ruangiklan
ruangiklan

Friday, July 21, 2017

Tips pikat hati pembeli


Assalamualaikum!



Setiap minggu pasti ada cerita berbeza di sini. Kadang ada suka, ada duka, ada ceria, ada kepelikan dan bermacam lagi perasaan! Tapi itulah lumrahnya barangkali, bila kita berjumpa dan bergaul dengan orang dari pelbagai jenis latarbelakang kehidupan.

Memula dulu, aku ingatkan berniaga ni hanya aku jual ko beli ....habis cerita! Tapi rupa-rupanya, bila kita meniaga ni kita bukan sekadar menjual barangan tapi berkongsi ilmu! Itu pun salah satu tips memikat hati pembeli jugak kan πŸ˜‰




Back to the story, pagi tu dimulakan dengan gerimis mengundang hehe. Dah siap susun barang, boleh pulak terasa setitik dua titik kemudian bertitik-titik turun dari langit. Tapi memandangkan ianya hanya gerimis, maka kami tutup je la dengan kain kanvas.

Peniaga carboot semakin bertambah dari minggu sebelumnya, tapi pengunjung yang datang agak berkurangan. Mungkin juga sebab ni masih tengah bulan, jadi orang hanya jalan-jalan tengok barang je.

Mana-mana peniaga pun pasti akan berhadapan dengan risiko sebegini, ye tak? Biasa la tu ... kadang ada turun ada naiknya. Apapun, moh kita jenjalan 'cuci mata' jap!









Setiap minggu, my kenit dan kakaknya juga tidak ketinggalan mengepau hehe. Setelah 3 buah buku komik (3 RM10) dan 2 brooch kecik (satu RM1), beg Frozen ini jadi rembatan terakhir untuk minggu ini ... hohoho!

Kalau suruh cari barang hilang, payah nak berjumpa. Tapi kalau perkataan 'Frozen' ceruk gunung pun dia boleh nampak! My kenit ni masih 'berhantu' dengan kartun Frozen, sanggup meratap merayu minta belikan. Mujur la beg ni RM5 je ... hehe. 



Last but not least, one of our customer yang very peramah! Salah satu tips pikat hati pembeli ialah kita kena ada ilmu tentang barangan yang kita jual. Bila ada ilmu, maka senang kita nak berinteraksi dan berkongsi ilmu dengan pembeli. Alhamdulillah ...benda yang dijual simple je, bekas tepak sireh. Tapi, dalam banyak-banyak orang yang datang melihat, memegang dan bertanyakan harganya, bekas tepak sireh tembaga ini akhirnya jadi milik beliau.

Terima kasih daun keladi .... minggu depan datang la lagi πŸ˜€

Thursday, July 20, 2017

Jamuan 3 in 1


Assalamualaikum!


Ada seminggu lebih lagi bulan Syawal kita, so aci la kalau aku cerita lagi pasal makan-makan raya ni kan? hehe. Kali ni jamuan kita buat 3 dalam 1 terus! Maka, jadilah jamuan perpisahan merangkap jamuan kenaikan pangkat merangkap jamuan ghayerrrr! hehe..


Untuk kenaikan pangkat dan pindah keluar dari bahagian kami, yang diraikan adalah pengarah En. tutttttt yang telah dinaikkan pangkat ke Jusa tutttt dan kini bertugas di tuttttt .... haha! Sorry boh, nak cerita details tak boleh le ... privacy der. Cerita pasal makanan boleh...nanti aku cerita penuh kat korang yek 😜

Nak tangkap gambar hiasan dalaman memang tak dapat le diknon. Simple giler hiasan aidilfitri kitaorang...hampir tiada hiasan! haha. Tapi jamuan raya wajib ada 'makanan raya' atas meja! πŸ˜‹ Kekdahnya, ada yang potluck ada yang order so moh kita throwback balik makanan raya aritu.









