ruangiklan
ruangiklan

Friday, October 13, 2017

Kami jual barang apa di carbootsale?


Assalamualaikum!



Teringat di awal-awal pembabitan kami dalam dunia carboot. Memula dulu kami jual baju lelaki dan perempuan, tudung bawal dan kasut je. Kebanyakannya adalah dari stok kami sendiri sebab niat masa tu nak kasi clearkan barang dan baju bajan dalam almari yang masih elok tapi dah tak muat untuk dipakai.

Tapi lama kelamaan kami jadi makin seronok dan sedikit-sedikit baju-baju digantikan dengan barangan lain seperti yang korang tengok sekarang ni.


Thursday, October 12, 2017

Tips Urus Duit Gaji & Bagaimana Nak Survive Sehingga Bulan Berikutnya

  2 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!


Gaji masuk awal semalam? Suka takkkk? Sukkkkaaaaaaaa haha! Yeaaaa siapa tak suka gaji masuk awal ye dak! Setiap kali tiba musim perayaan mesti gaji gomen akan jadi awal seminggu. Tapi ni kita nak bagitau bahagia gaji awal ni sekejap je ye. Jangan tertipu dengan 'kekayaan' yang sementara tu ye, sebab nak menunggu gaji seterusnya umpama menanti tempoh matang SSP 45 hari haha!

Yang keje swasta rasanya tak perlu bimbang, sebab pengeluaran gaji tak banyak beza setiap bulan. Ada perayaan ke takda perayaan ke sama jugak tarikh keluarnya. Tapi yang keje gomen kena cerdik sikitlah menguruskan duit gaji ni. Kena pandai belanja, simpan dan bajet untuk waktu-waktu kecemasan supaya tak menangis dibucu katil huhu.


gambar hiasan


Wednesday, October 11, 2017

Sanah Helwah Suamiku!

  2 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!


Hari paling istimewa dan sangat bermakna bagi seorang insan bernama Razlan, kerana pada tarikh 11 Oktober inilah suamiku dilahirkan ke dunia. Yang bestnya, jarang-jarang orang sambut birthday sama tarikh ngan tarikh gaji masuk haha. So, Itulah namanya 'langkah kanan' hehe.  

Dan tahun ini, walaupun birthday cik abg jatuh pada musim peralihan monsun, insyaAllah kita akan raikannya dalam suasana penuh kesederhanaan dan kegembiraan.


Tuesday, October 10, 2017

Seminar Jom Sihat, Cantik & Segak



Assalamualaikum!


Lama dah tak pergi kursus di luar pejabat. Bila sesekali dapat peluang begini seronok juga disamping untuk menambah ilmu. Apatah lagi kalau topik kursus tu kita suka dan bermanfaat untuk kita amalkan, dah tentu kita takmo ketinggalan kan.


Monday, October 09, 2017

Sibuk sangat ke?

  No comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Yesss and alhamdulillah! It's going to be a hectic week from me tapi insyaAllah bisa diatur semuanya kalau ikut jadual hukhuk. Itu pasal lah cerita hari ni keluar lambat sangat hehe.

Minggu yang sibuk? Yessss ...dengan kerjanya (of course ..duh) dengan meetingnya (last minute postpone haha so tinggal lagi satu meeting), kemudian dengan hari istimewa untuk seseorang ..opss hehe. Pada hari yang sama kena siapkan tempahan simpul kasih dari repeat customer (alhamdulillah dan ommmmgeeeeeeeee!) sempat ke aku nak siapkan tu 😖

Fuh! doakan segala urusanku berjalan lancar ye kengkawan. 




 Motif tongkat pipi tu bukan ape...sebab nak sorok sikit pau pipi tu haha. Berjaya tak?

😜


Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.