ruangiklan
ruangiklan

Friday, October 06, 2017

Tinggi mana dah dia?

  No comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Anak dara sulungku ... dah panjang dah dia! Ramai orang cakap, anak-anak tinggi ikut aku. Kaki panjang ikut aku. Ehemm ... tinggi je ke? comel dan manis ikut siapa? Ikut ayahnyeeeee??? Huh ... wateverrrrrrr hahaha!

"Kakak kan kuat makan", tu la jawabnye bila aku tanya kenapa lepas makan nak makan lagi haha. Mengaku pulak tu! Di peringkat umur begini memang begitulah kot yek hehe. Aku tak ingat pulak aku kuat makan ke tak masa umur 10 tahun. Yang pasti aku tak banyak 'mengembang' waktu tu cuma 'memanjang' je haha.

Anak dara sulung aku ni pun ada potensi ke arah tu nampaknya hehe. Dulu makannya memilih. Sekarang lauk apapun dah boleh masuk sikit-sikit, pedas sikit-sikit pun no hal janji makan nasi bertambah hehehe.


Thursday, October 05, 2017

Jaga-jaga! Hujan nak mai dah!

  3 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Dua tiga hari ni langit nampak mendung je kan. Orang-orang tu dulu pernah berkata, langit mendung semacam ni tandanya ada 'orang besar' nak meninggal. Sejauh mana kebenarannya? Adakah sekadar kebetulan? Wallahualam ....

Ni dah masuk bulan Oktober, maknanya sekarang kita berada di fasa peralihan Monsun sebelum masuk ke musim tengkujuh bulan November nanti iaitu Monsun Timur Laut. So, dari sekarang kejadian hujan lebat dan ribut petir akan lebih kerap berlaku pada waktu petang dan awal malam terutama di pantai barat di pedalaman Semenanjung, pantai barat Sabah, kawasan barat dan tengah Sarawak.

Wednesday, October 04, 2017

Gelagat pengunjung di cbs!


Assalamualaikum!


Antara yang membuatkan aku selalu nak datang cbs ni ialah sebab aku suka tengok gelagat pengunjung yang datang ke sini setiap minggu. Ko boleh jumpa macam-macam jenis orang dan gelagat mereka hehe. Kalau cuaca baik dan cerah lagi ramai pengunjung lagi seronok!

Ada orang tak suka keadaan bersesak-sesak, ada orang suka. Bagi aku, aku pun tak suka membeli-belah dalam keadaan bersesak-sesak, tapi mujurlah kat cbs ni konsepnya open so memang boleh lalu lagi dan tak perlu berhimpt-himpit macam dalam mall tu kan!

Tuesday, October 03, 2017

Shawl Bendera Untuk Sambutan Penutup Kemerdekaan


Assalamualaikum!


Sambutannya bulan lepas tapi baru sekarang ibu nak cerita ye! Aku tak ingat pulak zaman sekolah dulu ada buat sambutan penutup kemerdekaan di sekolah. Tapi sekarang di sekolah rendah memang wajib buat sebagai salah satu aktiviti bulan kemerdekaan.

Tahun ni lain sikit dari tahun sebelumnya, sebab diaorang nak pakaian yang ada bendera Malaysia. Memang ramai parents yang amik inisiatif untuk jahit bendera jadi baju la, jubah la, skirt labuh la. Kreatif sangat ibubapa sekarang ni ye, syabas! Tapi ibu awak ni memang la takda inisiatif nak buat tu semua sebab maleh! haha. Maafkan ibu ye anak-anak!

Tapi bila Mira kata, pakai shawl dari bendera pun boleh bu, terus aku jadi macam ... oh ok! So, dipendekkan cerita malam tu kita gi My One Shop beli bendera dan balik umah try pakai kat Mira. 

Yang kakaknya pulak dah ada baju tshirt Merdeka cikgu sediakan. So, ibu tak risau pasal kakak. Esok pagi bersiap, my kenit Mira tu dah siap bertudung dan duduk di sofa ...


Monday, October 02, 2017

Aku duduk bandar, tapi ...


Assalamualaikum!

Hello Oktober!

Bulan Oktober adalah bulan istimewa buat kami sekeluarga setiap tahun. Sebab apa? Haa yang tu bila dah sampai masanya nanti aku citer la ye. Tapi hari ni aku bukan nak cerita hari istimewa, tapi nak cerita benda yang berlaku hari ni hehe.

Bukan niat nak menyalahkan sesiapa, sebab apa yang terjadi adalah ketentuan Ilahi. Betullah kan, macam mana baik macam mana elok pun perancangan kita tapi akhirnya Allah jua yang menentukan pengakhirannya. Kita dah setting baikkkk punya, tapi last-last terjadi benda yang tak disangka-sangka dan akhirnya berhuhu je la kita ye hehehe.

Alkisahnya ringkas je ...

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.