ruangiklan
ruangiklan

Friday, February 10, 2017

Jadual Qadha Solat


Assalamualaikum!


Selama ni, tentu kita pernah terfikirkan macam mana kita nak qadha solat yang kita tertinggal atau sengaja tinggalkan dulu? Ada tak mekanisme khusus yang boleh kita jadikan sebagai rujukan untuk memudahkan kita mengqadha solat kita?

Alhamdulillah, aku terjumpa info ni di FB dan sekarang aku kongsikan di blog mudah-mudahan kita semua mendapat manfaat dan kebaikan darinya.


kredit : JAWI 

Wednesday, February 08, 2017

10 Tips Meniaga Carboot Sale


Assalamualaikum!


Sudah dua tahun Pak Jelan berkecimpung dalam dunia carbootsale, dan aku dah setahun setengah join meniaga di tapak Kota Damansara. Sepanjang tempoh ini, banyak pengalaman yang kami pelajari baik dari rakan peniaga, penganjur mahupun pelanggan yang datang membeli.

Seronok sangat meniaga carboot ni! Dari sekadar suka-suka, terus jadi salah satu cara tambah pendapatan keluarga. Walaupun cabaran berdepan dengan ragam pelanggan setiap minggu, tapi puas hati bila dapat bersama-sama dengan carbooter yang lain berkongsi ilmu dan pengalaman masing-masing meniaga sebelum ni. 

Kami meniaga carboot ni pun baru 2 tahun, maka tips yang dikongsi ini adalah dari pengalaman peribadi dan juga perkongsian dari rakan niaga carboot yang lain. 



Tuesday, February 07, 2017

Vlog pertama Mira!

  3 comments    
categories: ,
Assalamualaikum!



Kakak dia ada sekali buat dulu, sekarang dia pulak mengikut! Dia tahu dalam handphone ibu ni memang takda game yang best, hanya ada zombie yang dah berkurun lama tak main hehe. So, kalau boring sangat tengok kartun di YouTube maka inilah kerja dia ... buat vlog!

Memula memang aku tak perasan masa bila dia bervlog, hinggalah satu hari aku godek-godek galeri gambar dalam handphone ...dan terjumpa video dia cakap sorang-sorang depan kamera! 


Video dikirim oleh Hanim Hashim (@hanimhashim) pada

Monday, February 06, 2017

Dari roller-blade, kini hoverseat pulak!


Assalamualaikum!


Hoverboard memang trendy di kalangan kanak-kanak dan remaja sekarang ni. Aku pernah cuba naik sekali, syok tapi payah gila nak seimbangkan badan dan 'pandu' hoverboard tu tanpa pegang apa-apa! 

Tapi kalau cuba hoverseat, senang sikit nak main dan kawal sebab kita boleh duduk dan tangan kita yang 'pandu' macam pandu kereta gitu hehe.


Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.