ruangiklan
ruangiklan

Saturday, November 11, 2017

Monsun Timur Laut Bermula!

  1 comment    
categories: ,

Assalamualaikum!


Dah memasuki November bermakna musim tengkujuh bakal tiba. Bagi yang dah faham pattern cuaca negara kita, Monsun Timur Laut bermula November sehingga Mac setiap tahun. Bulan Oktober merupakan monsun peralihan dan bermula minggu hadapan kita akan mengalami episod cuaca hujan lebat di kebanyakan negeri di seluruh negara.

Itu bermakna kita semua kena sentiasa alert dengan perubahan cuaca yang berlaku di tempat kita. Kejadian banjir kilat boleh berlaku dimana-mana dan kita semua kena elakkan dari berada di tempat yang mudah dinaiki air. Dan please, sentiasa 'dekatkan' diri anda dengan Jabatan Meteorologi Malaysia untuk mengetahui sebarang info mengenai cuaca di kawasan anda.


Friday, November 10, 2017

Belanja & Tebus Barangan Eksklusif HAPPIPLAYGROUND Di Watsons Sempena HappiGoHoliday!

  2 comments    
categories: , , ,

Assalamualaikum!


Cuti sekolah dah nak hampir, pasti korang ada perancangan istimewa nak bawa keluarga pergi bercuti kan? Mesti dalam kepala sekarang dah terbayang-bayang pasir putih tepi pantai, ombak saling berkejaran ... haa haa nyanyi la tu hahaha!

Anyway, nak travel kenala sediakan barang keperluan yang cukup untuk memastikan percutian kita sempurna dan selesa. Setuju? Kalau setuju, meh baca sampai habis sebab aku ada berita baik dari Watsons! 


Thursday, November 09, 2017

Projek D.I.Y dua beradik

  1 comment    
categories: 

Assalamualaikum!


Buku teks dah setel, so kat sekolah tak berapa nak belajar dah. Tapi cikgu kakak ada ajar projek D.I.Y dalam kelas dan akhirnya projek tu dibawa balik ke rumah. Memula kami tak faham kenapa dia minta baju tshirt yang masih elok tapi dah tak digunakan lagi, rupa-rupanya dia nak buat projek D.I.Y beg baju!

Wahhh teruja ibu mendengarnya! Tapi ibu takda baju yang tak muat, baju ibu masih muat lagi so guna baju ayah je la yek hehe. Bila si kakak buat, yang adik pun eksaited nak buat jugak. Ok la, kita bagi baju sorang satu. Simple je caranya, dah pernah tengok dalam video 5-minutes craft aritu.


Wednesday, November 08, 2017

Semak Keputusan Peperiksaan Sekolah Versi Baru


Assalamualaikum!


Minggu ni minggu pulangkan buku teks sekolah. Lepas tu diaorang dah sibuk dengan Hari Terbuka dan Hari Anugerah Cemerlang. Lepas tu baru boleh cuti dengan senang hati. Mak-mak pulak ada tugasnya tersendiri ... iaitu cek keputusan peperiksaan sekolah anak-anak haha. Gitulaaaaa setiap kali anak-anak habis peperiksaan. Mak-mak pulak yang kalut nak tahu pencapaian anak-anak macam mana.

Tapi itulah lumrah kita sebagai ibu betul tak. Anak yang jawab peperiksaan, mak-mak yang eksaited nak tahu keputusannya. Sampaikan ada yang sungguh-sungguh mengharap anak dia dapat straight A's padahal budak tu baru darjah 1. Rilek mommies ... tak semestinya dapat selain A tu menunjukkan anak kita tak pandai. Yang penting mereka berjaya menjawab soalan dan tugas kita sebagai ibubapa adalah untuk meraikan kejayaan mereka menjawab soalan peperiksaan.



Tuesday, November 07, 2017

Nak Terbang Pergi Bercuti? Traveloka Ada "Make 11.11 Fly"!


Assalamualaikum!


Ish sekejap je dah nak sampai hujung tahun ye! Terasa cepat betul masa berlalu, tau-tau je dah masuk bulan November. Sekarang ni minggu peperiksaan, hujung bulan November ni dah mula cuti sekolah. Mesti korang ada perancangan bercuti bersama keluarga nanti kan! Tak kisahlah bercuti jauh atau dekat, asalkan dapat luangkan masa bersama-sama pasangan dan anak-anak di tempat-tempat menarik luar dan dalam negara.

Tapi kan, korang dah start buat tempahan ke? Kalau korang nak book hotel dan tiket penerbangan, kenalah mula dari hari ni. Lagi pun, semua mesti dah tahu kan tarikh keramat 11/11 akan berlangsungnya jualan online atau SALE besar-besaran seluruh Malaysia. Haaaa Traveloka pun akan ada tawaran menarik untuk kita semua yang nak terbang pergi bercuti melalui "Make 11.11 Fly"!




Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.