ruangiklan
ruangiklan

Friday, August 25, 2017

Awak buat ibu terkejut je tau!

  No comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Hati anak ni memang sensitif. Kadang benda tu kecik je, tapi dia punya sedih dia punya pilu macam orang mati kucing. Mungkin aku pun macam tu dulu kot, suka sangat menangis walhal tak faham sangat pun kenapa beria menangis tapi sebab kengkawan nangis, aku pun ikut nangis la hahaha ... boleh macam tu?

Alkisah semalam, masa tunggu anak-anak habis sekolah agama. Aku dok sedap makan puteri berendam kak liza pelawa. Tengah makan, tetiba nampak kelibat Mira berjalan laju dengan muka sedih. Aku tanya kenapa? Dia tak jawab terus keyau (nangis)! Lorrr ... kenapa pulak tetiba nangis ni?

Dalam kepala ni macam-macam la tanggapan tak baik. Dia kena denda ke? kena marah ngan ustazah ke? kawan usik dia ka? dia jatuh tangga ka? kawan amik barang dia ka? Macam-macam hipotesis aku buat dalam masa 5 saat tu hehehe.

Aku tanya lagi, dia sambung nangis. Dia punya nangis macam budak kena tinggal mak ayah. Aku yang tengah makan ni terberhenti terus! 


ibu dan 'mangsa' kejadian semalam 


Last-last, budak-budak kat situ cakap arini (semalam) dua orang ustazah nak pindah sekolah dah. Esok (arini) hari terakhir diaorang, so diaorang sedih la. Hok alohhhhhhh ... ibu ingat mende ape la awak nangis punya teruk macam tu! Ibu ni dok mikir awak kena buli atau kena denda huhu. Rupanya sedihhhhh ustazah nak pindah sekolah dah ye huhu. Aduhhh anakku ... awak bikin ibu terkejut je tau. Yang peliknya, budak-budak lain takda pulak nangis macam awak. Elok je diaorang berlari keluar pagar bergelak ketawa macam takda apa. Awak je yang ibu tengok dok bergenang air mata. 

Sedih punya pasal, malam tadi dia ngan kakak dia kenen suh beli pembalut hadiah nak bagi hadiah kat ustazah-ustazah yang nak pindah sekolah tu. Ye la nak ... bagi la hadiah kat kat ustazah awak. Geli hati juga bila dikenangkan balik. Alahai anakku ... mujur ni bukan prank, kalau tak ibu dah terkena dah! hehe.

Thursday, August 24, 2017

Farewell untuk Wani

  No comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Bertemu dan berpisah adat manusia biasa
Hilang di mata tapi di hati jangan lupa
Berdoalah kita agar aman dan sentosa
Moga jumpa lagi disuatu masa nanti ....




Begitulah adat hidup didunia ini. Setiap pertemuan pasti akan disusuli dengan perpisahan. Walau hanya ditakdirkan kami berjiran (dia duduk belakang sebelah kanan aku) untuk 8 bulan je, tapi dia punya loqlaq gila-gila macam dah 8 tahun jugak la hehe.

Semalam hari terakhir Wani di HQ. So, kami satu department buat majlis perpisahan untuk Wani dan sorang lagi pegawai tapi tak dapat hadirkan diri atas sebab-sebab tugas di luar.






Tiga benda ni kena seiring ... usaha, doa dan berserah pada Allah. Dan, akhirnya impian Wani untuk pulang bertugas di kampung halaman sendiri dimakbulkanNya. Siapa boleh bertahan berpisah ngan anak yang masih kecil berbulan-bulan. Kalau PJJ ngan suami, kita boleh tahan lagi tapi kalau berjauhan ngan anak yang masih memerlukan perhatian dari kita ....ishhh aku pun tak tahu lama mana boleh hidup macam tu huhu. Malam-malam tidoq bergenang ayaq mata weh!

Sedangkan aku sendiri pun nangis menggugu bila kakak dan adik duduk kampung time cuti sekolah hehehe .... mengada ibu ni kan! Tapi itu la .... kerinduan seorang ibu terhadap anak yang jauh dari mata, susah untuk ditafsirkan dengan kata-kata. Hanya air mata menjadi peneman dikala kesunyian ... gituuu.

Dah berucap, jom makannn!

Ratu-ratu PIN


Orang kata, patah tumbuh hilang berganti. Tapi yang hilang yang patah takkan sama dengan yang baru tu betoi dak! Kami tumpang gembira ngan Wani walau berat untuk berpisah. Perpisahan untuk kami, tapi pertemuan semula untuk Wani dan anak. Family is everything ...right?😉

Moga Wani sukses di tempat baru nanti, jangan lupa kami naaaa 😘

Wednesday, August 23, 2017

Istimewa Traveloka Untuk Sukan SEA 2017 (KL2017)


Assalamualaikum!

Kalau korang seorang yang suka melancong, pasti korang suka dengar perkataan ini .... TRAVELOKA! Traveloka antara laman web pilihan utama bagi mereka yang ingin mendapatkan kepuasan dan tawaran hebat untuk percutian domestik dan antarabangsa.  



Kini Traveloka kembali, dengan menjadi Penaja Emas dan Official Online Travel Partner untuk temasya Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 yang sedang rancak berlangsung. Apatah lagi, negara kita menjadi tuan rumah tahun ini, pastinya Traveloka ingin meraikan saat kegemilangan ini bersama-sama kita. 

