ruangiklan
ruangiklan

Friday, January 05, 2018

Vandalisme takkan pernah padam!

  6 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Nama pun kemudahan awam, maksudnya kemudahan yang disediakan untuk kegunaan semua. Bukan kita sorang pakai, dah puas guna kita rosakkan! Bila orang lain nak guna dah tak boleh. Pasaipa tangan tu gatal sangat nak 'usik' barang yang bukan kepunyaan kita? Bukankah itu sudah menyusahkan orang lain yang nak guna barang tu? 


sumber : google

Thursday, January 04, 2018

Yeay yeay dah sekolah!


Assalamualaikum!


Minggu pertama persekolahan, mesti ramai ibubapa yang masih 'berkampung' di sekolah anak masing-masing, terutama yang baru masuk darjah 1. Yang tak masuk darjah satu pun ada yang sibuk 'berkampung' di sekolah juga ... macam aku hehe.

Tahun ni persiapan sekolah kakak dan adik sederhana je. Baju pengawas kakak awal-awal lagi dah siap tempah dengan sekolah. Tinggal beli baju kain sekolah agama je kat diaorang. Kasut jangan citer la, kaki masing-masing cepat panjang. Sampai hujung tahun kasut dah berlubang sana sini dan ketat. Cuma buku je yang masih serabut sekarang ni. Kelas dah bermula, tapi masih ada lagi buku yang tak cukup dibeli. Alasannya sebab stok buku lambat sampai masa cuti hari tu. Lagi haru bila ada ibubapa yang terpaksa berulang-alik 4 kali time cuti aritu semata-mata nak beli buku sekolah kat bookshop. Tapi 4 kali tu jugak pulang dengan tangan kosong sebab aunty bookshop cakap buku belum sampai. Haihhh ...

Itu pasal la aku tunggu bukak sekolah baru beli buku diaorang. Kalau pergi time cuti, asyik dialog buku belum sampai je la jawabnya. Itu pun pergi time hari pertama bukak sekolah hari tu pun ada lagi buku yang tak cukup, kena tunggu stok baru sebab yang lama dah habis huhu. 



Wednesday, January 03, 2018

Nikmat & Ujian 2017


Assalamualaikum!


Apela, orang dah masuk tahun 2018 ko masih citer pasal 2017! hehe. Apakan daya, minggu terakhir tahun 2017 aku gunakan sebaik yang mungkin untuk luangkan masa bersama keluarga, maka terpaksa la 'berpuasa' dari update blog kejap hehe.

Mira tu tak boleh nampak aku pegang handphone. Dia punya bebelan setaraf dengan aku dah tu hehe. Tapi, kalau diaorang ngadap game atau tengok kartun kat handphone aku, tak pulak menjadi kesalahan pada diaorang! Geram ni gerammmm ... hehe.

Okla, banyak benda berlaku dalam tahun 2017 ni. Suka duka, pahit manis, ujian dan nikmat silih berganti. Alhamdulillah, 12 bulan kami hadapi walaupun kadang-kadang rasa hampir nak 'tumbang'. Kita semua ada dugaan dan ujian masing-masing, cuma bentuk ujian barangkali tak sama. Tapi takkan la nak cerita semua ye tak. Yang manis kita kongsikan bersama, yang pahit kita telan sorang-sorang la kan hehe.


My kesayangans

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.