ruangiklan
ruangiklan

Wednesday, June 06, 2018

Cara Semak Online Bantuan Sara Hidup (BSH)

  1 comment    
categories: 

Assalamualaikum! Haa dekat-dekat nak raya ni, cerita pasal duit atau kewangan la yang paling dinanti-nantikan ye tak. Pada korang yang dah confirm dapat bonus kerajaan pusat atau kerajaan negeri bagi tu alhamdulillah rezeki anak-anak la kan. Yang tak dapat bonus, rezekinya dapat kat Bantuan Sara Hidup (BSH) atau dulu dikenali sebagai BR1M.

Kalau bonus tak dapat, BSH pun takda maka bersyukur jugaklah masih ada gaji untuk berbelanja secara sederhana. Apapun, elakkan amalan berhutang supaya nanti lepas raya takdala rasa 'sempit' sangat hidup.




Dah semak ke status BSH korang? Eh kena semak ke? Alaa saje la nak semak, kot-kot nilainya meningkat ke, mana tau kan hehe.

Cara nak semak BSH ni sama je, cuma nama dia je dah ditukar dari BR1M ke BSH. Korang boleh semak status Bantuan Sara Hidup di laman web https://ebr1m.hasil.gov.my/ , pergi ke MyBSH dan masukkan No. Kad Pengenalan. Jawab soalan tapisan keselamatan macam biasa dan dah boleh tengok status.

Pembayaran Fasa 2 BSH akan bermula pada 6 Jun 2018, means pembayaran akan dibuat secara berperingkat la ye. So, harap yang lulus tu boleh bersabar sikit ok.

Selamat menyemak!

1 comment:

Apa kata korang?

Note: only a member of this blog may post a comment.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.