Sebenarnya ada banyak lagi makanan, tapi yang ni je aku ada dalam henpon. Itu pun, gambar 4 makanan kat atas ni aku minta kat rakan sekerja sebagai kenang-kenangan. Sebab laksam tu memeyyyyyy sedap! Dua tiga kali gak aku menambah aritu hehe. Cocktail buah punnnnnn menyengat sedap dia! Miauuuu ... haha

Aku pun ada bawa makanan jugak, tapi lebih kepada orang order. Tuuuu roti jala ngan kari ayam le. Kul 4 pagi aku dah start 'menjala' di dapur hikhik.






Tak lengkap la raya kalau takda gambar raya beramai-ramai ye tak. Ni semua memang kaki gelak, kaki merapu kat opis. Sorang takda rasa macam duduk dalam gua la ...haha! Tapi dalam dok merapu-merapu tu, ni la pasukan srikandi yang dalam otaknya ada nombor dan kod-kod yang orang biasa tak boleh nak baca. Haaaa ... kalau sorang cuti bersalin, memang 'tempang' jugakla 2-3 bulan hehehehe πŸ˜‹

Ok la, selamat hari raya!

Wednesday, July 19, 2017

Happy Birthday Althea! |#AltheaTurns2


Assalamualaikum!


I know the girls birthday celebration has passed (both in March) and mine is still 4 months away. But when it comes to the month of July, I know exactly who's birthday it is! πŸ˜‹

Can't believe Althea has turn 2 this month!😍 Though it is still new to the online beauty industry, Althea has developed as one of the favorite sites for makeup junkies all over the world. And definitely, it is my most favorite sites to get all my makeup and beauty stuff at just my fingertips!😎



There are so many reasons why I love to shop at www.althea.kr, and this is just one of them >>> Whenever there is a big celebration they will spoilt you with gifts and goodies! Not to mention their limited edition box that is soooo cute and adorable and you would'nt want to throw it away .... nope, not this one hahaha!😁




The other reason why I love to shop at Althea is they have big sales and quite tempting promotions that you don't wanna miss! Althea is really doing their best for their customer and in conjunction with their 2nd year birthday celebration this month, you guys get to enjoy the sales and a chance to WIN their giveaways,

πŸ’— Birthday Sale
πŸ’— Birthday Freebies Giveaway
πŸ’— Limited Edition Birthday Box
πŸ’— Birthday Sample Pack
πŸ’— Fly Me to Korea Contest 
The Althea birthday box creation show off on Instagram. The grand prize is a flight to Korea for two! First prize is A Year's Free Shopping on Althea. Second prize is 3 months free shopping on Althea. Consolation prizes USD$100 Althea credits x 10 winners.
πŸ’— Many more on Althea

They are having GIVEAWAYS & LUCKY DRAWS for you too!

🎊20 Days of Beauty - AltheaKorea Instagram Giveaway
Every working day, we'll be giving away a prize on Instagram.

🎊Shopper's Lucky DrawEvery week, one shopper from each country to win Althea credits.
Based on Country: RM1000,SGD 300, PH10,000, IDR3,000,000, TH8,000, USD200.


🎊Althea FB Giveaway
Every Monday, a contest will be up for FB Fans.


Terms & conditions apply www.althea.kr

These are my grabs at the Althea recently πŸ˜‰



Rice & Ceramide Moisture Toner


Innisfree | Green Tea Mint Shampoo & Conditioner

Rice Water Bright Cleansing Foam

Innisfree | Real Mask_Real Peppermint

It's My Magic Sponge

Calmia Cleansing Tissue 87g

Goodies from Althea! 
I got eye balm, sleeping masks, toner, pads😍


So guys, grab the offers today and enjoy their freebies! Remember ... the birthday sale promotions valid only until 31st of July! You get to enjoy the promotions and stand a chance to win BIG in Fly Me to Korea Contest. I'm sure many of you don't wanna miss that, do you?😎

For more details, you can check this out www.althea.kr


I wish a very happy birthday to Althea, may you have more succes in your future undertakings and thank you for sharing this beautiful celebration with me.


HAPPY BIRTHDAY ALTHEA!😍😍
HAPPY BIRTHDAY ALTHEA!😍😍
HAPPY BIRTHDAY ALTHEA!😍😍

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.