ruangiklan
ruangiklan

Thursday, April 06, 2017

Robot Transformer Arcee (Autobot)

  No comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Dalam banyak-banyak cerita pasal robot, aku paling suka layan filem Transformers dari Transformers 1 sampai yang terkini. Selalu kagum sangat tengok macam mana robot tukar jadi kereta atau motor, dan tukar balik jadi robot! Walaupun itu semua hanyalah sekadar grafik atau CGI atau apa-apa sahaja tapi, aku suka tengok details diaorang bila bertukar macam tu.



Wednesday, April 05, 2017

Resepi Mudah Mango Fruit Punch Guna Biji Mangga

  3 comments    
categories: 

Assalamualaikum!

Tak pernah tahu pulak biji mangga boleh dibuat air buah! Tapi yang aku tahu, biji mangga tu paling best digigit-gigit! Itu bahagian yang paling aku suka kalau makan buah mangga. Tambah kalau mangga tu manis semanis mangga harum manis ....fuhhh!

Hari tu aku tengok ada sorang akak ni dia buat air buah menggunakan biji mangga. Ingatkan dia dok kumpul biji mangga tu nak buang la. Rupa-rupanya dia nak buat air macam fruit punch tu ha!


Tuesday, April 04, 2017

Sukan Tahunan Sekolah 2017


Assalamualaikum!


Tahun ni, sukan tahunan sekolah kakak dan Mira diadakan lebih awal sikit berbanding tahun lepas. Kali ni kami pergi bertiga je sebab Pak Jelan kena pergi meniaga di CBS Kota Damansara. Memang setiap Ahad adalah hari kami meniaga, tapi disebabkan tahun ni sukan tahunan juga dibuat pada hari Ahad, maka kami terpaksa 'berpecah' sekejap demi memberi laluan dan sokongan pada anak-anak menunjukkan bakat mereka dalam sukan.

Cuaca pagi tu ... hujan sederhana lebat! Start dari petang Sabtu membawa ke pagi Ahad. Kami bertiga pergi naik pengangkutan awam, tapi mujurlah anak-anak pandai bawa diri so alhamdulillah kami berjaya sampai di sekolah dalam jam 8am gitu.


pemandangan dari LRT Dato Keramat

Monday, April 03, 2017

Simpul Kasih Di Jualan Puspanita!


Assalamualaikum!


Jualan Puspanita kembaliiii! Sebenarnya, ini kali kedua aku join meniaga Puspanita jabatan. Kali pertama aku tak sempat nak bercerita di blog, tapi kali ni aku tekad ...tekad ...tekad nak cerita jugak! Sebab cerita ni je yang aku ada untuk update dalam blog .... haha!

Anyway, meniaga ni seronok rupanya ye! Cuma perlu ada keberanian untuk memulakan langkah. Kalau tak yakin, tak boleh jugak. Kalau over-confident pun bimbang hasilnya tak seperti yang dijangka pulak. So, kita bersederhana je la ye ... apapun, aku still eksaited!


Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.