Hello, Malaysia! Sempena KL2017, kita bukan sahaja boleh bersorak untuk kemenangan pasukan negara kita, tapi Traveloka juga ingin mengajak korang rebut peluang untuk memenangi pelbagai hadiah bernilai RM200,000! Wowwwww .... lumayan sungguh! Korang boleh datang ke Booth Traveloka di Bukit Jalil dan sertai peraduan-peraduan yang disediakan di sana. Mana tahu korang punya rezeki boleh menang salah satu hadiah dari Traveloka!


Traveloka Livestream Page


Bagi menyemarakkan lagi semangat #bangkitbersama, Traveloka turut menyediakan perkhidmatan Traveloka Livestream Page di www.travelokakl2017.com.my yang mana korang boleh tengok secara LIVE perlawanan sukan samada di Facebook ataupun di Youtube! So, tak dapat tengok di stadium pun takpa sebab korang masih boleh saksikan pasukan korang bertanding di sini.

Bukan tu saja tau! Sambil melihat perlawanan secara LIVE, korang masih berpeluang memenangi kupon travel bernilai RM45,000! Caranya, dengan hanya meneka pasukan manakah yang akan menang bagi setiap perlawanan yang dipertandingkan.

Dua Promosi Hebat Dari Traveloka 

Ingat promosi ingat Traveloka! Ada 2 promosi hebat untuk kaki travel, iaitu GO S.E.A! dan Hello, Malaysia!


GO S.E.A!

Diskaun sehingga 60% untuk tiket penerbangan dan hotel di 10 destinasi Asia Tenggara seperti Singapura, Bangkok, Phuket, Chiang Mai, Ho Chi Minh City, Hanoi, Bali, Jakarta, Bandung dan Lombok! 

Nak lagi berbaloi? Korang boleh tempah semua ini hanya di hujung jari dengan menggunakan Aplikasi Traveloka! Yesss ... tolong download cepat sekarang jika belum ye. Rugi besar kalau korang tak manfaatkan kemudahan ini.

Dah download, jangan lupa daftar dan log in cepat. Kemudian korang boleh mula tempah tiket penerbangan ataupun hotel dari 11 Ogos sehingga 31 Ogos 2017. Fuh ... sempat lagi kalau nak booking sekarang ni!


Hello, Malaysia!

Ucapkan Hello, Malaysia! kerana korang boleh dapatkan diskaun untuk hotel dan penerbangan sehingga 40% bagi bila korang jelajah satu Malaysia! Nak teroka alam semulajadi atau nikmati bandar moden? Kenapa tidak kedua-duanya sekali? Dan semua ini korang boleh dapatkan bila korang tempah melalui promosi Hello, Malaysia oleh Traveloka!

Jangan lupa untuk datang melihat temasya Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 yang sedang berlangsung sekiranya korang datang ke Kuala Lumpur ya. Jom kita sokong pasukan negara kita yang bertanding! Layari https://www.traveloka.com/en-my/promotion/hello-malaysia hari ini dan nikmati promosi bermula sekarang sehingga 31 Ogos 2017

Jom kita melancong bersama Traveloka dan bersorak untuk pasukan kita!

Tuesday, August 22, 2017

Mainlah game apa pun, tapi ini ...?

  No comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Since minggu sekolah tak boleh ngadap gajet, dan aku sebolehnya tidak mahu diaorg 'melekat' sangat dengan handphone untuk tengok kartun atau main online game, maka inilah yang diaorang ngadap sebelum tido.

Tapi bila kakak pilih untuk main catur ... hurmm. Bukan aku tak suka, bukan aku marah dia main catur. Aku lagilah teramat suka, teramat menggalakkan kalau dia nak ngadap hari-hari benda tu. Dari dia merosakkan mata pandang handphone, baiklah dia layan catur ni ataupun main sudoku tu ha.




Tapi.. yang menggelisahkan hatiku ini, bila dia ngajak main sekali! Aduhhh ... ibu mana reti main catur nak. Ibu reti main dam aji je. Catur ni kena tau rule nak gerakkan buah dia, baru syok main. Gigih jugak ibu buka Youtube semalam belajar sikit-sikit cara nak main dia. Tapi bila otak dah tepu sangat, hari-hari tengok nombor langsung ibu tak boleh hadam ilmu catur ni hehe. 

Dia main ngan adik, asyik adik kena marah je sebab salah alih buah hehehe. Aku cakap ajar la dulu adik tu bagi reti main, baru lah main sesama. Last-last, adik fed up layan anak patung pink panther dia balik. Masam balik muka si kakak sebab takda partner nak main catur. "Jomlah ...ibu main ngan kakak", aku pelawa. "Ibu reti main?" tanya dia. "Ah belasah je la kak ... kita main macam dam je la ye, janji dapat makan 'buah'" hahahaha ... terus laju dia nyusun buah catur.

Anak oh anak ...

Monday, August 21, 2017

CBS | Bangsa penyegan!


Assalamualaikum!


Pagi yang indah, cuaca yang cerah walaupun malam sebelumnya hujan agak lebat. Minggu ni suasana lebih meriah! Mungkin sebab admin CBS ni pun rajin update tentang aktiviti carbootsale setiap minggu di page FB diaorang, so bila tiba hari Ahad memang ada 'muka' baru disana.

Sekarang ni, semua promosi mesti menggunakan media sosial. Tapi kalau ada media sosial pun tapi takda update tentang aktiviti pun tak guna jugak! So, admin la kena selalu letak gambar dan post aktiviti jualan carboot setiap minggu supaya orang ramai tahu perkembangan disana. Dari situlah, muka-muka baru akan muncul setiap minggu samada yang nak join meniaga ataupun mencari barang rare dan murah.


Suasana sekitar jam 8.20am

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.