ruangiklan
ruangiklan

Friday, October 20, 2017

Macam mana nak start carbootsale ni ye?


Assalamualaikum!


Kami start carbootsale masa Pak Jelan ikut kawannya berniaga di Kota Damansara. Lepas tu, sikit-sikit kami tambah dengan barangan kami sendiri sehinggalah sekarang ni. Kami takda rujukan online waktu tu, apatah lagi nak bertanya kawan-kawan sebab takda yang involve secara tetap dalam dunia carboot ni.

Masa tu tempat yang kami tahu ialah CBS Kota Damansara, walaupun jauh dari rumah tapi disitulah kami bermula dan masih kekal sehingga ke hari ini. Sebenarnya, tak susah pun nak mulakan bisnes carbootsale ni tapi since ada yang bertanya, maka hari ini aku akan kongsikan serba sedikit guide tentang bagaimana nak start carbootsale.


Thursday, October 19, 2017

Rombongan Sekolah Hazwani ke Hulu Dong, Raub


Assalamualaikum!



Minggu lepas dia ikut rombongan sekolah ke Pahang untuk program Kem Kesedaran Alam Sekitar anjuran MBPJ. Kem ini disponsor sepenuhnya oleh MBPJ dan merupakan kali pertama buat Hazwani menyertainya.

Keterujaan dia untuk menyertai rombongan sekolah bersama rakan-rakan dan cikgu menyebabkan anakku ini tidur tak lena, makan tak kenyang, mandi tak basah hehe. Dua minggu sebelum nak pergi asyik tanya pasal beg baju mana nak bawa, sampai aku pun malas dah nak jawab.

Kami dimaklumkan, dua buah sekolah di PJ terpilih untuk program kem kesedaran ini dan yang bestnya Hazwani dan kawan-kawan dapat pergi ke Hulu Dong, Raub, Pahang! Wowwww ... ibu pun tak pernah sampai lagi ke sana huhu.



Wednesday, October 18, 2017

Barang RM1 di CBS (Carboot Sale)


Assalamualaikum!


Aku selalu cakap barang kat cbs ni murah, tapi murah yang macam mana? Haa kali ni aku nak share barang yang berharga hanya RM1! Barang apa yang kita boleh dapat dengan harga semurah ini? Pada yang belum berkesempatan pergi ke sana, meh aku kongsikan sedikit ye.

Ok, memula kita cerita bab cuaca la ye. Cuaca memang ok ok ok sangat! Panas elok sampai ke tengahari walaupun ada mendung mendung sikit. 


Tuesday, October 17, 2017

Pengalaman Pergi TT Jam @ Kelana Jaya


Assalamualaikum!


Malam Jumaat lepas kitaorang lepak kat kedai mamak sehingga jam 1 pagi! Hah ko gila ape? Aku tak gila, ini memang betul-betul punya kejadian haha! Biasanya malam Jumaat aku dah siap-siap berselubung dalam selimut dengan anak-anak sambil layan movie kat rumah. Tapi malam tu aku dan Mira 'melepaskan' segala kenikmatan beristirehat semata-mata nak tengok koleksi diecast car yang menjadi tarikan pengunjung setiap hari Jumaat dan merasai sendiri kemeriahan TT JAM di sini.


sumber : google

Monday, October 16, 2017

Tempahan Simpul Kasih Razhani

  No comments    
categories: ,

Assalamualaikum!


Syukur alhamdulillah, tempahan Simpul Kasih Razhani masih mendapat tempat di hati pelanggan. Terima kasih yang tak terhingga pada yang sudi menempah simpul kasih dengan kami. Rata-rata pelanggan kami adalah repeat customer atau yang pernah tempah dengan kami sebelum ni.  Apapun terima kasih ya!

Tapi ada satu permasalahan yang selalu membelenggu kami sebagai pengusaha simpul kasih kecil-kecilan. Rasa serba salah bila permintaan pelanggan tak dapat kita penuhi. Terutama bila pelanggan tu sebut perkataan "mengidam"! Adehh ...! Kalau boleh setiap permintaan pelanggan tu ingin kami tunaikan. Kalau dia nak minggu ni, minggu ni jugak kami siapkan.

Tapi macam pernah kami katakan dulu, tempahan simpul kasih kami bergantung pada permintaan. Makanya, kami belum ada lagi simpul kasih yang ready stock punya. Semuanya dibuat jika ada permintaan. Maknanya, kami menekankan simpul kasih yang fresh (baru dibuat) buat pelanggan kami. 


Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.