ruangiklan
ruangiklan

Thursday, May 04, 2017

Aik, meniaga roti jala pulak dah ke?

  2 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!


Jeng jeng jengggggg! baruuu je .... baruuuu je aku cerita pasal bisnes simpul kasih semalam, tup tup arini nak meniaga roti jala pulak dah ke Nimmmm?? Tapi inilah yang dikatakan rezeki anak-anak ... macam tau-tau je kite tengah kumpul duit nak balik kampung raya nanti ye hehe.

Ini kali pertama aku amik order roti jala kari ayam sebenarnya. Alkisahnya, akhir tahun lepas opis aku ada buat potluck, so menu aku tu la... roti jala ngan
kari ayam. Tak sangka lepas lima bulan orang datang cari balik ...kuikuikui.




Wednesday, May 03, 2017

Testimoni Simpul Kasih Razhani

  4 comments    
categories: ,
Assalamualaikum!


Diam tak diam, dah dua tahun lebih kami berniaga carboot sale. Bermula dengan meniaga baju terpakai kepunyaan sendiri je, sedikit demi sedikit kami beralih ke barangan lain dan kini kami meniaga beg bundle, jubah bundle dan barangan antik walaupun tak banyak.

Tahun 2017 ni juga menyaksikan penglibatan aku dalam bisnes simpul kasih yang aku pelajari dari kakak ipar ku sebelumnya. Walaupun hanya secara kecil-kecilan tapi alhamdulillah respon dan feedback positif dari pelanggan sangatlah memberangsangkan. Pun begitu, aku sedia menerima kritikan untuk memperbaiki kelemahan diri.


Tuesday, May 02, 2017

Kampung yang dirindukan ...

  1 comment    
categories: ,

Assalamualaikum!


Makin lama makin 'suam' blog ni. Tak banyak cerita macam dulu-dulu hehe. Sibuk ngan dunia nyata membuatkan aku 'melepaskan' dunia maya buat seketika. Melepaskan bukanlah bererti tidak ambil peduli lagi, tapi sekadar bergerak secara slow and steady. Keluarga, komitmen kerja dan bisnes kecil-kecilan membuatkan aku tak menang tangan nak berkongsi cerita di sini. Tapi, di instagram dan facebook tetap ada perkongsian walau tak banyak huhu.

Tiga benda aku suka tengok setiap kali balik ke kampung halaman. Pokok bunga, ayam dan hasil kebun. Seakan menjadi terapi diri setelah penat mencari rezeki di kota besar. Seperti berada di bumi asing, tapi aku sukakanya! 


Tak diketahui anak ayam ni dari generasi keberapa. 
Yang tahu hanya Mak Eton

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.