Powered by Blogger.

Monday, July 30, 2018

Althea Turns 3 | Welcome Gift Box Dari Althea Untuk #AltheaAngels!

Monday, July 30, 2018 4 Comments

Assamualaikum! Macam baru semalam kita kenal tapi rupanya dah 3 tahun Althea bersama dengan kita di sini. Saya kenal Althea from the very 1st year, dan berpeluang sambut its 1st dan 2nd Birthday. And this year, Althea turns 3 guys! How time flies so fast!

Selain menjadi platform penting untuk dapatkan produk penjagaan diri dari kepala hingga hujung kaki bagi lelaki dan wanita, Althea juga sangat menghargai pelanggan setianya dengan packagingnya yang sangat cute dan cantik!


Friday, July 27, 2018

HFMD dah serang sekolah sebelah!

Friday, July 27, 2018 1 Comments

Assalamualaikum! Gempar dalam group wassap ibubapa sekolah pagi tadi pasal wabak HFMD dah menyerang sekolah Assunta. Ada di kalangan murid-murid yang dah terkena, dan ibubapa telah dipanggil untuk bawa balik anak masing-masing.

Dua hari lepas Mira ada mengadu sakit tekak. Kufikirkan tekak dia kering sebab sekarang ni dia dah jarang bawa botol air ke sekolah. Tapi dia kata dia beli air mineral di sekolah. Setakat tengahari tadi, ayahnya tak dengar pulak dia merungut sakit tekak lagi.

Yang kakak pulak setakat ni takda mengadu masalah apa-apa.


Thursday, July 26, 2018

Anak-anak mengadu tak suka kawan di sekolah

Thursday, July 26, 2018 3 Comments


Assalamualaikum! Malam tadi sebelum tido, aku tanya satu soalan kat Wani dan Mira. Tu memang soalan yang agak kerap juga aku utarakan pada anak-anak setiap minggu sebab nak tau macam mana pergaulan diaorang dengan kawan-kawan di sekolah samada sekolah pagi atau sekolah petang.




Kes Mira

"Awak ada gaduh ngan sesapa ke arini kat sekolah?"

Mira jawab,"aah ...ada. Ada sorang kawan Mira tu B, Mira marah kat dia". 

"Ape dia buat kat Mira?"

Tuesday, July 24, 2018

Bila aku dapat hadiah perfume dari suami ....

Tuesday, July 24, 2018 2 Comments

Assalamualaikum! Jujur, siapalah yang tak suka kalau tok laki bagi hadiah kan hehe. Laki kite bukan tak romantik tapi dia romantik cara dia la. 

Tapi dah kahwin, takkan tak boleh romantik sekali dua kan ... lagi digalakkan ade la. Bukan time bujang je romantik, time anak dah berderet hilang romantiknya.

Baru-baru ni cik abg ada belikan perfume. "Nah .... letak kat opis", dia hulur sebiji lori (haha). Dah apekejadahnya pulak nak suruh kita letak lori kat opis. Kereta hotwheels yang berderet kat bawah pc tu pun tak cukup ruang nak letak dah. Ni nak tambah lori!

Baca punya baca ... laaa perfume kereta rupanya. Tapi boleh je letak kat atas meja. Bukan cik abg tak kabor dari awal, tapi telinga ni tak berapa nak fokus sebab tengok lori comel cute macam ni!


Monday, July 23, 2018

Nasihat Dr. Amalina untuk ibubapa termasuk aku!

Monday, July 23, 2018 8 Comments


Assalamualaikum! Sejauh mana korang percaya suplimen baik untuk anak-anak kita? Mungkin ada yang berpendapat suplimen itu perlu untuk memastikan anak-anak dapat nutrien yang diperlukan untuk mereka lebih mudah belajar di sekolah.

Aku juga pernah berfikiran begitu, sebab apa saja yang baik untuk anak pasti kita sebagai ibubapa takkan berfikir dua kali. Tapi dengan lambakan makanan tambahan dan suplimen di pasaran yang bermacam-macam jenis membuatkan aku rasa macam  ...hurmm betul ke diaorang ni?


sumber : IG story dramalinabakri

Friday, July 20, 2018

Biar kasut hitam jangan hati yang 'hitam'!

