ruangiklan
ruangiklan

Tuesday, July 11, 2017

Kuasa menentukan hujan bukan dalam tangan manusia!


Assalamualaikum!


Setelah 2 minggu 'cuti raya', minggu lepas kami kembali ke sini. Walaupun, orang lain masih lagi dalam mood beraya dan beropen house sana sini, tapi kami dah rindu nak bercarboot semula!

Cuaca memang baik sebelah pagi. Tapi menjelang pukul 8, boleh nampak awan Kumulonimbus (CB) memenuhi ruang langit dengan kilat jelas kelihatan. Cuma tak dengar bunyi guruh je. Lama-kelamaan, angin bertiup kuat dan awan CB tadi semakin dekat dengan tempat kami.

Kelam kabut masing-masing mengemas barang masuk balik dalam kereta. Ada yang cabut balik pun ada. Aku ngan Pak Jelan memang dah ready nak hadapi kalau-kalau hujan turun. Berniaga terbuka macam ni, kami kena ada Plan B terutama bila cuaca tidak menentu. Takmo jadi macam sebelum-sebelum ni, habis basah beg-beg, baju kerana hujan lebat!


Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.