ruangiklan
ruangiklan

Friday, February 17, 2017

Dua tahun meniaga carboot, ini kali pertama kami kena halau ...!


Assalamualaikum!

Saat mencemaskan bagi kami sekeluarga pagi Ahad yang lepas! Sebenarnya, tiap kali nak pergi sana mesti hati dok dupdapdupdap. Sebelum ni, kami pergi dengan hati yang tenang tapi sejak dua menjak ni, tak boleh nak kawal perasaan berdebar ...berdebar tak dapat parking!

Alkisahnya, pagi tu kami pergi macam biasa ... sebelum 6.30am dah sampai kat kawasan berhampiran. Dari jauh, kami tengok memang hampir semua tapak parking telah penuh dengan kereta peniaga yang berada disitu lebih awal dari kami. Ada yang dah siap susun barang pun, duduk berehat main henpon! 

Tetiba sampai kat pintu masuk, admin letak kon kat tengah jalan dan arahkan kami masuk ikut jalan belakang sebab semua parking di bahagian depan dah penuh! huhu.

Thursday, February 16, 2017

D.I.Y Payung meniaga


Assalamualaikum!


Teringin nak ada payung meniaga sendiri! Dilema setiap kali meniaga panas terik matahari pasti menerjah ke muka dan badan kami haha. Tengok orang lain redup je duduk bawah payung kan, selesa gituuuu!

So, kami pun pasang angan-angan la nak ada payung meniaga sendiri. Nak beli bajet pulak takda, so kita D.I.Y kan aje payung pantai jadi payung meniaga ye hehe. Walaupun idea D.I.Y ni bukanlah yang dirancang pada mulanya tapi dengan idea geliga dari cik abgku telah membuahkan hasil yang mantop dan menjimatkan! 


Monday, February 13, 2017

[Girl-Talk] - Haid & Senggugut

Assalamualaikum!

Aku tahu hari ini akan tiba jua akhirnya, walaupun bagi aku ia agak awal untuk dia. Tapi bila dia dah buka soalan, maka aku anggap dia dah bersedia untuk tahu lebih lagi tentang 'kawan baik' dia di masa depan.

Zaman kita dulu, umur 10 tahun takda masa nak tanya pasal haid ke, pasal senggugut ke, pasal jerawat ke. Yang ko tahu, balik sekolah tukar pakaian gi main kat padang! 

Nak tanya mak pasal haid? 

Ko budak kecik ...bukan masanya lagi nak tanya soalan tu!

Hehehe ... memang pun. Masa tu fikir, budak kena buat cara budak. Dan topik seperti haid bukanlah topik popular yang mak-mak dulu suka share ngan anak perempuan. Bila dah tiba masanya baru mak cerita. Tapi, mak tak cerita pun ...akak aku yang cerita hehe.


Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.