Friday, July 20, 2018 4 Comments

Assalamualaikum! Semalam Menteri Pendidikan telah umumkan bahawa bermula tahun depan, murid-murid akan pakai kasut sekolah hitam ke sekolah. Pengumuman itu dibuat setelah mengambil kira aduan dan luahan dari ibubapa terutama kaum ibu yang memang stres melihat kasut sekolah yang asalnya telah dicuci bersih sehingga putih setiap minggu bertukar kotor dalam sekelip mata!

Respon dari netizen pula berbeza-beza, ada yang menyokong, ada yang membantah cakap jika kasut putih ditukar kepada hitam maka budak-budak takkan jadi berdisplin sebab hidup dah senang tak perlu risau kasut kotor dan tak perlu bersusah payah nak berus kasut setiap minggu.


Wednesday, July 18, 2018

Durian kampung dan rambutan kuning

Wednesday, July 18, 2018 3 Comments

Asalamualaikum! Aduhaii ... kalau dah 'hantu' durian memanglah tak boleh tolak durian depan mata ye dak. Hilang sedikit nikmat hidup kalau tak suka makan durian tau. Macam my kenit Mira, cukup tak tahan dia dengan bau durian haha. Semalam sengaja aku duduk dekat berborak ngan dia lepas makan durian. Dia punya mengelakkkkkk kalih muka tutup hidung terus! haha. Suka nyakat budak kenit tu.


Tuesday, July 17, 2018

Cemburu seorang wanita

Tuesday, July 17, 2018 2 Comments

Assalamualaikum! Ok...macam mana aku nak mulakan ye. Ni kali pertama aku berhadapan dengan situasi sebegini. Aku tak tahu nak bagi reaksi yang macam mana ... tapi aku rasa aku 'gagal' menunjukkan respon yang sepatutnya.

Adakah mustahil untuk seorang perempuan untuk berasa cemburu terhadap pasangannya? Of course ...itu adalah normal dalam setiap perhubungan antara lelaki dan wanita terutama suami isteri.

Tapi yang ini bukan cemburu seorang isteri terhadap suaminya. Cemburu ini datang dari seorang budak perempuan ...my kenit Mira la!

ibu dan anak

Tuesday, July 10, 2018

Atok Berbekam

Tuesday, July 10, 2018 2 Comments

Assalamualaikum! Kisah yang dah beberapa bulan berlaku, baru teringat ada gambarnya. So marilah kita bercerita sikit pasal berbekam. Orang lelaki lebih suka berbekam ni kan. Termasuklah atok Wani & Mira. Masa muda dulu pernahlah aku tengok abah dan mak buat bekam tapi bekam angin. Yang ni bekam darah .... ohhh begitu pulak ye.

Syukurlah sejak abah berhenti merokok beberapa tahun yang lepas, dia still pandai jaga kesihatan. Air masak tak tinggal, kadang naik basikal sampai ke Pekan Duyong! Yang tu aku bimbang sikit, selalu membebel ingatkan dia tak payah lah berbasikal sampai ke pekan sana. Cukuplah sekadar dalam kampung ni je. 


Monday, July 09, 2018

Satu benda yang kami tiada persamaan

Monday, July 09, 2018 6 Comments

Assalamualaikum! Dalam banyak-banyak benda yang aku selalu beli, alat solek tidak termasuk dalam senarai itu. Bukanlah bermaksud aku tak suka bersolek, tapi aku jaaaaarang mengenakan solekan walaupun ke pejabat. Nak bersolek pun kena tengok pada tempatnya dan mood aku juga. Kadang rasa nak bercelak aku pakai celak. Kadang rasa nak bergincu aku calit sikit. Tapi memang kebanyakan masa aku suka naked face dan hanya pakai bedak.

Aku tahu aku tahu ... satu hari nanti aku akan kena hadap benda ni jugak. Mempunyai dua orang anak perempuan yang suka bersolek dan kelihatan cantik rupanya perasaan itu agak janggal dan ... tak best!



Thursday, July 05, 2018

Monday, July 02, 2018

Hazwani teringin nak ada handphone sendiri?

Monday, July 02, 2018 1 Comments



Assalamualaikum! "Buu .... boleh tak kakak guna duit raya kakak beli handphone?" Adehhh ... soalan tu memang payah ibu nak jawab. Budak zaman sekarang kalau takda gajet tak boleh hidup ye. 

Ibu tahu ramai kawan kakak yang dah ada handphone sendiri. Ada yang siap bawa ke sekolah lagi. Ibu pula sedaya upaya tak nak bagi anak-anak terlalu mengadap gajet kecuali cuti sekolah atau bila dibenarkan ibu dan ayah.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.