ruangiklan
ruangiklan

Friday, May 12, 2017

Apa yang best sangat dengan SPINNERS ni ?

  1 comment    
categories: 

Assalamualaikum!


Haaaa inilah mainan ke'gila'an budak-budak sekarang....hand spinner atau finger spinner atau spinner atau apa-apa je lah nama dia. Dari minggu lepas lagi, my sulung tu dok 'menyanyi' kat telinga nak benda alah ni.

Ape bendanye spinner-spinner ni?

Alaa... spinner tu kite letak kat jari pastu pusing bu. Nanti dia kuar lampu ...boleh la bu...

Berapa ringgit satu tu?

Lima belas je ...

Hahhhhh??! Lima belas hengget ... 3 hari punya belanja sekolah anak oiii! Bendanya tak tengok lagi, tapi bila dengar begitu banyak ringgit yang perlu dibayar untuk permainan tu ... memang ralat sikit la ibu ni nak bagi dia beli.

Thursday, May 11, 2017

Dari Perak ke Padang Besar, Perlis!


Assalamualaikum!


Alhamdulillah sampai jugak kami anak beranak di negeri paling utara dalam Malaysia ni noooo ... haha. Dah la tak dirancang, dapat pulak pi Padang Besaq! 

Haaa .. alkisahnya, ingat nak balik Perak cuti sabtu dan ahad tapi Allah izinkan kami pi melawat adik ipaq yang duduk di Arau. Bagai pucuk dicita ulam mendatang la kita ni kan ... nak jugak tengok negeri orang macam mana. Kot-kot boleh jumpa pelam harum manes kaaaa ... kan!


Tuesday, May 09, 2017

Nasi Arab KL | Restoran AL RAWSHA

  6 comments    
categories: , ,

Assalamualaikum!


Ini bukan kali pertama kami makan kat Al Rawsha. First time pergi makan dulu, kecewa gak le! Dah la tak sedap, staf tak reti cakap Melayu pulak tu ... mahal lagi! Rasa tak berbaloi ... lama gak kami 'boikot' hahaha!

Tapi dah hari-hari lalu depan dia on the way nak balik rumah, so mata-mata kami ni memang tak lepas la dari memandang restoran Al Rawsha ni kan. Setelah beberapa tahun, kami memberanikan diri untuk masuk semula ke sini ...

Monday, May 08, 2017

Jualan Puspanita

  4 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!


Minggu lepas memang kebizian sungguh! Dengan rezeki tempahan roti jala kat opisnya, dengan persiapan untuk meniaga Puspanitanya ... sampai aku tak dapat nak menyentuh langsung simpul kasih!

Tapi mujurlah masih ada barangan lain untuk diniagakan hehe. Ada gak makanan untuk dijual seperti pulut panggang, cupcake dan kuih semperit ambil dari kawan. Kali ni simpul kasih ... produk sendiri tak dapat nak dipersembahkan di jualan puspanita walaupun ramai yang bertanya huhu.



Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.