ruangiklan
ruangiklan

Friday, March 03, 2017

Selamat 11 Tahun!

  10 comments    

Assalamualaikum!


Perghhh bizi mencanak hari ni! Ingat nak update citer ni pagi tadi tapi tak menyempat pulakkkk! Apapun hari ini bertarikh 3hb Mac adalah tarikh bersejarah buat sepasang suami isteri yang disatukan 11 tahun lalu di Masjid Ar-Rahimah, Kg Pandan.

Hurmm... aku tak pandai nak karang ayat jiwang-jiwang ni, apatah lagi nak bermadah pujangga. Bagi aku, cinta tak bisa diungkapkan hanya dibibir saja tapi dibuktikan dengan tindakan dan kasih sayang yang ditunjukkan.

 
selepas 11 tahun

11 tahun lepas

Ternyata kamu jodohku dan aku adalah jodoh kamu hingga ke jannah..

Happy Anniversary to us! 




Wednesday, March 01, 2017

Soalan matematik budak darjah 2


Assalamualaikum!


Kerja sekolah ..oh kerja sekolah! Tak dinafikan, sejak silibus KBAT diperkenalkan di sekolah-sekolah, proses pemahaman dan penyelesaian soalan menuntut sedikit kreativiti dari murid-murid dalam menjawab soalan. Tiada lagi soalan berbentuk direct, sebaliknya murid-murid perlu berfikir bagaimana menyelesaikan masalah mengikut pemahaman masing-masing terhadap soalan.

Hurmm ...



Tuesday, February 28, 2017

Parking punya pasal ...!


Assalamualaikum!


Yang menjadi masalah besar kepada kami dan juga segelintir peniaga carboot kebelakangan ini ialah ... ketiadaan parking kosong! Lantas, ia menjadi cabaran kepada kami setiap minggu terutama yang duduk jauh.

Kalau dulu kami sampai pukul 6.30am, masih boleh dapat parking kosong bahagian depan tapi sekarang memang takda harapan kalau sampai sana hatta sebelum pukul 6.30am pun! Bila dah takda parking kosong, maka terpaksalah mencari di bahagian belakang. Dan, beberapa kali juga kami hampir tak jadi meniaga disebabkan masalah ini. 

So, apa kami buat untuk mengatasi masalah ini?



Monday, February 27, 2017

Bagaimana rasa buah bidara?


Assalamualaikum!


Saiz kecil berkulit hijau. Sekali pandang macam buah kedondong pun ada, macam buah epal kecil pun ada. Sepanjang hayat, inilah kali pertama makan buah bernama buah bidara. Yang aku tahu, daun pokok bidara ni boleh buat mandi jenazah. Lepas tu yang aku tau, Tanjung Bidara je la .... hehe.


Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.