak kat kampung untuk abah guna. So, selama bertahun-tahun ni la aku 'sengsara' setiap kali tengok tv. Guna ariel dalam, memang selalu la kena alihkan untuk dapatkan siaran yang elok.

Pernah gak terfikir nak buka satu lagi akaun astro, tapi nak membayar tiap bulan tu yang aku tak sanggup! Sebab tu juga kat kampung tu aku tukar pada njoi supaya senang sekali bayar je.


Friday, January 06, 2017

Santai Petang Pantai Klebang, Melaka

Friday, January 06, 2017 4 Comments

Assalamualaikum!


Pantai Klebang - checked! ahahahahaha ... akhirnyaaa sampai jugak aku kat sini! Orang lain yang duduk di luar pun dah sampai sini berdekad lamanya walaupun hakikatnya Klebang ni tak la jauh sangat dari kampung aku.

Kan aku ada cakap dulu, aku ni kalau balik Melaka memang malas dah nak jenjalan ke mana-mana. Paling jauh pun aku gi area Duyong atau bandar. Tak koser nak gi jejauh! Tapi rupanya baruku tau, Pantai Klebang ni takde la jauh mana ..hohoho!


Thursday, January 05, 2017

Kasut Bundle Melaka | Cari Kasut Di Fit Well Bundle

Thursday, January 05, 2017 6 Comments

Assalamualaikum!


Misi pencarian kasut bundle diteruskan dan kali ni di Melaka! Baju yang diidam dah dapat, topi yang diidam dah dapat. Tali pinggang ... haaaa tali pinggang rare kulit original vintage Pak Jelan beli, korang tau harga dia berapa? Bukan sepuloh ringgit, bukan lima puluh ringgit ok! Nak nangis rasanya kalau tau harga dia tapi memang berbaloi la. Yang tu nanti aku cerita hari lain k πŸ˜‰.

So, hari tu kitaorang jalan-jalan sekitar bandar Melaka lepas berjimba main air di Pantai Klebang. Nama je kampung kat Melaka, tapi itulah kali pertama aku dan keluarga jejakkan kaki di Pantai Klebang hehe. Yang tu pun nanti aku cerita lagi k.



Balik dari Klebang, lalu depan Banda Hilir. Sekali Mira tegur,"eh kasut bundle ..!" Pak Jelan kan telinga sensitif, mana boleh dengar perkataan bundle ni, terus naik 'sheikh' la dia haha. Terus dia pusing stereng masuk simpang dan parking depan kedai tu.

Selalu layan baju ngan seluar je kan, kali ni Pak Jelan nak cari kasut pulak. Biasanya kitaorang layan bundle kat Duyong tu je, ni dah terjumpa satu lagi kat bandar, haruslah 'menjamu' mata. Kot-kot ada yang berkenan dihati dan kena pula dengan harganya ..why not!







Macam-macam jenis kasut ada kat sini. Kasut bola, kasut sukan, sneakers lelaki dan perempuan, kasut jalan, kasut sarung, kasut bertali, kasut kulit, but koboi blablabla. Rambang gak mata Pak Jelan tengok, aku dah naik risau dah hehehe ...











sedang menerai. Kaler dah sama dah dengan kasut sendiri,
 tapi saiz pulak tak ngam! hehe

boring duduk saje sebab kasut budak takda *sujudsyukur*


Harga kasut kat sini kira berpatutan juga la kalau kena dengan taste kita. Aku suka susun atur dalam kedai ni, teratur dan selesa. Ruang dia luas dan deko simple je. Kasut yang diidam Pak Jelan pun dah dapat. 


Van of The Wall




So, kalau korang ada di Melaka bolehla singgah kat Fit Well Bundle ni πŸ˜‰