ruangiklan
ruangiklan

Friday, November 24, 2017

Cepatnya masa berlalu!

  No comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Semalam adalah hari pengumuman keputusan UPSR. Tahniah kepada semua pelajar darjah 6 yang telah menerima keputusan semalam. Tak kisahlah apapun keputusannya, sentiasa ingat perjalanan kamu masih jauh, masih boleh diperbaiki. Janganlah mudah putus asa ok. Kamu masih boleh pergi tingkatan 1 dan buktikan yang kamu boleh buat lebih baik dari yang sekarang.

Bila kakak tanya aku dulu UPSR dapat berapa A? Telan ailio ibu nak jawab ... nak tipu ke idok haha! Ishh takdela aku nak nipu ... terus terang aku cakap "3B 1 C"! Memang atok agak marah masa tu, tapi kena redho la kan. Sekurang-kurangnya, aku masih menunjukkan minat untuk sambung belajar ke tingkatan 1. Kalau aku cakap taknak sekolah waktu tu, mau atok kasi kawin awal-awal hahaha! 

Hurmm ... semalam gambar ni lalu kat timeline aku. Comel sungguh kakak waktu ni. Umur baru 5 tahun katakan ... inesen je muka tu. Ikut je apa ibu ayah cakap. Ibu rindu sangat waktu kamu kecil kakak ... sebab ibu merasakan ibu tak cukup spend time dengan kamu dulu 😭

Thursday, November 23, 2017

Perbankan Internet Yang Lembap Bukan Bank Pilihan Saya!

  No comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Hari gaji sepatutnya jadi hari paling indah, tapi keindahan itu telah dicemari dengan kelembapan teknologi yang sepatutnya tidak berlaku keatas sebuah institusi perbankan yang telah beroperasi berpuluh-puluh tahun!

Dari pagi tadi sampai ke saat aku menaip ni, perbankan internet irakyat.com.my masih tidak dapat diakses! Arghhhhhh .... apekeheinye kamu ha?! Bank lain takda masalah pun nak akses time hari gaji, bakpenye kamu ni teruk bebenor dari pagi tadi sampai sekarang asyikkkkkkkkkk 'This page isn't working'!


Wednesday, November 22, 2017

Hari Anugerah Cemerlang 2017


Assalamualaikum!


Walaupun anak-anak ibu belum layak lagi untuk menduduki UPSR, tapi bila mengetahui keputusannya bakal diumum esok, ibu pun ikut sama jadi berdebar. Apapun keputusannya, moga semua ibubapa dan murid yang terlibat dengan UPSR diberikan ketenangan saat menerima slip peperiksaan. 

Bukan mudah untuk maintain keputusan cemerlang setiap tahun. Pembelajaran sekarang makin lama makin mencabar. Bukan saja mencabar untuk anak-anak, tapi untuk ibubapa juga. Kakak dan Mira pun ada 'pasang' dan 'surut' diaorang, sebab itu kami tidak meletakkan harapan yang tinggi pada anak-anak untuk score semua A. Cukuplah mereka faham dan perbaiki kelemahan masing-masing. Tapi kalau cemerlang, itu adalah bonus buat mereka dan kami sebagai ibubapa tumpang gembira.

Minggu lepas adalah hari anugerah cemerlang di sekolah diaorang. Alhamdulillah, tahun ini mereka berdua diberikan peluang sekali lagi untuk naik ke pentas menerima sijil cemerlang. Ibu ayah ucapkan tahniah pada kakak dan adik. Semuanya atas usaha kamu sendiri dan juga didikan cikgu. Tanpa cikgu, kamu mungkin takkan berada di atas pentas hari ini. Hormatilah cikgu walau dimana kamu berada. Pantang ibu kalau anak-anak kurang ajar dengan cikgu. 


Tuesday, November 21, 2017

Raikan Hari Kanak-Kanak Bersama AirAsia & Kidzania Kuala Lumpur!


Asaslamualaikum!


Happy Children's Day to all the kiddos! Baru-baru ni aku berkesempatan membawa dua orang puteriku ke KidZania Kuala Lumpur untuk bersama-sama AirAsia meraikan Hari Kanak-Kanak Antarabangsa. Sepanjang satu hari disana, banyak aktiviti dan program menarik serta menyeronokkan disediakan untuk kanak-kanak yang hadir bagi memberi peluang mereka untuk bersinar dan menjadi Allstar, gelaran yang diberikan oleh AirAsia untuk semua stafnya.


Monday, November 20, 2017

Sambutan Hari Kanak-kanak 2017


Assalamualaikum!


Dah habis exam akhir tahun, tibalah masanya untuk bergembira! hehe. Tiga minggu sebelum tu Mira dah book nak pakai crown untuk Hari Kanak-kanak nanti. Mujurlah hari tu ada ternampak crown kat kedai My One Shop (dulu Mei Meei), ha gigih la ibu ngan ayah awak membelinya. Kakak pulak masuk persembahan pentas tapi pakaiannya hanya tshirt dan seluar PJ.

Hari Kanak-kanak secara rasminya disambut pada hari ini, 20hb November setiap tahun tapi sambutan di sekolah telah pun dibuat lebih awal. Haaa seronok tengok murid-murid semua diraikan dengan pelbagai aktiviti dan permainan. 



Puas lah tu dapat pakai crown

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.